logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

''Gulbių ežeras'' su Europos baleto solistais

Rodyti aprašymusSlėpti aprašymus
''Gulbių ežeras'' su Europos baleto solistais
 
Kompanija „WORLDSTARS“, pasirodymų organizatorė su Paryžiaus operos, La Scala, Londono Karališkojo baleto ir kt. baleto šokėjais pristatys legendinį P. Čaikovskio baletą „Gulbių ežeras“.
 
„Gulbių ežeras“ – žymiausias klasikinis genialaus kompozitoriaus P. Čaikovskio baletas pagal L. Petipo ir L. Ivanovo choreografiją. Baletas „Gulbių ežeras“ – tai pasakojimas apie meilę ir laimę, kovą su tamsiosiomis jėgomis, apie meilę, kaip aukščiausią žmogiškumo išraišką. 
 
Siužeto pagrindas – senovinė vokiečių legenda apie puikią mergaitę Odetą, paverstą baltąja gulbe. Tik nesavanaudiška meilė gali ją išlaisvinti iš piktųjų kerų. Romantiškas jaunuolis princas Zygfrydas patenka prie stebuklingo ežero, Odetoje jis pamato savo moters idealą, ją pamilsta ir prisiekia amžiną meilę. Tačiau princo svajonei kelią pastoja piktasis genijus... 
 
Romantiški „Gulbių ežero“ vaizdai nuo seniausių laikų jaudina ir suaugusius, ir jaunus žiūrovus, įkvepia įvairių šalių baleto meistrus ir choreografus grįžti prie klasikinių vertybių. Šis visame pasaulyje žinomas ir žiūrovų pamėgtas kūrinys tapo baleto meno simboliu.
 
Kompanija „WORLDSTARS“
Kompanijos „WORLDSTARS“ pasirodymuose dalyvauja Paryžiaus operos, La Scala, Londono Karališkojo baleto, Čekijos nacionalinio baleto, Barselonos baleto, Bordo nacionalinio baleto, Danijos Karališkojo baleto ir kitų teatrų baleto solistai ir menininkai. Šiandien „WORLDSTARS“ projektai vyksta Latvijoje, Estijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje ir JAE, suteikdami žiūrovams galimybę stebėti aukščiausios klasės baletą, kuris jaudina ir įkvepia. Kompanijos repertuare baletas „Gulbių ežeras“ užima ypatingą vietą. Pagrindinė „WORLDSTARS“ užduotis – išsaugoti klasikinio baleto paveldą.
 
Kompanijos „WORLDSTARS“ valdybos narė, gastroliuojančių pasirodymų organizatorė Olga Azizova:

„Aš didžiuojuosi, kad jau 13 metų kompanija „WORLDSTARS“ organizuoja grandiozinius baleto projektus Latvijoje, Estijoje, Švedijoje, Danijoje, Norvegijoje ir JAE. Per šiuos metus mūsų kompanijos organizuoti pasaulio baleto žvaigždžių gala koncertai ir baleto pasirodymai pakerėjo tūkstančių žiūrovų širdis ir leido pamatyti, koks kerintis ir žavingas gali būti baletas. Labai džiaugiuosi galėdama pranešti, kad 2024 m. mūsų kompanija Lietuvos žiūrovams siūlo šventinį „Gulbių ežero“ baletą su žymiais Europos baleto solistais. Aš nuoširdžiai tikiu, kad kai pagrindiniai veikėjai priverčia Jus pajusti ir mėgautis tuo, kas vyksta scenoje, o balerinų rankų judesiai sujaudina iki sielos gelmių – šis ypatingas baleto spektaklis visam laikui išliks Jūsų atmintyje ir širdyje. Man labai svarbu, kad kiekvienas žiūrovas balete rastų kažką ypatingo, kažką svarbaus sau. Pažiūrėkite „Gulbių ežero“ baletą ir, išėję iš teatro puikios nuotaikos, džiaugsitės, kad šį vakarą praleidote su mumis!“

Renginiai

Renginių nerasta
Loading...
Perkrauti
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti