logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

LNDT | PREMJERA. Jo Strømgren. RULETĖ, rež. Jo STRØMGREN

Пт 21.06.2024 19:00
Описание событияСкрыть описание
Režisierius, scenografas, dramaturgas, choreografas, muzikos parinkėjas — Jo STRØMGREN
Kostiumų dailininkė — Dovilė GUDAČIAUSKAITĖ
Šviesos dailininkas — Audrius JANKAUSKAS
Režisieriaus asistentė — Bartė LIAGAITĖ
Prodiuserė — Agnė PULOKAITĖ

VAIDINA:

Kęstutis CICĖNAS
Augustė POCIŪTĖ
Rytis SALADŽIUS
Rimantė VALIUKAITĖ
Aistė ZABOTKAITĖ
 

„Ruletę“ kuria Lietuvoje jau puikiai žinomas režisierius ir choreografas Jo Strømgren. LNDT 2018 m. jo sukurtas spektaklis „Durys“ pelnė net keturis Auksinių scenos kryžių apdovanojimus ir yra iki šiol mėgstamas žiūrovų. Minėtu spektakliu režisierius įrodė, kad refleksijai reikalinga distancija, – ten analizavęs lietuvių tautinio charakterio bruožus ir ydas, šįkart Jo Strømgrenas imasi tyrinėti, kokias svajones ir troškimus savyje užspaudžiame, siekdami būti saugūs ir tokie kaip visi. Tarsi ruletė besisukančios scenos režisieriaus ir aktorių pateikiamos kaip situacijų komedija, kur kiekvienas personažas bando pabėgti nuo užgniaužimo, tikėdamasis patirti bent laikiną laimės jausmą. Į šią premjerą kviečiama tiek jaunoji publika, tiek vyresnieji, žinant, kad rutina ir noras iš jos ištrūkti yra aktualus visoms amžiaus grupėms.

Spektaklyje siekiama kelti klausimą, kas mus gali paskatinti vartoti svaigalus, smurtauti, patirti lyčių painiavą ir ieškoti religinių atsakymų. Spektaklis yra ir apie pasirinkimo laisvę bei atsakomybę, apie tikrovės ir iliuzinio pasaulio vaidmenį, o galiausiai spektaklis kels labai universalius pasvarstymus apie laikmetį, kuriame gyvename.

„Ruletės“ veiksmas vyksta mažame nereikšmingame biure, viena mažytė klaida įsuka veikėjus į netikėčiausių įvykių karuselę. Niekas nežino, ką atneš kitas apsisukimas.

„Gyvenime imamės apskaičiuotų rizikų. Atsargieji galbūt patiria nuobodulį ar tam tikrą monotoniją, tuo tarpu drąsieji nepaiso jokių ribų. Visa laimė, kad kiekvienas galime rinktis. Tačiau kas nutinka, kai už tave rizikuoja kitas? Šiuo scenos kūriniu kartu su kūrybine grupe sieksime sukurti platų asociacijų ir interpretacijų lauką, leidžiantį į spektaklio pasakojimą žvelgti iš įvairiausių – mūsų šiaurietiško kasdienio gyvenimo aktualijų, dabartinės geopolitinės situacijos arba tiesiog eilinio vieno žmogaus gyvenimo, nepriklausomai nuo laikotarpio ar vietos“, – sako Jo Strømgren.

События

По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить