logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

Fontaines D.C. - Vilnius

Вс 16.06.2024 19:00
Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius

Airių roko žvaigždės „Fontaines D.C.“ vasarą surengs koncertą didžiajame Lukiškių kalėjimo kieme

Muzikos agentūros „8 Days A Week” kalendoriuje dar vienas puikus ir būtinas pamatyti koncertas su gitaromis. Birželio 16 d. į Lietuvą atvyksta garsi airių alternatyvaus roko grupė „Fontaines D.C.“, kuriuos dievina net pats Johnny Deppas. Tenka pasitrint akis, kad įsitikintum, jog toks aktualus modernaus roko muzikos įvykis vyks Vilniuje, ir dar šią vasarą.

Anksčiau paskelbtas grupės „Fontaines D.C.“ turas po Europą be Vilniaus visgi sukėlė didelį šaršalą tarp muzikantų ir grupės fanų Lietuvoje. „Fontaines D.C.“ yra užimti ir išrankūs, tad tikrai smagu, kad pagaliau rado laiko ir gerbėjams čia. Kai „8 Days A Week” kviečia į koncertą sostinėje, na, negali atsisakyti. Smagu, kad tokią grupę prisiviliojom į Lietuvą pačiame pike. Todėl neabejojam, kad šis roko muzikos įvykis bus nepriekaištingas ir įkvėps lietuvišką muzikos sceną.

Ar gali šiandien būti blogų gitarų ir muzikos produkcijos iš Airijos? Nemanom. O dar prisideda ir „Partisan Records“ leidyklos gerumas bei kokybės antspaudas. Dar pažymėsim, kad už „Fontaines D.C.“ muzikantų nugarų stovi ir grupės „Arctic Monkeys“ vadybos patirtis, ryšiai ir įtaka. Žodžiu, „Brit Awards“ laureatų ir „Grammy“ nominantų „Fontaines D.C.“ penketo muzika visiškai gyvai, ir net ne po stogu, o Lukiškių kalėjimo didžiajame kieme, be galo tokiems garsams tinkamoje vietoje.

Post-punk, aštrios gitaros, alternatyva ir nuoširdi poezija – tokio recepto karštam vasaros sekmadieniui daugiau nei pakanka. Jų kūryba ir poezija niekuo nenusileidžia tokioms istorinėms grupėms kaip „The Smiths“, „The Fall“ ar „The Pogues“. Tai toks pat įelektrinantis ir verčiantis susimąstyti roko muzikos mišinys, primenantis „Sex Pistols“ dvasią autentiškumo ištroškusioje epochoje. Gyvi grupės pasirodymai yra kažkas tokio. Turinys ir „Fontaines D.C.“ energija visuomet nuneša viską ir visus. Grupę „Fontaines D.C.“ pasitiks mūsiškiai – vietinis palaikymas taip pat jau strateguojamas.

Kiekviename albume vis plėtę gitarinės muzikos ribas „Fontaines D.C.“ tapo viena išradingiausių modernaus roko grupių pasaulyje. Vilniuje laukiamas „Fontaines D.C.“ penketas neišvengiamai persipynęs su „shame“, „black midi“, „Gilla Band“, „Sleaford Mods“, „Idles“ ir daug aktualių vardų. Ta prasme, visos artimo garso grupės laikosi kartu. Jie yra dar vienas įrodymas, kad airiai turi neįtikėtinai progresyvią gitarinės muzikos sceną. Jie yra ne tik grupė, bet ir kartos, ieškančios prasmės XXI a. triukšme, balsas. Tvirtai laikydami koją ant greičio pedalo, jie lekia į ateitį, jau dabar yra on top ir primena mums, kad ši alternatyvos ugnis niekada neužgęs.

Presale’as jau įjungtas ir prasideda nuo dabar.
Eime!

Išankstiniai koncerto reikalai

Išankstiniai bilietai visada pigiau. Bilietų į „Fontaines D.C.“ pasirodymą Vilniuje prekyba prasidės penktadienį, vasario 23 d., tačiau jau šiandien prisiekę „Fontaines D.C.“ fanai gali sutaupyti. Presale‘as startuoja nuo dabar ir bus atviras iki penktadienio. Tiesa, tam reikia specialaus kodo iš „8 Days A Week”. Parašyk mums žinutę feisbuke adresu www.8dw.lt, duosim nuolaidos kodą ir pigiausi bilietai bus tavo kišenėje. Bilietų su kodais kiekis ribotas ir jie brangs. Kodai galios iki pat vasario 23 d. 11 val. arba soldouto.

Žanro klasika – pigiausių bilietų užteks greičiausiems.
Bilietų su kodais kiekis ribotas.
O ko čia delsti?

Apie „Fontaines D.C.“

Nors „Fontaines D.C.“ istorija prasidėjo 2014 m. Dubline, vienos įtakingiausių šiandienos roko grupių pagreitis atsirado tik po kurio laiko su leidyklos „Partisan Records“ pagalba. Čia susikristalizavo grupė, kurios nariai šiandien vienas kitą laiko geriausiais draugais, dievina poeziją ir į vieną vietą plaka Grian Chatten (vokalas), Carlos O'Connell (gitara), Conor Curley (gitara), Conor Deegan III (bosinė gitara) ir Tom Coll (būgnai).

Įdomi detalė - karjeros pradžioje jie vadinosi „The Fontaines“ ir pavadinimą pasiskolino iš kultinio filmo „Krikštatėvis“. Filmo personažas Johnny Fontane‘as buvo muzikantas ir kino žvaigždė, kurį vaidino Alas Martino. Raidės D.C. grupės pavadinime reiškia Dublino miestą ir pridėtos tik todėl, kad Amerikoje jau buvo grupė tokiu pavadinimu.

„Fontaines D.C.“ yra naujos kartos roko klausytojų grupė. Jie yra vieni iš įrodymų, kad rokas nesensta ir niekada neišeis iš mados. Dešimt metų karjeros, leidybos, koncertų, didžiųjų festivalių, gyvų transliacijų, vaizdo klipų, poezijos, gitarų, triukšmo, meilės muzikai ir atsidavimo.

Su klasikiniu roku užaugusiems gerbėjams jie gali atrodyti kaip dar vieni „indie“ vaikinai su gitaromis iš nesibaigiančio „indie“ grupių katilo. Tačiau jų įrašai ir 5 žvaigždutėm iš 5 nuolat vertinami koncertai rodo, kad yra kitaip. Vien jų debiutinis pilnametražis albumas „Dogrel“ ko vertas. Geriausiu metų albumu šį įrašą paskelbė įtakinga britų radijo stotis „BBC 6 Music” ir įrašų parduotuvių tinklas „Rough Trade“. Šis albumas taip pat pateko į „Mercury“ prizo albumų sąrašą ir buvo pripažintas vienu geriausiu.

Antrasis grupės albumas „A Hero’s Death“ pasiekė antrąją vietą Jungtinės Karalystės perkamiausių albumų tope. Už šį albumą „Fontaines D.C.“ buvo nominuoti „Grammy“ apdovanojimuose, tiesa pralaimėjo kolegoms „The Strokes“.

„Skinty Fia“ – trečiasis grupės „Fontaines D.C.“ darbas, kurio didžiąją dalį, matyt, Lukiškių kalėjimo kieme ir išgirsim. „Šis albumas įrodė, kodėl jie yra savo kartos ir žanro grandai“, - taip apie „Fontaines D.C.“ rašė „Rolling Stone“. Šnekamojoje kalboje šis pavadinimas, vartojamas kaip išsireiškimas, o iš airių kalbos į anglų kalbą verčiamas kaip „elnio prakeikimas“. Tai saldžiarūgštis romanas ir savotiškas politinis triumfas. Albumo dainos galiausiai sudaro meilės laišką, kuriame apgailestaujama dėl vis labiau privatizuojamos kultūros, kuriai gresia išnykusių elnių milžinų likimas. Jiems pavyko įrašas apie augimą ir apie tai, kaip subtilūs tapatybės pokyčiai gali lemti gilius padarinius. Tai ryškus, išieškotas ir retas albumas, kuriame keliami klausimai, o ne pateikiami atsakymai. Šis albumas kol kas yra geriausias „Fontaines D.C.“ albumas karjeroje ir vertas dar daugiau perklausų.

Prieš keletą metų įtakingas britų žurnalas „NME“ paskelbė grupę „Fontaines D.C.“, nei daugiau nei mažiau: geriausia šiuo metu pasaulyje esančia grupe ir paskutinį grupės albumą įvertino geriausiai - 5 žvaigždutėmis iš 5. Į visus klausimus atsakantis ir abejones išsklaidantis apdovanojimas, kuriame grupė iš Dublino įveikė tokias grupes kaip „Måneskin“, „Glass Animals“ ar „HAIM“.

Muzikos apdovanojimai „Brit Awards“ praėjusias metais jiems taip pat nusilenkė ir paskelbė geriausia tarptautine grupe (suprask, grupe ne iš Jungtinės Karalystės). Čia „Fontaines D.C.“ varžėsi su „Blackpink“, „First Aid Kit“ „Gabriels” ir pačiu Drake‘u. Praėjusią vasarą jie išpildė savo seną svajonę ir apšildė ne vieną „Arctic Monkeys“ koncertą, o kiek anksčiau drebino Glastonberio festivalio sceną – tą koncertą stebėjo net 60 tūkstančių žmonių.

Nors daug kas apie airius „Fontaines D.C.“ išgirdo tik paskelbus apie jų koncertą sostinėje, garsiausias grupės fanas – pats Johnny Deppas, o čia jau įrodymas, koks platus gali būti rokas ir gera alternatyva.

Grupės „Fontaines D.C.“ prodiuseris taip pat vertas atskiro dėmesio ir komplimentų – tai pats Danas Carey, kurio klientų sąrašas, leidyklos „Speedy Wunderground“ veikla ir pasiekimai kelia antakius. Jo klientų sąraše ir daug pažįstamų vardų iš Jungtinės Karalystės – „Squid“, „black midi“, „Black Country, New Road“ ir kiti „8 Festival” herojai.

Birželio 16 d. „Fontaines D.C.“ savo gyvo pasirodymo jėgą parodys Lietuvai ir koncertuos didžiajame Lukiškių kalėjimo kieme įrengtoje scenoje. Vakaras Vilniuje „Fontaines D.C.“ bus viena pirmųjų galimybių žengti į sceną šią vasarą. Nors „Fontaines D.C.“ po Europą keliauja jau ne pirmą kartą, Lietuvą žemėlapyje pasižymėjo pirmą kartą. Vien šią vasarą Europoje jie surengs 20 koncertų. Grupė vasaros ture vien Vokietijoje pasirodys 3 kartus, Lenkijoje suplanuoti 2 pasirodymai, o turą užbaigs 2 pasirodymais legendiniuose Jungtinės Karalystės festivaliuose ,„Reading & Leeds“.

Kai jau atrodė, kad gitarinė muzika Lietuvoje prigulė žiemos miegui, toks koncertas keičia viską. Yra tos grupės, kurių gyvai geriau neišgirsti, nes gali susigadinti įspūdį – ir yra tos, kurias gyvai pamatyti būtina, norint pajusti visą jų jėgą. „Fontaines D.C.“ yra prie antrųjų, yra verti gyvos pažinties ir tokio didelio koncerto Vilniuje.

„Fontaines D.C.“ kuria ne vien muziką. Jiems rūpi aktualūs klausimai, jie naudoja savo balsą ir yra socialiai atsakingi. „Massive Attack“, Lietuvos publikai jau pažįstami „Young Fathers“ ir „Fontaines D.C.“ sujungė jėgas ir išleido limituoto tiražo leidinį, kurio pelną paskyrė nevyriausybinei organizacijai „Doctors Without Borders“. Taip jie reagavo į „Hamas“ ir Izraelio karą. „Fontaines D.C.“ taip pat skyrė pinigų stipendijoms vienoje geriausių aukštųjų mokyklų Dubline, kurią ir patys kadaise pabaigė.

Mūsų kvietimu Vilniuje šį sezoną taip pat gros Helado Negro, „La Femme“, „Warhaus“, Yungblud, „Jungle“, „Sleaford Mods“, Jacobas Collier, Asafas Avidanas, Devendra Banhartas ir Jessie Ware. Bus dar, net neabejok ir sek naujausią informaciją mūsų feisbuke.

Kada paskutinį kartą buvai geram roko koncerte?
Vienas laukiamiausių vasaros koncertų, bent jau mums.

8 Days A Week hq

tickets@8dw.lt
www.8dw.lt

Nuorodos
www.fontainesdc.com
www.facebook.com/fontainesband
https://www.instagram.com/fontainesband
https://www.youtube.com/@fontainesdc
https://twitter.com/fontainesdublin
 

Muzikos katalogas

Live
https://youtu.be/qEFk5RiGf9A
https://youtu.be/mgMwGBtt4rE
https://youtu.be/5M1BPUvkBXg
https://youtu.be/sQDP4WqRnv0 
https://youtu.be/rUWeFe3MjIo
https://youtu.be/em4AO3S4kg8 

Vaizdo klipai
I Love You: https://youtu.be/Ty9Pcg3qrmU  
Jackie Down The Line: https://youtu.be/3AoOfJP3r40
A Lucid Dream: https://youtu.be/2EpoaL2r0k8  
The Couple Across The Way: https://youtu.be/ijjJlfIw1Hc 
Skinty Fia: https://youtu.be/E4qy_XEjjYc
Televised Mind: https://youtu.be/lE7vLPSfw6Q
I Don‘t Belong: https://youtu.be/A17xOusHXIQ
A Hero‘s Death: https://youtu.be/jLNt8aMNbvY
Liberty Belle: https://youtu.be/HgLypctZ9Gs
Sha Sha Sha: https://youtu.be/IayA-pUG22k
Roy‘s Tune: https://youtu.be/3D-JYLhN5Yk
Big: https://youtu.be/aiLk6G5N-3Y
Too Real: https://youtu.be/CIbaqtcU0uI

Показать большеПоказать меньше
Мероприятие Дата / Время Место проведения Цена  
Fontaines D.C. - Vilnius Вс 16.06.2024 19:00 Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius 41.00
Мероприятие Fontaines D.C. - Vilnius
Дата / Время Вс 16.06.2024 19:00
Место проведения Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Цена 41.00
Полезная информация

Durys atidaromos:  ~18:00
Pradžia: ~19:00
Renginio trukmė: ~3 val.
Pertraukos: yra
Renginio kalba: anglų
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: N-18, jaunesni nei 18 m. asmenys turi būti lydimi suaugusio


Организатор мероприятия берет на себя ответственность за мероприятие и его качество. Билеты не подлежат обмену и возврату (в том числе в случае непосещения). В случае отмены или переноса мероприятия организатор несет ответственность за принятие решения о возврате билетов и возмещении расходов и несет ответственность за возмещение и ущерб. Распространитель билетов действует только как независимый агент и не несет ответственности за возврат или ущерб. Возврат билетов должен быть запрошен у организатора мероприятия. Для получения дополнительной информации о возврате билетов, пожалуйста, ознакомьтесь с "Потребительской политикой" здесь.
 
 
Место проведения
Lukiškių kalėjimas 2.0
Lukiškių skg. 6 Vilnius Литва
Организатор
8 Days A Week Agency, UAB
8 Days A Week Agency, UAB
Islandijos g. 6, Vilnius
www.8dw.lt / tickets@8dw.lt
Рег. №: 305527276
НСО LT100013541518
Мероприятие Fontaines D.C. - Vilnius
Дата / Время Вс 16.06.2024 19:00
Место проведения Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Цена 41.00
Тот же организатор То же место проведения
Купить билет La Femme - Paris-Hawaï Tour 2024 La Femme - Paris-Hawaï Tour 2024 Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Купить билет Warhaus - Vilnius Warhaus - Vilnius Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Купить билет YUNGBLUD - Vilnius YUNGBLUD - Vilnius Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Купить билет Jungle - Vilnius 2024 Jungle - Vilnius 2024 Kalnų parkas, Vilnius
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить