logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius

K 2025-05-29 19:00 - Š 2025-05-31 22:00
Rodyti aprašymusSlėpti aprašymus

Oho! Australų muzikos psichonautai „King Gizzard & The Lizard Wizard” pasirinko mūsų Vilnių savo koncertų rezidencijai Europoje

Australų muzikos psichonautai „King Gizzard & The Lizard Wizard” atvyksta į sostinę ir 2025 metų gegužę čia surengs net tris savo pasirodymus: gegužės 29, 30 ir 31 dienomis.

Vienas produktyviausių ir įvairiapusiškiausių muzikos kolektyvų planetoje „King Gizzard & The Lizard Wizard“ iš Australijos pasirinko Vilnių savo 2025-tųjų metų rezidencijai. Per tris vakarus Lukiškių kalėjime ši grupė atliks tris visiškai skirtingas programas. 2025-taisiais Europoje suplanuotos tik 5 tokios grupės rezidencijos: Portugalijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Bulgarijoje ir Lietuvoje.

Fone – King Gizzard & The Lizard Wizard - Iron Lung
youtu.be/Njk2YAgNMnE

Muzikos agentūrai „8 Days A Week“, tai – dar vienas įspūdingas žingsnis pirmyn ir ypatinga dovana mylimam miestui. Neabejotinai, tris paskutines gegužės dienas Lukiškių kalėjimas Vilniuje taps viso regiono „gizzfanų“ piligrimystės epicentru – energingi šios grupės koncertai verti įveikti ne vieną šimtą kilometrų. Įvairiuose Australijos apdovanojimuose jie ne kartą pripažinti geriausiais gyvais atlikėjais. Gali būti, kad mūsų laukia vienas ryškiausių muzikinio turizmo atvejų Lietuvoje.

Eksperimentinės psichodelinės muzikos grupė „King Gizzard & The Lizard Wizard“ iš tiesų primena ateivius iš kitos galaktikos – nuolat stebina savo žanriniais posūkiais ir įprastų muzikos verslo taisyklių laužymu. Pradedant nuo sunkiai įsimenamo pavadinimo „Karalius Skilvis ir Driežas Burtininkas“ iki pasiūlymo visiems leisti savo piratinius įrašus.

King Gizzard & The Lizard Wizard - Gila Monster
youtu.be/YQX2CsMCB9M

Pasak įtakingo leidinio „Pitchfork“, šie muzikantai yra išties nušvitę –  išsilaisvinę nuo harmonijos ir teisingos muzikos sampratų ir darantys ką nori. Sprendžiant iš klausytojų reakcijos visame pasaulyje, jie tai daro itin kokybiškai ir originaliai. Pvz.: „Spotify“ platformoje jų kas mėnesį klausosi gerokai virš milijono žmonių, ne vienas jų vaizdo klipas perkopė milijono peržiūrų ribą, o gyvi pasirodymai dažnai susilaukia „sold out“ žymės.

King Gizzard & The Lizard Wizard - Theia / The Silver Cord / Set
youtu.be/3jnsD-fEHdY

Rungtyniauti kūrybos našumu su „gizzard'ais“ gali retas. Pernai grupė išleido 25-tąjį studijinį albumą „The Silver Cord“. Vidutiniškai jie išleidžia po du studijinius albumus per metus, o 2017-taisiais ir 2022-taisiais išleido net po penkis! Jei australai gros taip ilgai, kaip grupė „Rolling Stones“, 2072-aisiais jie galės didžiuotis 120-ies albumų diskografija.

Leidinys „Rolling Stone Australia“ įtraukė grupę tarp 50-ties visų laikų geriausių Australijos atlikėjų. Panašu, šiandien grupė tikrai patenka tarp labiausiai laukiamų atlikėjų visame pasaulyje.

Išankstiniai koncerto reikalai

Išankstiniai bilietai visada pigiau. Bilietų į „King Gizzard & The Lizard Wizard” rezidencijos koncertus sostinėje prekyba prasidės penktadienį, tačiau australų grupės fanai iš viso pasaulio jau dabar gali įsigyti išankstinius bilietus. Tiesa, tam reikia kodo iš „8 Days A Week” arba pačios grupės. Parašyk žinutę feisbuke arba adresu www.8dw.lt, tau bus suteiktas specialus kodas ir taip sutaupysi. Presale‘as antradienį, birželio 11 d. 12 val. Kodai galios labai ribotą laiką. Presale’as baigiasi birželio 13 d. 12 val. Tikimės tūkstančių muzikos turistų ir grupės fanų iš viso pasaulio.

Žanro klasika - pigiausių bilietų užteks greičiausiems.
Raginam jais pasirūpinti iš anksto.
Bilietų kiekis ribotas.
Sutaupyk! 

Apie King Gizzard & The Lizard Wizard|

„King Gizzard & the Lizard Wizard“ – muzikos grupė iš Australijos, susikūrusi 2010 m. Melburne. Dabartinę grupės sudėtį sudaro Stu Mackenzie, Ambrose Kenny-Smith, Cook Craig, Joey Walker, Lucas Harwood ir Michael Cavanagh. Jie garsėja nuolatiniu įvairių muzikos žanrų tyrinėjimu, energingais gyvais pasirodymais ir itin gausia savo įrašų kolekcija.

Grupės diskografija išties įspūdinga – pernai išleistas 25-tasis studijinis albumas. Pradėję nuo garažinio ir surfroko, „gizzardai“ išleido psichodelinio ir progresyvaus roko albumus, vėliau savo kūrybą papildė džiazo ir folko elementais, įvairių metalo atmainų, išbandė netgi okultinį repą ir synth-pop. Vienas grupės fanų juokauja, jog pardavęs „gizzardų“ įrašų kolekciją, jis surinktų namo užstatui reikalingą sumą.

Interneto leidinys „Stereogum“ apibendrina: „Tai reta grupė, galinti įtikinamai sulieti linijas tarp „Phish“, „Neu!“, „King Crimson“ ir „Osees“, tačiau išlaikanti savo originalų skambesį.“

2024-taisiais gupė planuoja sugroti beveik 60 koncertų visame pasaulyje, t. y. vidutiniškai kiekvieną savaitgalį, o kartais ir dažniau. Kai kurie jų pasirodymai pažymėti specialia žyme: „3 valandų maratonas“.

Tiek kūryboje, tiek įrašuose, muzikantai nuolat ieško netikėtų sprendimų. Viename albumų vokalistas savo balsą įrašinėjo kambaryje išdėliojęs keturis „aifonus“. Kito albumo skambesį kritikai apibūdino tarsi įrašytą gretimame kambaryje per vilnonę kojinę. Įkvėpti Vidurio Rytų ir Turkijos muzikos, „gizzardai“ adaptavo savo gitaras pagal tradicinius šio regiono instrumentus. Muzikantai eksperimentuoja su Vakarų roko tradicijoje neįprasta mikrotonine muzika bei poliritmais. Į skeptikų klausimą „Kam taip daryt“, jie atsako „O kodėl ne“.

Naujausiame grupės albume “The Silver Cord” muzikantai, įkvėpti įsigyto elektroninio „Simmons“ būgnų rinkinio, atsisakė gitarinio roko skambesio, o sutelkė dėmesį į sintezatorinę muziką. Leidinį sudaro dvi dalys: pusvalandžio trukmės originalios kompozicijos ir daugiau nei pusantros valandos skambančios prailgintos jų versijos. Įdomu, jog taip pat 2023-aisiais išleistame „PetroDragonic Apocalypse” skamba visai kitokia muzika – jame muzikantai atiduoda duoklę sunkiojo metalo skambesiui. Patys muzikantai šiuos du įrašus pristato kaip skirtingas bei viena kitą papildančias In ir Jang puses.

„King Gizzard & the Lizard Wizard“ itin rūpi aplinkosaugos problemos. 2020-taisiais už singlą "If Not Now, Then When?" jiems buvo įteiktas Aplinkosaugos muzikos prizas. Gautus 20 tūkst. dolerių muzikantai paaukojo pelno nesiekiančiai organizacijai „The Wilderness Society“. Kiek anksčiau jie išleido trumpą dokumentinį filmą, už kurio peržiūras surinktus pinigus grupė paaukojo iniciatyvoms padedančioms Australijos aborigenams. Praėjusį rudenį muzikantai ragino tautiečius palaikyti vietinių gyventojų teises referendume „Indigenous Voice to Parliament“.

Kaip sako „Pitchfork“, „Keturiolika metų nuo jų karjeros pradžios, o grupės ištvermė yra begalinė. Jie perėjo per senovės Mesopotamiją į kosmosą ir vis dar atrodo, kad ieško naujų teritorijų.“

Nuorodos:

https://kinggizzardandthelizardwizard.com/
https://www.instagram.com/kinggizzard/
https://www.facebook.com/kinggizzardandthelizardwizard
https://x.com/kinggizzard
https://www.youtube.com/@KingGizzardAndTheLizardWizard

Šis koncertų sezonas vėl itin spalvingas ir įstabus.
Anksčiau paskelbti agentūros „8 Days A Week“ koncertai.

06 10 – „Jungle“
06 16 – „Fontaines D.C.“
06 26 – „Sleaford Mods“
07 04 – Asafas Avidanas
07 05 – Two Feet
07 10 – Baxteris Dury
07 14 – Oliveris Tree
07 20 – Jacobas Collier
08 01 – Devendra Banhartas
08 12 – Yves Tumor
08 15 – Jessie Ware
11 08 – RY X su LNOBT simfoniniu orkestru (išparduotas)
12 05 – „Efterklang“
02 22 – Loreen

Atrask. Daugiau. Muzikos.

8 Days A Week hq
tickets@8dw.lt
www.8dw.lt

Renginiai

Renginių nerasta
Pirkti bilietą King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #1 King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #1 Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Išparduota King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #Bundle IšparduotaIšparduotaKing Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #Bundle - Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Pirkti bilietą King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #2 King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #2 Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Pirkti bilietą King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #3 King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #3 Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Loading...
Perkrauti
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti