Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti

Ovidijus Vyšniauskas apie pasikeitusį požiūrį į kūrybą, naujus planus ir koncertą Palangoje

Pernai savo 60 metų jubiliejų atšventęs Ovidijus Vyšniauskas, šiemet džiaugiasi visiškai kitokiu, ramesniu, tačiau širdžiai mielu gyvenimo laikotarpiu: atlikėjas nusprendė nebekurti dainų kitiems, tačiau atnaujinti savo repertuarą ir prikelti gyvenimui jau seniai į stalčių sugulusias savo dainas. Šiemet O. Vyšniauskas nežada rengti didelių koncertų, tačiau džiaugiasi galėdamas susitikti su savo klausytojais liepos 19 d. Palangoje.

8 priežastys, kodėl verta išgirsti švedų popmuzikos žvaigždę Tove Lo

Šį ketvirtadienį VU Botanikos sode koncertuos švedų popmuzikos chuliganė Tove Lo

Kuršių marių apsuptyje roko baladės kitaip…

Didžiulę charizmą ir sceninę patirtį turintys atlikėjai Česlovas Gabalis ir Jeronimas Milius liepos 21 d. kviečia ant “Muzikuojančio kelto” denio, kur Kuršių marių apsuptyje naujai suskambės visiems gerai žinomos ir mylimos roko baladės. Jiems fortepijonu talkins Feliksas Zakrevskis.

Donato Montvydo koncerte – gerbėjai iš daugiau nei 40 pasaulio miestų.

Liekant savaitei iki didžiausio dainininko Donato Montvydo šou šią vasarą „Vasara LIVE Cirkas“, koncerto organizatoriai atskleidė itin įdomų faktą. Atkakliai tarptautinės karjeros siekiančio atlikėjo koncerte apsilankys gerbėjai iš daugiau nei 40 pasaulio miestų.

SUPER DISCO 80-90 ŲJŲ VILNIUJE IR PALANGOJE

Iš karto trys žvaigždės vienoje scenoje ir baleto šou – tai reta galimybė išgirsti mėgstamiausias to meto dainas, atliekamas originalių vokalistų ir, žinoma, pašokti!

Paaiškėjo, kas apšildys Tove Lo koncertą Vilniuje

Charizmatiška saldžiabalsė fėja. Estijos metų atlikėja. Dainų kūrėja ir teatro aktorė.

Pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo Grand Prix etapas ''Amber Cup''

Pirmą kartą Lietuvos dailiojo čiuožimo istorijoje vyks pasaulio jaunimo (iki 21 m.) dailiojo čiuožimo Grand Prix etapas „Amber Cup“. Išvysite daugiau nei 100 sportininkų iš 33 pasaulio šalių pasirodymus pavienio čiuožimo (merginų ir vaikinų) bei šokių ant ledo rungtyse. Renginio ambasadoriai visų laikų Lietuvos mylimiausi čiuožėjai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.

Mistiniss ledo šou ,,DRAKULA” – istoriją apie amžiną meilę!

ICE VISION pristato nepakartojamą, mistinį ledo šou ,,DRAKULA” – istoriją apie amžiną meilę

Pasaulinė džiazo legenda Janas Garbarekas koncertuos Vilniuje

Gruodžio 2 dieną, Viniuje, koncertų salėje Compensa savo pasirodymą surengs pasaulinė džiazo legenda Janas Garbarekas ir žymus indų perkusininkas Trilokas Gurtu.

Tarptautinis festivalis ''Druskininkų vasaros teatro SANKRYŽA''

IV Tarptautinio festivalio Druskininkų vasaros teatro “SANKRYŽA“ programa.

UEFA: FK ''Žalgiris'' - KI ''Klaksvik''

Startuoja bilietų prekyba į UEFA Europos lygos rungtynes!

St. Petersburg Festival Ballet ''Gulbių ežeras''

Šiame sezone St. Petersburg Festival Ballet Jums pristato pasaulinės klasikos perlą – baletą „Gulbių ežeras“

Orkestras LORDS OF THE SOUND su programa ''Music is coming''

Garsus Ukrainos simfoninis orkestras LORDS OF THE SOUND surengs naujus pasirodymus Lietuvoje

Nuo liepos 23 dienos bilietai brangs 10%!

Skandalingieji „Die Antwoord“ koncertuos Vilniuje! Pietų Afrikos Respublikoje susikūrusios grupės koncertas vyks rugpjūčio 7 dieną, Compensa koncertų salėje. Die Antwoord yra pasaulinio garso alternatyvios muzikos atlikėjai kuriantys provokuojančią muziką ir video klipus.

Lygiosios žirgų lenktynės

Lygiosios žirgų lenktynės – tarsi nesurežisuotas spektaklis, kuriame lankytojai neabejotinai pasikrauna teigiama energija bei labai lengvai ir greitai pagauna azartą dėl nesudėtingų taisyklių – kuris žirgas atbėga pirmas, tas tampa nugalėtoju.

Išskirtinė galimybė gurmanams – restoranų maistu mėgausitės vos už 10 EUR

Kiekvienoje šalyje maisto kultūra yra suvokiama skirtingai. Italijoje ar Ispanijoje, ko gero, sunku įsivaizduoti vakarienę be ilgų pokalbių, skubant, o kur nors Azijoje - be stalo, apkrauto maistu ir juo nesidalinant. Tuo tarpu specialistai pastebi, kad Lietuvoje vis dar dažniausiai vakarieniaujama namuose, tačiau noras atrasti naujus skonius ir erdves keičia įpročius.

Galimybė atrasti naujus skonius

Maisto kultūra yra naujų potyrių atradimo ir bendravimo erdvė įsitikinusi Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančioji direktorė Eglė Ližaitytė.

„Maisto kultūra yra vienas iš skiriamųjų tautos bruožų. Ne veltui gaminimo, maitinimosi, šventimo tradicijos visose šalyse skiriasi. Mes taip pat esame unikalūs ir dėl to į savo šalį galime pritraukti turistų. Ir svarbu suprasti, kad šią kultūrą kuria ne tik restoranų savininkai ir darbuotojai, bet ir klientai”, - sako E. Ližaitytė. 

Siekiant populiarinti maisto kultūrą Vilniuje jau trečius metus iš eilės vyksta „Vilniaus gastronomijos savaitė“. Šios šventė iniciatoriai - parodų ir kongresų centras „Litexpo“, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.

„Šios savaitės idėja - paskatinti žmonės apsilankyti Vilniaus restoranuose, atrasti naujas vietas, skonius ir potyrius. Visą savaitę mieste kartu su geriausiais sostinės šefais kursime maisto kultūros šventę, kurią vainikuos tradicinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda (BAF). Čia bus galima ne tik atrasti kulinarijos bei konditerijos naujienas, pasisemti idėjų, bet ir sužinoti, kas tapo daugiausia lankytojų simpatijų sulaukusiu restoranu“, - „Litexpo“ projektų vadovė Lilijana Dirsienė.

Visą savaitę nuo lapkričio 6 iki 10 d. žmonės prabangiuose restoranuose skirtingų patiekalų iš specialaus festivalio meniu galės paragauti vos už 10, 20 ar 30 EUR.

„Galiu pasidžiaugti, kad prie „Vilniaus gastronomijos savaitės“ renginių prisijungia labai geri, kokybiški ir skirtingi restoranai. Lankytojų lauks įdomūs, restorano stilistiką ir net maisto filosofiją atspindintys patiekalai. Žmonės galės atrasti naujus restoranus, išbandyti jų patiekalus už priimtiną kainą ir taip atrasti vietą, kurioje norės lankytis ir toliau. Be to, žmonės galės įvertinti labiausiai patikusias vietas, rinkti savo favoritus“, - sako žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė.  

Vien interjeras neišgelbės

Duris sostinėje atveriant vis naujiems restoranams arba tiesiog ieškant įvairovės dažnai kyla klausimas, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis gerą restoraną?

„Pirmiausiai reikėtų vertinti produktų kokybę, o tada - kaip maistą pagamino šefas ar virėjas. Taip pat labai svarbūs dalykai, kuriantys emocijas: restorano aplinka ir aptarnavimas, serviravimas, indai. Tačiau esu tikra, kad jeigu maistas nebus gerai paruoštas, nei interjeras, nei aptarnavimas, nesutvarkys situacijos“, - teigia R. Ščeponienė.

Šiandien vis dažniau kalbama apie kokybiško aptarnavimo svarbą. Neretai lietuviai sako, kad užsienyje aptarnavimas puikus, o gimtinėje neretai tenka juo nusivilti. Be to, kartais atrodo, kad užsienyje tokį patį darbą dirbami žmonės yra laimingesni nei Lietuvoje. Ar tai iš tikrųjų – tiesa?

„Šiai nuomonei nepritariu. Be abejo, tokiose šalyse kaip Ispanija, Italija, Prancūzija, kur maisto kultūra yra nuo neatmenamų laikų, restorane galime pasijausti lyg namuose. Brandaus amžiaus padavėjai ten didžiuojasi savo specialybe. Tačiau lygiai taip pat ir Lietuvoje galima rasti restoranų, kur aptarnavimas yra nuostabus. Teigti, kad užsienyje aptarnavimas – geras, o Lietuvoje – blogas, negalima“, - įsitikinusi R. Ščeponienė.

Gurmaniškų atradimų mėnuo
 
Lapkričio 6-12 d. ketvirtą kartą vykstanti „Vilniaus gastronomijos savaitė“ papildo Baltijos maisto ir gėrimų parodą „BAF“, parodų ir kongresų centre „Litexpo‘ prasidėsiančią lapkričio 9 d.  
 
Šiais metais Vilniaus gastronomijos savaitėje dalyvauja net 26 restoranai: Amandus, Astorija, Brasserie, Bizarre restaurant&bar, Dine, Dublis, Element, Ertlio Namas, Gaspar’s, Gastronomika, Imperial Restaurant, La Storia, La Bonjour Leave, MEAT Steak House,  Mykolo 4, Paupio12, SAULA, Somm, Stikliai, Stikliai Aludė Tavern, Šturmų švyturys, Sugamour, Telegrafas, Time, Žuvinė/The Fish Restaurant, Veranda.

Portale skonis.lt specialioje rubrikoje maistą bei potyrius įvertinę lankytojai galės atiduoti savo balsą labiausiai sužavėjusiam restoranui ir jo meniu. Šeštadienį, Lapkričio 11 d., BAF parodoje bus paskelbtas geriausias restoranas - „Gastronomijos savaitės žvaigždė“.

„Džiaugiamės, kad „Vilniaus gastronomijos savaitė“ išplečia pačios skaniausios metų parodos BAF ribas, papildo jos koncepciją ir kuria šventę mieste. Parodoje žmonės gali susipažinti su naujais produktais, netikėtais deriniais ir pasisemti naujų idėjų, o lankydami restoranus atranda tikrą miesto maisto kultūrą. Džiaugiamės, kad naujo maisto ragavimo tradicija prigijo ir lapkritis jau trečią kartą taps nauju gurmaniškų atradimų mėnesiu“, - sako „Litexpo“ projektų vadovė L. Dirsienė.

BAF parodą galima aplankyti Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ lapkričio 9-11 d. Parodos metu bus galima ne tik degustuoti maistą, bet ir matyti, kaip jį gamina profesionalūs šefai, semtis naujų idėjų ir gauti patarimų.