logo
Krepšelis: 0
logo
Pasirinkite periodą:
Krepšelis: 0
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti

SEL atskleidžia, kaip atrodys koncertas Klaipėdoje

Liepos 3 d. Klaipėdos vasaros estradoje įvyks ilgai lauktas grupės SEL koncertas.

Kol kas vienintelis Justino Jaručio pasirodymas Vilniuje!

“Lukiškės - tai scena, kurioje privalau pasirodyti. Istorinis pastatas ir vieta mane traukė visuomet ir nemeluosiu tikėjausi, kad ji bus atiduota žmonėms, miestui ir kultūrai. Tokios koncertinės aikštelės miesto širdyje galėtų pavydėti didžiausi pasaulio miestai.” - dalinasi atlikėjas. Koncerte nuskambės nauji, dar neišleisti atlikėjo kūriniai, bei jau hitais tapę kūriniai "Tavęs", "Rami", "Savęs" ir kiti.

Švyturys Nealkoholinis | BALTASIS KIRAS

Į rokenrolinį vasaros vakarą su gimtojo folko motyvais kviečia grupė „Baltasis Kiras“.

HAYEJIN pristato: Jazzu ''Grįžtu į save''

Liepos 15-ąją Vilniaus universiteto Didžiajame kieme –ypatingas charizmatiškosios dainininkės Jazzu koncertas „Grįžtu į save“.

HAYEJIN pristato: Jurga - „Jurga + Aukso pieva“

Jurga kviečia į specialų vasaros koncertą „Jurga + Aukso pieva“, kuriame susijungs ją išgarsinusios dainos iš debiutinio albumo „Aukso pieva“ ir naujausio albumo „Jurga“ kūriniai.

HAYEJIN pristato: ''Antikvariniai Kašpirovskio dantys''. Antimaterinis koncertas

„Per karantiną paliūdėjom savo kokone ir gana, atsigaukim – jau galima vėl paskraidyti!”

MANTAS | LIVE

"Amžinybė ir viena diena". Amžinybę nebuvom susitikę, ir tik viena diena susitikimui šią vasarą Vilniuje!

Anton Rumyantsev pristato: QUEEN in Jazz

Renginio žvaigždės – džiazo muzikos virtuozai iš Maskvos, jau spėję Vilnių sudrebinti bei nustebinti anšlagu tapusiais koncertais "NIRVANA in Jazz", "LED ZEPPELIN in Jazz" bei "QUEEN in Jazz".

SAULĖS KLIOŠAS | JONINĖS MIESTE

Joninių naktį jaunimas ieško paparčio žiedo ir atranda vieni kitus.

Į sceną grįžta muzikinė drama „Mažvydas“ kartu su Vladu Bagdonu

Su jauduliu, ambicingai ir kartu su koliažine opera „Mažvydas“ į sceną sugrįžta pagrindinio vaidmens aktorius Vladas Bagdonas.

ANDRIUS MAMONTOVAS | PALANGA

Liepos 17 d. – vienintelis Andriaus Mamontovo koncertas Palangoje

Pasiruošimas Olimpinės atrankos turnyrui

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė birželio mėnesį pradeda pasiruošimą Olimpinės atrankos krepšinio turnyrui, kuris birželio 29 – liepos 4 dienomis vyks Kaune

Lukiškių kalėjimas 2.0 Pasivaikščiojimai dieną arba naktį.

Istorinis ir aukšta tvora apjuostas Lukiškių kalėjimo kompleksas pradeda naują gyvenimą ir kviečia pasivaikščioti.

JAV retro muzikos žvaigždės „Postmodern Jukebox“ surengs koncertą Lietuvoje

Talentingojo Scotto Bradlee vadovaujama retro muzikos grupė „Postmodern Jukebox“ kitų metų pavasarį koncertuos Lietuvoje.

FESTIVALIS „KAUNAS JAZZ“ SKELBIA VASAROS PROGRAMĄ: SUGRĮŽTA IR SALVADORAS SOBRALIS

31-asis festivalis „Kaunas Jazz“, dėl pandemijos turėjęs pakoreguoti programą, šiandien turi džiugių naujienų savo lankytojams.

2021 m. FIA Europos automobilių kroso čempionatas

Liepos 3 - 4 dienomis bus laikotarpis, kurio su nekantrumu turėtų laukti visi automobilių sporto gerbėjai.

VDU BOTANIKOS SODO LANKYTOJO BILIETAS

1923 m. įsteigtas botanikos sodas kviečia magiškai pažinčiai su stulbinančiu augalijos pasauliu.

Švyturys Nealkoholinis | Colours of Bubbles

Išsilaisvinimas iš rutinos gniaužtų, išsitaškymas su roko muzika ir šiauliečių sugrįžimas į Vilnių – pirmajame „Colours of Bubbles“ koncerte šiais metais „Vasaros terasoje“ birželio 24 dieną!

Festivalis miesto širdžiai MIDSUMMER VILNIUS

Liepos 12-23 dienomis jau šeštą kartą vienoje ypatingiausių Vilniaus vietų vyksiantis renginys vilniečiams ir miesto svečiams dovanos su niekuo nesumaišomą šventiškumo jausmą

Šostakovičiaus ir Pizzetti trio kompozicijas pristato italų virtuozai ''Trio di Parma''

Paskutinį gegužės sekmadienį iš karto po „Panoramos“ LRT PLIUS televizija pagerbs klasikinės muzikos mylėtojus – parodys jiems talentingų muzikantų iš Italijos „Trio di Parma“ koncerto įrašą. Koncertas nufilmuotas didingame ir tuščiame Bolonijos operos teatre pernai metų gruodžio mėnesį. Tai pirmasis šio vieno geriausių Italijoje ir pasaulyje ansamblio pasirodymas Lietuvos publikai. Šį rudenį suplanuoti du gyvi koncertai Klaipėdos koncertų salėje ir Kauno valstybinėje filharmonijoje.

FIBA Olimpinės atrankos turnyras

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradeda kovą dėl teisės dalyvauti 8-osiose olimpinėse žaidynėse iš eilės.

Ilgai kurta vizija virsta realybė – Evgenya Redko pristato išskirtinio formato koncertą ''THE SOS SHOW''

Aktyviai šiltąjį sezoną pradėjusi viena ryškiausių šių dienų šalies atlikėjų Evgenya Redko savo klaustytojams vėl turi ypatingų naujienų. Spalio 15-ąją dainininkė surengs didžiausią iki šiol savo pasirodymą kviesdama vilniečius ir miesto svečius į „Compensa“ koncertų salę.

LORDS OF THE SOUND pristato kalėdinę programą „Grand Christmas“

Naujametinė nuotaika, Kalėdų dvasia, meilės atmosfera ir šeimos rato šiluma užlies besiklausant orkestro LORDS OF THE SOUND

R. Šilenskienė: maitintis sveikai ne tik paprasta, bet ir pigiau

Besivaikydami populiariausių dietų ir itin greitai kintančių mitybos principų madų pamirštame, kertinius principus ir tai, kad svarbiausia galvoti apie maisto kokybę ir maitintis subalansuotai. Be to, subalansuotos mitybos akademijos „Pirmas šauktas“ ekspertė Rita Šilenskienė laužo nusistovėjusį stereotipą, ir teigia, kad valgydami subalansuotą ir sveikatai palankų ekologišką maistą netgi sutaupytume.

- Mitybos teorijų, dietų ir net vienas kitam prieštaraujančių patarimų, atrodo, daugėja ne dienomis, o valandomis. Kaip nepasimesti literatūroje bei interneto platybėse pateikiamos informacijos gausybėje?

- Iš tiesų, dar niekada gyvenime teorija apie mitybą nesikeitė greičiau nei kartos. Keista, kad protingam žmogui, gebančiam sukurti sudėtingiausius mechanizmus ar net sukonstruoti kosminius laivus, vis dar reikia aiškinti kas yra gerai jo organizmui, o kas ne. Esu įsitikinusi, kad dietologų, psichologų ir mitybos specialistų tiek nereikėtų, jei pramonė ir šlamštmaisčio pardavėjai neformuotų iškreipto požiūrio į maistą, jei vyrautų valgymo ir maisto gaminimo kultūra šeimose ir subalansuota mityba būtų gyvenimo norma.

Faktas, kad mūsų vidaus organai, virškinimo sistema, susiformavusi prieš tūkstančius metų ir žmonija yra prisitaikiusi vartoti natūralius gamtos duotus produktus: natūrali mėsa ir žuvis – retai, kaip sumedžiotas brangus laimikis, o gamtos duotos daržovės ir vaisiai – visada po ranka. Užuot improvizavus su įvairiausiomis dietomis, laikysitės paprasto principo: stenkitės, kad 80 proc. raciono sudarytų augalinės kilmės, neperdirbti ir geriau ekologiški produktai, o likusius 20 proc. gyvūninės kilmės produktai. Taip gausite visko, ko žmogui reikia norint gyventi ilgai ir sveikai.

- Užsiminėte apie kokybišką, neapdorotą ir ekologišką maistą. Kokiais kriterijais remdamiesi lietuviai apskritai perka maisto produktus?

- Remiantis statistika, 33 proc. renkasi pagal kainą, tiek pat atiduoda prioritetą skoniui ir susiformavusiems valgymo įpročiams, 2 proc. visą laiką laikosi kažkokios dietos ir pagaliau - 19 proc. stengiasi valgyti  „sveiką maistą“.

Tačiau daugelis skirtingai supranta, kas yra sveika. Sveikatos šaltinio – daržovių suvartojimas Lietuvoje stipriai atsilieka nuo Pietų Europos šalių ir net nesiekia pusės rekomenduojamos Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) daržovių suvartojimo normos. Tai žinant, turbūt neverta stebėtis, kad pirmaujame pagal sergamumą širdies ir kraujagyslių ligomis.


- Kokiems maisto produktams reikėtų teikti prioritetą?

- Prioritetą derėtų teikti ekologiškiems produktams, nes intensyvios žemdirbystės produktai turi mažesnę maistinę vertę. Jie auginami nualintose dirvose, tręšiami, puškiami pesticidais ir visa tai atsiduria mūsų organizme. Ko galime tikėtis po kelių po keliasdešimties metų? Alergijos, uždegiminių procesų ar kitokių nemalonumų. Dabar taupome maistui, bet ateityje už sugadintą sveikatą sumokėsime daug daugiau, nei sutaupėme rinkdamiesi pigesnius produktus.

Tiesa, kai kalbame apie ekologiją, svarbu suprasti, kad ekologiški maisto produktai nebūtinai yra palankūs sveikatai. Apie tai daugelis nesusimąsto, todėl parodų ir kongresų centre „Litexpo“ lapkričio 9-11 d. vyksiančioje parodoje „Eko Logika“ bus galima daugiau sužinoti apie tai, kaip pasikeitė maistas, keičiantis gyvenimo tempui, kokią įtaką perdirbtas maistas daro sveikatai, kiek kainuoja sveikai maitintis.

- O kaip žinoti, kurie ekologiški produktai yra naudingi mūsų sveikatai?

- Gaila, bet prekybos centrų ekologiškų prekių skyriuje galima pasirinkti vos kelis vertingus ir naudingus produktus. Pavyzdžiui, eko ženkliuku pažymėtas batonėlis kainuoja tiek, kiek trys brokoliai, tačiau jis toli gražu nėra sveikiausias produktas ir nesuteiks nei sotumo, nei naudos. Nors yra pagamintas iš ekologiškų ingredientų.

Pastebima, kad Lietuvoje, skirtingai nei užsienyje, daugelis gyventojų dar ir  nepasitiki eko ženkliuku. Pirmiausia, tai visi tikrai ekologiški produktai turi turėti ES patvirtintą ženklinimą arba nacionalinį eko žemdirbystės ženkliuką. Jei perkate turguje ir klausiate, ar tai eko produktas, gausite atsakymą, kad taip, tačiau tik parodytas sertifikatas patvirtina kilmę.

Galbūt ekologiškas maistas ne visada atrodo taip gražiai, kaip vienodos formos ir spalvos daržovės bei vaisiai prekybos centruose, bet tai ne maisto, o mūsų problema.

Žinoma, jei daržoves pervirsime, apdorosime aukštoje temperatūroje, paskandinsime riebaluose, tai nebelieka didelio skirtumo, ar tai buvo ekologiškas produktas ar ne – jis vis viena jau nebus vertingas mūsų organizmui.

- O ką manote apie įsitikinimą, kad sveikai maitintis yra brangiau.

- Stebėdama apsipirkimo įpročius, matau, kaip mamos savo vaikams perka saldžius jogurtus, sūrelius, saldainius, sausainius, bandeles, paštetus, dešreles, lydytus sūrelius, majonezą, sultis, gazuotus saldžius gėrimus. Juk visa tai, kas yra supakuota, buvo gaminama iš produktų, kuriuos mes galime nusipirkti pigiau ir neperdirbtus! Valgydami natūralų, ekologišką maistą, gautume didesnę naudą sveikatai ir net sutaupytume pinigų. Žmonės, kurie suvokia, kad šiandien truputį brangiau mokėdami už kokybiškus produktus, ateityje mažiau išleis sveikatos „remontui”, yra sąmoningi, išprusę piliečiai.

Pakeiskime savo krepšelyje iš anksto paruoštą ir supakuotą maistą į normalius produktus ir pamatysite, kad liks pinigų net ekologiškoms daržovėms. Esu dariusi ne vieną palyginimą, kad net iš ekologiškų produktų namuose gaminti patiekalai yra 1,5-2 kartus pigesni, negu pirkti parduotuvėje pusfabrikačiai. Bendraujant su vaikais pagaminti saldžius sūrelius be cukraus iš ekologiškos varškės, razinų ir aplieti natūraliu šokoladu bus 2 kartus pigiau, skaniau ir naudingiau.

Mes labai skaičiuojame savo laiką, sakome, kad jis mums brangiausias, tad nusprendžiame neeikvoti jo ruošiant maistą, mintame pusfabrikačiais, bet negalvojame, kad taip tikrąja to žodžio prasme susitrumpiname gyvenimą.

R. Šilesnkienė savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi dalinsis su parodų ir kongresų centre „Litexpo“ lapkričio 9-11 d. vyksiančios parodos-forumo „Eko Logika“ lankytojais. Jau ketvirtą kartą vykstančiame renginyje visi kviečiami griauti mitus, semtis idėjų, išmokti gyventi truputį kitaip - visų pirma sąmoningai ir kokybiška. Čia laukiami visi smalsūs, žingeidūs ir savimi bei aplinka besirūpinantys žmonės, norintys atrasti natūralių, kokybiškų produktų bei paslaugų, dalyvauti seminaruose, paskaitose aktualiomis temomis. Paroda „Eko Logika“ yra neatsiejama kartu vyksiančios Baltijos maisto ir gėrimų parodos „BAF“ dalis.