Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti

S. Prūsaitis gimtajame mieste pradėjo naujo albumo ''39'' pristatymo turą

Ketvirtadienio vakarą Saulius Prūsaitis buvo audringais plojimais pasitiktas Marijampolėje. Gimtajame mieste jis pradėjo savo naujojo albumo „39“ pristatymo turą po Lietuvą.

ALEN CHICCO DEBIUTINIS KONCERTAS!

„X Faktorius“ sužibėjęs ir su trenksmu grįžti į muzikinę sceną nusiteikęs atlikėjas Tomas Alenčikas-Alen Chicco kviečia į savo debiutinį koncertą!

Garsus sporto medikas: agresyvus sportavimas – užprogramuota trauma

Kai miestų sporto salės ir klubai garuoja nuo įkaitusių sportininkų kūnų, po vasaros panorusių atgauti sportinę formą arba semtis adrenalino varžybų metu, ruduo – didžiojo darbymečio sporto medikams pradžia. Į juos kreipiasi ir miesto krepšinio lygos žaidėjai, ir profesionalūs sportininkai, ištikti netikėtų traumų.

Jubiliejiniai grupės ''Tabasco'' 20-mečio koncertai

Neįtikėtinai greitai bėgantis laikas primena, kad grupei „Tabasco“, plungiškių įkurtai 1998-asiais, jau metas švęsti dvidešimties metų jubiliejų. Ta proga muzikantai Gediminas Norvaišas, Edmundas Noreika, Algirdas Zigmantas ir Edmas Juška savo gerbėjus žada pradžiuginti nauju albumu bei dviem ypatingais koncertais Klaipėdoje ir Plungėje.

Vienas įspūdingiausių šou pasaulyje BLUE MAN GROUP - pirmą kartą Lietuvoje!

Kauno „Žalgirio“ arenoje Lietuvos žiūrovai pagaliau turės galimybę pamatyti vieną populiariausių šou pasaulyje – „Blue Man Group“.

Trakų pilį sudrebins „Ten Walls“ ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas „Symphony“

Rugpjūčio 10 d. Trakų pilyje vyksiantis pasirodymas pretenduoja tapti vienu įdomiausių vasaros koncertų.

NOVATURO dovanų kuponas svajonių atostogoms!

Norite nustebinti savo artimą žmogų? Dovanokite išsvajotą poilsį ir įspūdžius!

Merūnas ir Lukas atgaivino legendinį popklasikos hitą ''Laikas''

Merūnas Vitulskis ir Lukas Pačkauskas atgaivino vieną visų laikų garsiausių lietuviškų dainų „Laikas“, kurią lygiai prieš dvidešimt metų Lukas atliko su maestro Virgilijumi Noreika. Simboliška, kad maestro vietą šiandien užėmė Merūnas, kurį pats V. Noreika vadindavo savo įpėdiniu.

Scenos legenda – ansamblis ''Nerija'' – pradėjo atsisveikinimo turą po Lietuvą

Anšlaginiu koncertu Panevėžyje Lietuvos estrados scenos gyva legenda – ansamblis „Nerija“ – pradėjo savo atsisveikinimą su žiūrovais. Paskutinį kartą vienoje scenoje pasirodo visas „Nerijos“ žvaigždynas: Edmundas Kučinskas, Birutė Petrikytė, Simonas Donskovas, Vitalijus Pauliukas, Laima Žemaitytė, Nijolė Tallat-Kelpšaitė ir Antanas Čapas. Ansamblio gerbėjai netelpa salėse, jau paskelbti 4 papildomi koncertai.

Gruodį Kaune – antrasis elektroninės šokių muzikos festivalis „Medusa Music Festival”

Žalgirio“ arenoje vyks jau antrasis elektroninės šokių muzikos festivalis „Medusa Music Festival“

Išskirtinė galimybė gurmanams – restoranų maistu mėgausitės vos už 10 EUR

Kiekvienoje šalyje maisto kultūra yra suvokiama skirtingai. Italijoje ar Ispanijoje, ko gero, sunku įsivaizduoti vakarienę be ilgų pokalbių, skubant, o kur nors Azijoje - be stalo, apkrauto maistu ir juo nesidalinant. Tuo tarpu specialistai pastebi, kad Lietuvoje vis dar dažniausiai vakarieniaujama namuose, tačiau noras atrasti naujus skonius ir erdves keičia įpročius.

Galimybė atrasti naujus skonius

Maisto kultūra yra naujų potyrių atradimo ir bendravimo erdvė įsitikinusi Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančioji direktorė Eglė Ližaitytė.

„Maisto kultūra yra vienas iš skiriamųjų tautos bruožų. Ne veltui gaminimo, maitinimosi, šventimo tradicijos visose šalyse skiriasi. Mes taip pat esame unikalūs ir dėl to į savo šalį galime pritraukti turistų. Ir svarbu suprasti, kad šią kultūrą kuria ne tik restoranų savininkai ir darbuotojai, bet ir klientai”, - sako E. Ližaitytė. 

Siekiant populiarinti maisto kultūrą Vilniuje jau trečius metus iš eilės vyksta „Vilniaus gastronomijos savaitė“. Šios šventė iniciatoriai - parodų ir kongresų centras „Litexpo“, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.

„Šios savaitės idėja - paskatinti žmonės apsilankyti Vilniaus restoranuose, atrasti naujas vietas, skonius ir potyrius. Visą savaitę mieste kartu su geriausiais sostinės šefais kursime maisto kultūros šventę, kurią vainikuos tradicinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda (BAF). Čia bus galima ne tik atrasti kulinarijos bei konditerijos naujienas, pasisemti idėjų, bet ir sužinoti, kas tapo daugiausia lankytojų simpatijų sulaukusiu restoranu“, - „Litexpo“ projektų vadovė Lilijana Dirsienė.

Visą savaitę nuo lapkričio 6 iki 10 d. žmonės prabangiuose restoranuose skirtingų patiekalų iš specialaus festivalio meniu galės paragauti vos už 10, 20 ar 30 EUR.

„Galiu pasidžiaugti, kad prie „Vilniaus gastronomijos savaitės“ renginių prisijungia labai geri, kokybiški ir skirtingi restoranai. Lankytojų lauks įdomūs, restorano stilistiką ir net maisto filosofiją atspindintys patiekalai. Žmonės galės atrasti naujus restoranus, išbandyti jų patiekalus už priimtiną kainą ir taip atrasti vietą, kurioje norės lankytis ir toliau. Be to, žmonės galės įvertinti labiausiai patikusias vietas, rinkti savo favoritus“, - sako žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė.  

Vien interjeras neišgelbės

Duris sostinėje atveriant vis naujiems restoranams arba tiesiog ieškant įvairovės dažnai kyla klausimas, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis gerą restoraną?

„Pirmiausiai reikėtų vertinti produktų kokybę, o tada - kaip maistą pagamino šefas ar virėjas. Taip pat labai svarbūs dalykai, kuriantys emocijas: restorano aplinka ir aptarnavimas, serviravimas, indai. Tačiau esu tikra, kad jeigu maistas nebus gerai paruoštas, nei interjeras, nei aptarnavimas, nesutvarkys situacijos“, - teigia R. Ščeponienė.

Šiandien vis dažniau kalbama apie kokybiško aptarnavimo svarbą. Neretai lietuviai sako, kad užsienyje aptarnavimas puikus, o gimtinėje neretai tenka juo nusivilti. Be to, kartais atrodo, kad užsienyje tokį patį darbą dirbami žmonės yra laimingesni nei Lietuvoje. Ar tai iš tikrųjų – tiesa?

„Šiai nuomonei nepritariu. Be abejo, tokiose šalyse kaip Ispanija, Italija, Prancūzija, kur maisto kultūra yra nuo neatmenamų laikų, restorane galime pasijausti lyg namuose. Brandaus amžiaus padavėjai ten didžiuojasi savo specialybe. Tačiau lygiai taip pat ir Lietuvoje galima rasti restoranų, kur aptarnavimas yra nuostabus. Teigti, kad užsienyje aptarnavimas – geras, o Lietuvoje – blogas, negalima“, - įsitikinusi R. Ščeponienė.

Gurmaniškų atradimų mėnuo
 
Lapkričio 6-12 d. ketvirtą kartą vykstanti „Vilniaus gastronomijos savaitė“ papildo Baltijos maisto ir gėrimų parodą „BAF“, parodų ir kongresų centre „Litexpo‘ prasidėsiančią lapkričio 9 d.  
 
Šiais metais Vilniaus gastronomijos savaitėje dalyvauja net 26 restoranai: Amandus, Astorija, Brasserie, Bizarre restaurant&bar, Dine, Dublis, Element, Ertlio Namas, Gaspar’s, Gastronomika, Imperial Restaurant, La Storia, La Bonjour Leave, MEAT Steak House,  Mykolo 4, Paupio12, SAULA, Somm, Stikliai, Stikliai Aludė Tavern, Šturmų švyturys, Sugamour, Telegrafas, Time, Žuvinė/The Fish Restaurant, Veranda.

Portale skonis.lt specialioje rubrikoje maistą bei potyrius įvertinę lankytojai galės atiduoti savo balsą labiausiai sužavėjusiam restoranui ir jo meniu. Šeštadienį, Lapkričio 11 d., BAF parodoje bus paskelbtas geriausias restoranas - „Gastronomijos savaitės žvaigždė“.

„Džiaugiamės, kad „Vilniaus gastronomijos savaitė“ išplečia pačios skaniausios metų parodos BAF ribas, papildo jos koncepciją ir kuria šventę mieste. Parodoje žmonės gali susipažinti su naujais produktais, netikėtais deriniais ir pasisemti naujų idėjų, o lankydami restoranus atranda tikrą miesto maisto kultūrą. Džiaugiamės, kad naujo maisto ragavimo tradicija prigijo ir lapkritis jau trečią kartą taps nauju gurmaniškų atradimų mėnesiu“, - sako „Litexpo“ projektų vadovė L. Dirsienė.

BAF parodą galima aplankyti Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ lapkričio 9-11 d. Parodos metu bus galima ne tik degustuoti maistą, bet ir matyti, kaip jį gamina profesionalūs šefai, semtis naujų idėjų ir gauti patarimų.