logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Spektaklis vaikams 7 RATAI (rež. I. Jackevičiūtė)

S 2024-03-24 12:00
Rodyti aprašymusSlėpti aprašymus
Režisierius(-ė): Ieva JACKEVIČIŪTĖ
Aktoriai: Saulė SAKALAUSKAITĖ/Anastasija MARČENKAITĖ, Greta ŠEPLIAKOVAITĖ/Miglė NAVASAITYTĖ, Marius GOTBERGAS, Raimondas KLEZYS/Mantas BENDŽIUS
Kostiumų dailininkė ir scenografė: Indrė PAČĖSAITĖ
Video projekcijų autorius: Tautvydas RASIULIS

Per anksti teatrui? Tikrai ne. Anot neuromokslininkų ir ankstyvosios pedagogikos specialistų vaikai yra patys imliausi būtent ankstyvoje vaikystėje. Jeigu mažyliai nuo pirmųjų dienų mokysis, žiūrės spektaklius, klausys muzikos - tai mėgs daryti ir visą likusį gyvenimą.

7 RATAI – tai kelionė per 7 skirtingas spalvas, garsus, kokybes, būsenas, ritualines apeigas. Kartu su spektaklio kūrėjais žiūrovai kviečiami susėsti į vieną bedrą ratą, kurio centre veiksmą pradeda video projekcijos pagalba atsirandantys baltiški raštai, įprasminantys visatos elementų apsijungimą į vieną tėkmę.

Skambant gyvai atliekamai autentiškai lietuvių liaudies daugiabalsei vokalinei bei instrumentinei muzikai, žiūrovas tampa ne pasyviu stebėtoju, o aktyviu veiksmo dalyviu ir kūrėju.

Spektaklio idėja gimė ieškant savo autentiškų šaknų ir tuo būdu atrandant, jog lietuviškas folkloras turi daug sąsajų su viso pasaulio kultūrom. Ritualai per muziką ir šokį yra bendri visoms tautoms, kas atveria suvokimą, jog visi mes esame to paties pasaulio piliečiai.

Spektaklis 3-7 metų vaikams ir jų tėvams.

Bilietas reikalingas ir suaugusiam, ir vaikui (nepriklausomai nuo vaiko amžiaus).

Renginiai

Renginių nerasta
Loading...
Perkrauti
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti