logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

KARALIUS UBU || Lėlių groteskas suaugusiems

Rodyti aprašymusSlėpti aprašymus
Absurdo teatro pradininko Alfredo Jarry „Karalius Ūbas“ – chrestomatinis kūrinys lėlių teatro istorijoje – „Lėlėje“ dar nebuvo statytas. Pirmą kartą jo ėmėsi ir vienas žymiausių šiuolaikinio Europos lėlių teatro kūrėjų ir pedagogų – režisierius, aktorius ir dailininkas iš Nyderlandų – Neville'is Tranteris, dirbdamas kartu su keturiais „Lėlės“ teatro aktoriais bei žinomais Lietuvos teatro kūrėjais – kompozitorium Faustu Latėnu ir dramaturge Vaiva Grainyte.
 
Tiesiog neišvengiama, kad Mažojoje „Lėlės“ salėje atgiję ir absurdiškais būdais galios bei kontrolės siekiantys groteskiški „Karaliaus Ubu“ personažai susišauks su šiandienos pasaulio politiniais įvykiais. Tačiau, kaip pabrėžia režisierius, svarbiausia šiame spektaklyje atpažįstami žmonių tarpusavio santykiai: Pa Ubu ir Ma Ubu – tai vyras ir žmona, be to, čia veikia ir 14 metų paauglys, nenorintis būti karaliumi... Tad humoro nestokojančiame muppet'ų tipo lėlių spektaklyje žiūrovai bus kviečiami juoktis ne tik iš matomų personažų, bet ir kartu su jais.
 
Neville‘is Tranteris – autorinio teatro „Stuffed Puppet Theatre“ įkūrėjas, lyderis ir vienintelis nuolatinis narys, kuria spektaklius suaugusiems ir vaikams su muppet‘ų tipo lėlėmis, kurias vadina geriausiais aktoriais. Šio menininko darbai pasižymi individualiu, atpažįstamu darbo stiliumi, už kurį jis buvo daug kartų įvertintas apdovanojimais tarptautiniuose festivaliuose Vokietijoje, Italijoje, Čekijoje, Kroatijoje ir kitur.
 
Adaptacijos autorius, režisierius ir dailininkas - Neville TRANTER (Amsterdamas, Nyderlandai)
Kompozitorius - Faustas LATĖNAS
Literatūrinės adaptacijos į lietuvių k. vertėja ir dramaturgijos konsultantė - Vaiva GRAINYTĖ
 
Vaidina:
Šarūnas DATENIS
Šarūnas GEDVILAS
Lijana MUŠTAŠVILI
Imantas PRECAS

Renginiai

Renginių nerasta
Loading...
Perkrauti
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti