logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Legenda. Vytautas Kernagis. Istorijos ir dainos.

Rodyti aprašymusSlėpti aprašymus

Gyvai skambės Vytauto Kernagio dainos – Jokūbas Bareikis kviečia į koncertus scenos legendai pagerbti

Maestro Vytautas Kernagis – Lietuvos muzikos pasaulio legenda, kurią visuomet šilta ir gera prisiminti. Paklausyti gražiausių jo dainų ir istorijų apie kūrėjo gyvenimą kviečia aktorius ir muzikantas Jokūbas Bareikis koncerte „Legenda. Vytautas Kernagis. Istorijos ir dainos“.

Muzikantas sako, kad scenoje Vytauto Kernagio dainas ir istorijas perteiks kaip labai gražų muzikinį atminimą. „Būtų didžiausia klaida bandyti atkartoti tai, kas yra nepakartojama. Vytauto Kernagio kūrybinis užtaisas buvo išskirtinis. Jis davė tiek, kad užteks ateities kartoms. Tai turi skambėti toliau“, – sako J. Bareikis. 

Kaip ir kiti jo kartos atstovai, Jokūbas Bareikis užaugo su Vytauto Kernagio kūryba. To meto jaunimui ji formavo ne tik muzikinį skonį, bet ir gyvenimo pažiūras. 

„Su šita muzika aš užaugau, iš dalies ji formavo mane, turėjo įtakos visai kartai, tai buvo kažkas didingo, reiškinys kuris telkė žmones. Seniai turėjau idėją skirti koncertą maestro kūrybai. Susisiekiau su jo šeima, gavau jų pritarimą ir taip po truputį gimsta šis koncertas. Ruoštis jam labai smagu, tačiau kartu tai ir didelė atsakomybė. Norisi padaryti viską taip, kad būtų verta Vytauto Kernagio vardo“, – sako J. Bareikis. 

Koncerto metu klausytojai išgirs gražiausias maestro dainas: „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“, „Baltas paukštis“, „Purpurinis vakaras“, „Žiemą vasarą“ ir kitas. O taip pat J. Bareikis kalbės apie Vytauto Kernagio muzikinį kelią, kuris leis iš arčiau pažvelgti į jo išskirtinę asmenybę. Anot J. Bareikio, tik nedaugelis susimąsto, kad Vytautas Kernagis iš tiesų buvo tikrasis influenceris

Kiekvienas stilingas jaunuolis mūsų laikais dėvi kostiuminių kelnių ir sportinių batelių derinį. Bet ar prisimenate, kas buvo pirmasis influenceris, kuris su šiuo deriniu išėjo ant lietuviškos muzikos scenos? Galima sakyti, kabaretinis Vytautas Kernagis išrado kostiumo ir sportinių batelių duetą, nes būtent jis lipdavo į sceną su tokiu deriniu, dar seniai prieš jam tampant stiliaus bomba. Tai – ne šiaip stiliaus idėja, o vienas iš daugybės maestro būdų maištauti prieš sistemą bei kviesti žmones mąstyti laisviau.

Tai – nebe pirmas J. Bareikio muzikinis edukacinis šou, kviečiantis prisiminti muzikos pasaulio legendų kūrybą ir gyvenimą. Anksčiau didžiulio pasisekimo sulaukė kartu su operos solistu Rafailu Karpiu surengti koncertai skirti The Beatles ir John Lennon kūrybai.

Šį kartą scenoje Jokūbui Bareikiui klavišiniais akomponuos Vytis Smolskas ir pritariančios vokalistės – Diana Gružauskaitė ir Justa Rubežiūtė. 

 

Renginiai

Renginių nerasta
Loading...
Perkrauti
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti