logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

Lėlių spektaklis KAD TAVE ŽĄSIS!

Пт 17.05.2024 18:00
Klaipėdos lėlių teatras, Klaipėda
Lėlių spektaklis vaikams nuo 5-erių metų
Pagal Martos Gusniowskos pjesę „Kad tave žąsis!“
 
Režisierė ir dailininkė – Gintarė Radvilavičiūtė
Kompozitorius – Donatas Bielkauskas
Dekoracijų konstruktorius – Karolis Makauskas
Veikia: Renata Kutaitė-Raudonienė, Vytautas Kairys, Monika Mikalauskaitė-Baužienė, Kęstutis Bručkus

Premjera – 2018 m. gegužės 19 d.
 
Projekto partneriai: Lietuvos kultūros taryba ir Lenkijos institutas Lietuvoje

XXI amžiuje depresija tapo jaunų žmonių liga, tad kalbėti apie ją, išmokti atpažinti savo ir artimo žmogaus jausmus, analizuoti liūdesio, džiaugsmo, laimės priežastis svarbu jau su mažais vaikais. Tėvai ne visada išdrįsta, žino ir moka, kaip kalbėti su vaikais sunkiomis temomis, tad spektaklis „Kad tave žąsis!“ pagal Martos Gusniowskos pjesę kviečia šeimas paprastai ir šmaikščiai panagrinėti, kodėl mes kartais liūdime, ir kaip tapti laimingais.
 
Marta Gusniowska – viena garsiausių Lenkijos pasakų kūrėjų, lėlių teatro dramaturgių. Autorė yra išleidusi daugiau nei 50 pjesių, išverstų ir į užsienio kalbas, taip pat ir į lietuvių kalbą. M. Gusniowskos kūryba įdomi tuo, kad rašytoja nevengia kalbėti net itin sudėtingomis temomis, kurias perteikia linksmomis ir žaismingomis istorijomis.
Pagrindinė Martos Gusniowskos pjesės „Kad tave žąsis!“ herojė Žąsis gyvena liūdesy. Ji nebemato gyvenimo prasmės, jaučiasi nelaiminga ir nemylima. Kai į vištidę įsisuka Lapinas ir renkasi vištą vakarienei, ji pasiūlo save. Lapinas atsisako, tačiau spiriamas pasiūlo supažindinti Žąsį su savo geru bičiuliu Vilku. Taip prasideda ilga ir įdomi jų kelionė gyvenimo prasmės link.
 
Pasak spektaklio „Kad tave žąsis!“ dailininkės ir režisierės, Klaipėdos lėlių teatro kūrėjos Gintarės Radvilavičiūtės, M. Gusniowskos pjesėje sudėtinga tema, stipri daugiasluoksnė dramaturginė medžiaga apie miško gyventojus pateikta labai paprastai ir su humoru. Spektaklyje paliečiama ir gyvenimo prasmės tema: „O kas yra prasmė? Tai, kas vienam žmogui prasminga, kitam – beprasmiška, tai, kas vienam – gera, kitam – bloga.  Man atrodo, kad žmogaus gyvenimo prasmė yra būti laimingam ir džiaugtis gyvenimu, tobulėti, kurti ir duoti ką nors vertingo kitiems, tačiau kiekvienas žmogus gali atrasti savo gyvenimo prasmę ir ji gali būti visai šalia, kartais ten, kur tu mažiausiai to tikiesi“, – samprotavo G. Radvilavičiūtė.
 
Показать большеПоказать меньше
Мероприятие Дата / Время Место проведения Цена  
Lėlių spektaklis KAD TAVE ŽĄSIS! Пт 17.05.2024 18:00 Klaipėdos lėlių teatras, Klaipėda 6.20 - 8.20
Мероприятие Lėlių spektaklis KAD TAVE ŽĄSIS!
Дата / Время Пт 17.05.2024 18:00
Место проведения Klaipėdos lėlių teatras, Klaipėda
Цена 6.20 - 8.20
Полезная информация
Durys atidaromos: 30 min. iki renginio
Renginio trukmė: 45 min.
Pertraukos: nėra
Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 2 metų amžiaus (neužimant papildomos vietos)
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos:
1. Bilieto pirkti nereikia vaikams iki 2 metų (išskyrus į spektaklius, kurie skirti kūdikiams).
2. Bilieto kainai į Klaipėdos lėlių teatro repertuarinius spektaklius, pateikus senjoro pažymėjimą, taikoma 2 Eur nuolaida nuo tą dieną galiojančios bilieto kainos.
3. Vaikams su negalia bilietais nereikalingas. Bilietą perka tik lydintis asmuo.
4. Suaugusiajam žmogui su negalia bilietui taikoma 2 Eur nuolaida nuo tą dieną galiojančios bilieto kainos.
5. Studentai, kurie mokosi LMTA Klaipėdos fakultete, į spektaklius įleidžiami nemokamai (iš anksto rezervavus vietą).

Организатор мероприятия берет на себя ответственность за мероприятие и его качество. Билеты не подлежат обмену и возврату (в том числе в случае непосещения). В случае отмены или переноса мероприятия организатор несет ответственность за принятие решения о возврате билетов и возмещении расходов и несет ответственность за возмещение и ущерб. Распространитель билетов действует только как независимый агент и не несет ответственности за возврат или ущерб. Возврат билетов должен быть запрошен у организатора мероприятия. Для получения дополнительной информации о возврате билетов, пожалуйста, ознакомьтесь с "Потребительской политикой" здесь.
 
 
Место проведения
Klaipėdos lėlių teatras
Turgaus g. 9, Klaipėda Литва
Организатор
Klaipėdos lėlių teatras, VšĮ
Turgaus g. 9, Klaipėda
klaipedosleles@gmail.com / 846239932
Рег. №: 141945565
НСО ND
Мероприятие Lėlių spektaklis KAD TAVE ŽĄSIS!
Дата / Время Пт 17.05.2024 18:00
Место проведения Klaipėdos lėlių teatras, Klaipėda
Цена 6.20 - 8.20
Тот же организатор То же место проведения
Купить билет Objektų spektaklis UŽUSIENIS Objektų spektaklis UŽUSIENIS Klaipėdos lėlių teatras, Klaipėda
Купить билет Marionečių spektaklis suaugusiesiems KARVĖ YRA MEILĖ Marionečių spektaklis suaugusiesiems KARVĖ YRA MEILĖ Klaipėdos lėlių teatras, Klaipėda
Купить билет Interaktyvus judesio ir objektų spektaklis kūdikiams BE GALO, BE KRAŠTO Interaktyvus judesio ir objektų spektaklis kūdikiams BE GALO, BE KRAŠTO Klaipėdos lėlių teatras, Klaipėda
Купить билет Lėlių spektaklis NEPAPRASTA EDVARDO TIULEINO KELIONĖ Lėlių spektaklis NEPAPRASTA EDVARDO TIULEINO KELIONĖ Klaipėdos lėlių teatras, Klaipėda
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить