Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti

Mayumi Kanagawa ir visa nugalinti meilė simfoniniame koncerte

Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (LNSO) nesiliauja skleisti simfoninės muzikos grožį ne po įprastu Filharmonijos stogu, o kitose erdvėse ir toliau mėgina kuo simfoniškesne paversti koncertų salę „Compensa“. Kovo 30 d. čia skambės muzikiniam atsivėrimui įkvepianti programa „Meilė nugali viską“, o solo grieš japonų smuikininkė Mayumi Kanagawa, kurios prakalbintas smuikas neretai dėl tembro palyginamas su sodriu, šiltu ir nuoširdžiu altu. Prie dirigento pulto išvysime energingąjį Modestą Barkauską.

Įmonės stebina kūrybiškumu: papasakojo, kaip motyvuoja geriausius savo darbuotojus

Baigėsi laikai, kai „laiku mokamas atlyginimas“ ir „socialinės garantijos“ darbo skelbimuose būdavo pabrėžiami kaip darbdavio privalumai. Šiandien, kai dėl geriausių darbuotojų varžosi skirtingos organizacijos, kai jaunesni darbuotojai yra linkę daug dažniau keisti darbus, keičiasi ir žaidimo taisyklės.

Spektaklių herojai ateina patys

Saulės spalvos striuke pasipuošusią Birutę Mar sutikau ateinančią Gedimino prospektu. Jos dienos grafikas perpildytas darbų ir susitikimų. Ji sveikinasi ir kviečia į teatrą pasikalbėti. Jos energija – lyg pavasaris, kurio taip ilgimės.

MONOSPEKTAKLIŲ MEISTRĖS JUBILIEJUS. AKTOREI BIRUTEI MAR – 50

juokdary išminčiaus širdim – uždangą nakties pakėlęs surinkęs karalių ašaras bėgantį laiką ir gėlą – nusimesk savo rūbą dulkėtą ir pabūk dar laimingas akimirksnį vėlų – kai visi užmiršo tave senojo teatro tyloj pasilikusį... dar pabūk juokdary – dar iš laimės virpėdamas šok savo šokį – netikros mėnesienos šviesoj netikrų karalysčių karaliams...

„KAUNAS JAZZ 2019“ PROGRAMA JAU IR ŠIAURĖS LIETUVOJE

Balandžio 12-28 dienomis 29-ąjį kartą skambės festivalis „Kaunas Jazz“

M. Pundziūtei - Monique dainuoti tenka ir atlikinėjant akrobatinius triukus – išvyskite unikalius kadrus!

Likus savaitei iki pirmojo premjeros pasirodymo, kviečiame žvilgterėti į miuziklo „Lituanica” užkulisius. Po 400 valandų repeticijų, vieno didžiausių Lietuvoje miuziklo formą pagaliau įgyja 50-ies aktorių ir šokėjų bendras darbas, 140 autentiškų kostiumų, 30 originalių muzikos kūrinių. Kviečiame į užkulisius!

Alternatyvaus roko tarakonai PAPA ROACH koncertuos Vilniuje!

Nuostabi naujiena roko muzikos gerbėjams! Birželio 11 d. į Vilnių atvyksta alternatyvaus roko kvartetas Papa Roach.

Aktorė L. Kondrotaitė gaili atiduoti vaidmenį

Metų pradžia Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre buvo iš tiesų dosni. Savo darbus pristatė ne vienas teatrinės padangės profesionalas. Antrąjį savo kūrinį miesto bendruomenės teismui atidavė ir režisierius Augustas Gornatkevičius, delegavęs antikos mitu paremtą spektaklį „Hotel universalis“.

10 faktų apie baleto meistrą ir reformatorių Maurice Béjart

Balandžio 22 d. Lietuvoje gastroliuos XX a. choreografijos genijaus Maurice Béjart sukurta ir visame pasaulyje žinoma trupė „Béjart Ballet Lausanne“.

Lilas ir Innomine su orkestru po atviru dangumi!

Grupės koncertas Kalnų parke stebins ne tik muzikiniais sprendimais, bet ir šviesų bei vizualizacijų šou

''Mango'' lyderė Rima: ''Širdyje likome tokios pačios mergiotės''

Neseniai dukrelės susilaukusi grupės „Mango“ lyderė Rima Petrauskytė-Paulauskienė ilgai ramiai vietoje nusėdėti negali. Dviejų dukrų mama ir vėl grįžo į repeticijos sales tam, kad grupės gerbėjams galėtų padovanoti įspūdingiausius muzikinius pasirodymus. Rima jau netrukus grįš į sceną jubiliejiniuose „Mango“ koncertuose įvairiuose Lietuvos miestuose ir tikina, jog šį kartą norisi viską padaryti dar geriau ir tobuliau.

Režisierius A. Areima: žaidimas skatina mąstyti

Šiandien ir rytoj Juozo Miltinio dramos teatras kviečia į paskutinę premjerą prieš Didžiosios salės rekonstrukciją. Su būriu ryškių teatro ir kviestinių aktorių režisierius Artūras Areima pastatė spektaklį „Fizikai“ pagal Friedricho Dürrenmatto pjesę.

Legendinės grupės Budka Suflera vokalistas Vilniuje – auksinis Krzysztofo Cugowskio jubiliejus

„Bal wszystkich świętych” (Visų Šventųjų balius), „Bo do tanga trzeba dwojga” (Nes tango šokiui reikia dviejų), „Jolka, Jolka pamiętasz” (Jolka, Jolka atsimeni) – kas nežino šių unikaliu atlikimu pasižymėjusių kūrinių. Po daugiau nei dešimties metų pertraukos vilniečiai turės progą gyvai išgirsti didžiausius grupės Budka Suflera ir solinius Krzysztofo Cugowskio hitus – atlikėjas atvyksta į Vilnių švęsti savo 50-ies metų sceninės veiklos jubiliejų! Išskirtinis koncertas įvyks balandžio 27 dieną 19 valandą Compensa koncertų salėje.

Išskirtinė galimybė gurmanams – restoranų maistu mėgausitės vos už 10 EUR

Kiekvienoje šalyje maisto kultūra yra suvokiama skirtingai. Italijoje ar Ispanijoje, ko gero, sunku įsivaizduoti vakarienę be ilgų pokalbių, skubant, o kur nors Azijoje - be stalo, apkrauto maistu ir juo nesidalinant. Tuo tarpu specialistai pastebi, kad Lietuvoje vis dar dažniausiai vakarieniaujama namuose, tačiau noras atrasti naujus skonius ir erdves keičia įpročius.

Galimybė atrasti naujus skonius

Maisto kultūra yra naujų potyrių atradimo ir bendravimo erdvė įsitikinusi Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančioji direktorė Eglė Ližaitytė.

„Maisto kultūra yra vienas iš skiriamųjų tautos bruožų. Ne veltui gaminimo, maitinimosi, šventimo tradicijos visose šalyse skiriasi. Mes taip pat esame unikalūs ir dėl to į savo šalį galime pritraukti turistų. Ir svarbu suprasti, kad šią kultūrą kuria ne tik restoranų savininkai ir darbuotojai, bet ir klientai”, - sako E. Ližaitytė. 

Siekiant populiarinti maisto kultūrą Vilniuje jau trečius metus iš eilės vyksta „Vilniaus gastronomijos savaitė“. Šios šventė iniciatoriai - parodų ir kongresų centras „Litexpo“, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.

„Šios savaitės idėja - paskatinti žmonės apsilankyti Vilniaus restoranuose, atrasti naujas vietas, skonius ir potyrius. Visą savaitę mieste kartu su geriausiais sostinės šefais kursime maisto kultūros šventę, kurią vainikuos tradicinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda (BAF). Čia bus galima ne tik atrasti kulinarijos bei konditerijos naujienas, pasisemti idėjų, bet ir sužinoti, kas tapo daugiausia lankytojų simpatijų sulaukusiu restoranu“, - „Litexpo“ projektų vadovė Lilijana Dirsienė.

Visą savaitę nuo lapkričio 6 iki 10 d. žmonės prabangiuose restoranuose skirtingų patiekalų iš specialaus festivalio meniu galės paragauti vos už 10, 20 ar 30 EUR.

„Galiu pasidžiaugti, kad prie „Vilniaus gastronomijos savaitės“ renginių prisijungia labai geri, kokybiški ir skirtingi restoranai. Lankytojų lauks įdomūs, restorano stilistiką ir net maisto filosofiją atspindintys patiekalai. Žmonės galės atrasti naujus restoranus, išbandyti jų patiekalus už priimtiną kainą ir taip atrasti vietą, kurioje norės lankytis ir toliau. Be to, žmonės galės įvertinti labiausiai patikusias vietas, rinkti savo favoritus“, - sako žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė.  

Vien interjeras neišgelbės

Duris sostinėje atveriant vis naujiems restoranams arba tiesiog ieškant įvairovės dažnai kyla klausimas, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis gerą restoraną?

„Pirmiausiai reikėtų vertinti produktų kokybę, o tada - kaip maistą pagamino šefas ar virėjas. Taip pat labai svarbūs dalykai, kuriantys emocijas: restorano aplinka ir aptarnavimas, serviravimas, indai. Tačiau esu tikra, kad jeigu maistas nebus gerai paruoštas, nei interjeras, nei aptarnavimas, nesutvarkys situacijos“, - teigia R. Ščeponienė.

Šiandien vis dažniau kalbama apie kokybiško aptarnavimo svarbą. Neretai lietuviai sako, kad užsienyje aptarnavimas puikus, o gimtinėje neretai tenka juo nusivilti. Be to, kartais atrodo, kad užsienyje tokį patį darbą dirbami žmonės yra laimingesni nei Lietuvoje. Ar tai iš tikrųjų – tiesa?

„Šiai nuomonei nepritariu. Be abejo, tokiose šalyse kaip Ispanija, Italija, Prancūzija, kur maisto kultūra yra nuo neatmenamų laikų, restorane galime pasijausti lyg namuose. Brandaus amžiaus padavėjai ten didžiuojasi savo specialybe. Tačiau lygiai taip pat ir Lietuvoje galima rasti restoranų, kur aptarnavimas yra nuostabus. Teigti, kad užsienyje aptarnavimas – geras, o Lietuvoje – blogas, negalima“, - įsitikinusi R. Ščeponienė.

Gurmaniškų atradimų mėnuo
 
Lapkričio 6-12 d. ketvirtą kartą vykstanti „Vilniaus gastronomijos savaitė“ papildo Baltijos maisto ir gėrimų parodą „BAF“, parodų ir kongresų centre „Litexpo‘ prasidėsiančią lapkričio 9 d.  
 
Šiais metais Vilniaus gastronomijos savaitėje dalyvauja net 26 restoranai: Amandus, Astorija, Brasserie, Bizarre restaurant&bar, Dine, Dublis, Element, Ertlio Namas, Gaspar’s, Gastronomika, Imperial Restaurant, La Storia, La Bonjour Leave, MEAT Steak House,  Mykolo 4, Paupio12, SAULA, Somm, Stikliai, Stikliai Aludė Tavern, Šturmų švyturys, Sugamour, Telegrafas, Time, Žuvinė/The Fish Restaurant, Veranda.

Portale skonis.lt specialioje rubrikoje maistą bei potyrius įvertinę lankytojai galės atiduoti savo balsą labiausiai sužavėjusiam restoranui ir jo meniu. Šeštadienį, Lapkričio 11 d., BAF parodoje bus paskelbtas geriausias restoranas - „Gastronomijos savaitės žvaigždė“.

„Džiaugiamės, kad „Vilniaus gastronomijos savaitė“ išplečia pačios skaniausios metų parodos BAF ribas, papildo jos koncepciją ir kuria šventę mieste. Parodoje žmonės gali susipažinti su naujais produktais, netikėtais deriniais ir pasisemti naujų idėjų, o lankydami restoranus atranda tikrą miesto maisto kultūrą. Džiaugiamės, kad naujo maisto ragavimo tradicija prigijo ir lapkritis jau trečią kartą taps nauju gurmaniškų atradimų mėnesiu“, - sako „Litexpo“ projektų vadovė L. Dirsienė.

BAF parodą galima aplankyti Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ lapkričio 9-11 d. Parodos metu bus galima ne tik degustuoti maistą, bet ir matyti, kaip jį gamina profesionalūs šefai, semtis naujų idėjų ir gauti patarimų.