logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Artimieji Rytai iš Arti

Rodyti aprašymusSlėpti aprašymus
Artimieji Rytai Iš Arti
 
Užsimerk ir pamatyk. Vėjyje plazdantys plonos medžiagos drabužiai. Pajusk. Karšta arbata, vėsinanti geriau už ledinį vandenį, sultingi vaisių ir rūgštele pagardintų patiekalų skonis. Įkvėpk ir užuosk. Sodrus, gilus, salstelėjęs smilkalų aromatas.
 
Ir… išgirsk. Muzika, būtent kurią šįkart ir kviesime patirti, iš arti susipažįstant su melodingąja Artimųjų Rytų dalimi 
 
Unikalios muzikinės kelionės vedliai - projekto “HAMDAM” (vert.: visi kartu vienu įkvėpimu) talentų trio:
Wassim Ibrahim: dainininkas ir kompozitorius, arabiškos liutnios virtuozas, muzikos mokslų daktaras
Arad Emamgholi: perkusininkas, meistriškai įvaldęs daf, bendir ir dayereh instrumentus, taip pat dainuojantis kurdų ir persų kalbomis
Dariush Rasouli: klasikinės persų fleitos - nėjaus - profesionalas, Teherano menų universiteto absolventas, taip pat grojantis taru ir dainuojantis persiškas dainas su Rumi eilėmis
 
Tavęs laukia banguojanti, įtraukianti ir hipnotizuojanti autentiškų melodijų, dainų ir unikalių muzikinių kompozicijų kelionė, atliekama arabų, aramėjų, kurdų ir persų kalbomis, kilusiomis Artimųjų Rytų regione.
 
“HAMDAM” muzikantai savo pasirodyme apjungia ir atskleidžia skirtingų kultūrų grožį bei gylį, kurio sąskambiuose atskirtis išnyksta. Pasirodymo metu sąskambių įvairovę atlikėjai jungia į vientisą dvasinės muzikos plotmę, pripildytą meilės, taikos, supratimo ir tolerancijos vibracijų.
 
Muzikinės temos šiai garsų kelionei kyla iš Artimųjų Rytų kultūrų poezijos, mitologijos ir tradicijų, suteikdamos klausytojui unikalią galimybę palydėti save į susitikimą su skirtingų laikmečių ir vietovių muzikos energijomis.
 
Leisk sau panirti ir patirti klasikinės persų muzikos pasaulį. Įstabaus muzikinio mėnulio pilnaties šviesai nutvieksti tą sielos kertelę, kurią šiandien labiausiai reikia pamatyti… o gal - išgirsti?
 
Vieta: VU Botanikos sodas, Kairėnų g. 43, Vilnius
Data: 2024.03.24
 
 
Atlikėjai
 
Wassim Ibrahim (liutnia, vokalas)
 
Nuo šešerių metų groja fleita ir arabiška liutnia.
 
Gimęs ir augęs Damaske, Sirijoje, ten baigė Damasko Aukštąjį Muzikos Institutą, kuriame kaip dėstytojas pradėjo profesinę akademinę karjerą - skaitė paskaitas apie muzikos istoriją, vedė harmonijos ir klausos lavinimo pamokas. Taip pat buvo kviestinis dėstytojas Krokuvoje: Muzikos akademijoje ir Jogailos universitete bei JAV: Viterbo ir Viskonsino universitetuose.
 
Muzikinį išsilavinimą toliau augino Krokuvos muzikos akademijoje, kurioje įgijęs magistro laipsnį vėliau apgynė ir muzikos kompozicijos mokslų daktaro laipsnį.
 
Per daugiau nei du dešimtmečius trunkančią profesionalaus kompozitoriaus karjerą sukūrė šešias dainas vaikams, kurios buvo įtrauktos į mažiausiems klausytojams skirtą albumą. Jo kūriniai buvo atliekami įvairių šalių festivaliuose ir koncertų salėse visame pasaulyje: Artimuosiuose Rytuose, Europoje ir Šiaurės Amerikoje.
 
Būdamas Damasko aukštojo muzikos instituto kamerinio choro nariu grodamas arabiška liutnia koncertavo Arabų šalyse, Eurazijoje, Europoje ir Šiaurės Amerikoje.
 
Jau beveik dešimtmetį vadovauja paties įkurtam mėgėjų chorui “Choir w Kontakcie”, kuriam prieš ketverius metus buvo suteiktas Krokuvos daugiakultūrio ambasadoriaus vardas. Taip pat jau penkerius metus veda autorinius muzikos kursus judesio, šokio ir muzikos erdvėje “Kontakt”.
 
https://www.youtube.com/watch?v=QgWzEijh0AE   
————————————
 
Arad Emamgholi (dafas)
 
Rėminiu būgnu su žvangučiais, geriau žinomu kaip dafas, atlikėjas pradėjo groti sufijų šventovėje būdamas penkerių.
 
Gimęs Senendedžo mieste Irane per visą muzikinę karjerą grojo su daugybe grupių ir dalyvavo įrašydamas nemažai muzikinių albumų. Koncertavo ir vedė seminarus įvairiose šalyse.
 
https://www.youtube.com/watch?v=UsC22Z9dhoo
 
Dariush Rasouli (nėjus)
 
Kilęs iš Nersu provincijos Šiaurės Irane muzikantas jau daugiau nei 30 metų groja vienu sudėtingiausių pasaulyje pučiamuoju instrumentu nėjumi - persų klasikine fleita, iš kurios išsivystė šiuolaikinė fleita.
 
Įgijęs aukštąjį muzikinį išsilavinimą Teherano menų universitete muzikos žinias toliau gilino pas meistrus Mohammad Ali Kiyaninejad ir Hasan Kasai, o tradicinio persų repertuaro išmanymo sėmėsi iš meistro Majid Kiyani.
 
Šiuo metu savo fokusą Dariush yra sutelkęs į dvasinės muzikos, gydomųjų vaistažolių ir sveikos mitybos renginius, atnešančius į gyvenimą harmonijos būseną: “Man įdomu, kaip muzika veikia žmogaus smegenis ir kūną, taip pat - žolelės ir maistas. Vaistažolės yra didis menas. Jau 16 metų domiuosi persiškų vaistažolių medicina, paremta Avicenos, kuris buvo muzikos teoretikas, žolininkas ir gydytojas, metodu”, - sako muzikantas.
 
Siekdamas reklamuoti persų muziką Europoje Dariush sukūrė ansamblius, pats yra “Chakad” ansamblio narys.
 
Koncertavęs beveik dešimtyje Europos šalių, taip pat - Japonijoje, Didžiojoje Britanijoje bei Irane, nėjaus meistras ant scenos lipo kartu simfoniniais orkestrais. Atlikėjo klausėsi Katovicų, Kališo, Gožuvo, Radomo, Ščecino, Slupsko, Lodzės, Krokuvos salės, taip pat - Lietuvos sostinės Vilniaus bei Latvijos Liepojos klasikinės muzikos mylėtojai.
 
Jau 20 metų gyvendamas Varšuvoje koncertuoja ir kaip solo atlikėjas, ir kartu su kitais puikiais muzikantais, tokiais kaip Bahman Rajabi, Bahram Sarang, o Europoje pasirodo kartu su multiinstrumentaliste, vokaliste ir muzikos menų mokslų daktare Maria Pomianowska.
 
Virtuozišką muzikanto atlikimą galima išgirsti ir filmuose “Jan Paweł II. Szukałem Was…” ir “Wino truskawkowe”, kuriems muziką kūrė šiuo metu vienu svarbiausių šiuolaikinių lenkų filmų natų kūrėjų laikomas kompozitorius Michał Lorenc, taip pat filme “Trick” kurio garso takelį dėliojo lenkų kompozitorius ir klarnetininkas Paweł Mykietyn.
 
 

Renginiai

Renginių nerasta
Loading...
Perkrauti
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti