Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti

WET DANCING/ ŠOKIŲ ŠOU LIETUJE - ''ŠLAPI ŠOKIAI''

Pirmą kartą Lietuvoje Šou, kuriame nereikalingi žodžiai, emocijos skaitomos tarp eilučių ir išreiškiamos kūno kalba.

Kvalifikacijos repeticija

Ankstyvą saulėto penktadienio rytą „Aurum 1006 km lenktynių“ dalyviai vėl kibo į treniruočių procesą. Jie pirmieji pradėjo pasirengimą kvalifikacinėms varžyboms, kurios daugelio specialistų nuomone turi bent dalinai atskleisti tikrąjį komandų pajėgumą ir kovinę parengtį.

Europos lyga: Sūduva - Tre Penne

Lietuvos futbolo čempionė Marijampolės „Sūduva“ namie priims stipriausią San Marino klubą „Tre Penne“

ANTIKVARINIAI KAŠPIROVSKIO DANTYS“ NAUJĄ ALBUMĄ PRISTATYS PALANGOJE IR VILNIUJE

Scenos padūkėliai „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ šiuo metu ne tik aktyviai koncertuoja, tačiau ir įrašų studijoje baigia savo naujo, jau trečiojo albumo įrašus.

Legendinis Brian Eno „Apollo“ atkeliauja į Vilnių – koncertas Mėnulio misijos 50-mečiui

Kultinio muzikos prodiuserio, kompozitoriaus, vizualiųjų menų kūrėjo Brian Eno pristatinėti nebereikia jau seniai.

Palangoje prasidėjo jubiliejinės, 20-osios ''Aurum 1006 km lenktynės''

Ketvirtadienį, liepos 18-ąją, Palangos miesto orkestrui trenkiant maršą, kurorto centrinėje Vytauto gatvėje atidarytos jubiliejinės, dvidešimtosios renginio istorijoje „Aurum 1006 km lenktynės“, kurias nuo pat 2000-ųjų be pertraukų rengia VšĮ „Promo Events“.

Stereotipus laužantis šokio projektas „Flying Bach“ kitą savaitę grįžta į Vilni

Liepos 23 d. vakarą Vilniaus širdyje įsikūrusių Valdovų rūmų kieme įvyks pasaulinės šlovės sulaukęs šokio pasirodymas „Flying Bach“.

''Man-go'' atsisveikina su praeitimi

Šią vasarą pasikeitė grupės „Man-go“ statusas: kai liepos 6-ąją amžiną meilę mylimajam prisiekė Gabija, kolektyve neliko netekėjusių merginų. Šeimas sukūrusios Rima, Justė ir Gabija ta proga pristato naują dainą „Tikėti meile“ ir praneša apie rudenį planuojamus paskutinius 20-mečio koncertus.

''Pikaso'' vaikinai aiškinasi padidėjusio apetito priežastis

Šį rudenį dvidešimtmečio koncertų turui per Lietuvą besiruošianti grupė „Pikaso“ pristato naują vasarišką dainą „Apetitas“. Atrodytų, kūrinio pavadinimas turėtų būti siejamas su sustiprėjusio alkio ir padidėjusio potraukio maistui pojūčiu. Tačiau „Pikaso“ vaikinai tik smagiai juokiasi ir tvirtina, kad nei vienam iš jų dietologų pagalbos tikrai nereikia.

Nauja daina Marijonas pristato nežemiškus koncertus ''Ore''

Marijonas Mikutavičius pristato naują dainą „Ten galėjai būti tu“, jos vaizdo klipą ir didžiausius metų koncertus „Ore“, kurie vyks: gruodžio 6 d. – Klaipėdoje.

Lietuviai atranda naujus skonius: kas juos sužavi?

Visame pasaulyje ir Lietuvoje vis labiau populiarėjant sveikai gyvensenai, prekybininkai pripažįsta dažniau išgirstantys klausimų apie maisto produktų kilmę bei ekologiškumą. Lietuvių skonį taip pat formuoja ir pasaulinės gurmaniško maisto mados, o norėdami įsigyti išskirtinės produkcijos jie ieško erdvės, kur galėtų pirmiausia paragauti ir išbandyti naujus skonius.
 
Daugiau klausimų apie kilmę
 
Šaldytų žuvies ir jūros gėrybių produktų įmonės „Euribija“ vadovas Saulius Gabertas pastebi, kad lietuvaičiai vis dažniau ieško ekologiško maisto.
 
„Dauguma mūsų klientų vis dažniau užduoda klausimus apie kokybę, ekologiją, mūsų sertifikuotus tiekėjus“, – sako S. Gabertas, į Lietuvos rinką tiekiantis produktus iš Islandijos, Naujosios Zelandijos, Anglijos, JAV, Čilės, Australijos ir Japonijos.
 
Jo teigimu, lietuviai vis dažniau renkasi ne tik sveikus, tačiau ir gurmaniškus  maisto produktus. Pasak įmonės vadovo, per pastaruosius metus stipriai išaugo Islandijos krevečių ir šukučių paklausa bei prekyba ispaniška kiauliena „Bellota“.
 
„Produktas yra labai puikiai žinomas pasaulio gurmanams. Šios ispaniškos kiaulės ypatingos tuo, kad nuo 18 iki 24 mėnesių laisvai ganosi ąžuolų miškuose Ispanijoje. Jos minta žole, grybais, vabalais, vaistažolėmis – viskuo ką galima rasti gamtoje. Atėjus kovo mėnesiui prasideda gilių kritimo sezonas, tuomet kiaulės maitinasi tik gilėmis. Tai mėsai suteikia nepamirštamą riešutų poskonį. Sakoma taip – kartą paragavęs, prie kitos kiaulienos grįžti nenorėsi“, – šypsojosi S. Gabertas.

Jam antrina ir Vaidotas Burbulis, Lietuvos rinkai tiekiantis vynus, sūrius, vytintos mėsos gaminius, ryžius, padažus, konservuotas daržoves.

„Italijoje ir Ispanijoje – senos gero maisto gamybos tradicijos. Šių šalių maistas ir vynas yra populiarus visame pasaulyje, keista būtų, jei Lietuvoje būtų kitaip“,- sako italų eksporto agentūros „Strive“ vadovas Vaidotas Burbulis.

V. Burbulis taip pat pripažįsta, kad vis dažniau tenka išgirsti klausimus: ar produktai užauginti, pagaminti ekologiniuose ūkiuose. Tai rodo, kad lietuviai vis labiau rūpinasi savo savijauta ir renkasi kokybiškus maisto produktus.

Be strategijos nei iš vietos

S. Gabertas pastebi, kad norint prisijaukinti pirkėjus ir įvesti nišinius produktus į Lietuvos rinką neužtenka vien geros produkcijos, svarbu turėti ir strategiją.

„Pagrindinė strategija yra informuoti žmones apie šiuo nišinius produktus, pabrėžti jų kokybės svarbą. Ko gero, sunkiausia įtikinti žmogų, kad verta mokėti daugiau už itin kokybiškus produktus“, – aiškina S. Gabertas, lapkričio mėnesį pasirodysiantis skaniausiame metų renginyje, Baltijos maisto ir gėrimų parodoje (BAF).

Jis įsitikinęs, kad geriausia reklama įmonei – produkcijos paragavusių klientų atsiliepimai ir rekomendacijos bei socialiniai tinklai.

„Iš lūpų į lūpas perduodami geri atsiliepimai turi didžiulę vertę. Milžinišką naudą duoda socialiniai tinklai. Jų ir rekomendacijų pagalba mes pasiekiame didžiausią klientų dalį. Tiesa, pastaruoju metu daugumą klientų surandame ne mes, o jie – mus. Klientai pabrėžia, kad Lietuvoje jaučiamas ypatingas trūkumas itin kokybiškų, ekologiškų produktų: tiek žuvies, tiek mėsos“,- aiškina S. Gabertas.

Italai pamilo lietuvius

Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentė Ieva Gaižutytė pastebi, kad itališko maisto produktų ir gėrimų importas Lietuvoje auga, o italų gamintojai jau spėjo įvertinti lietuvius.

„Itališko maisto produktų ir gėrimų importas Lietuvoje, lyginant su pirmuoju metų ketvirčiu, II 2017 m. ketvirtį  padidėjo 17 proc. Pastebime, kad kai kurie gamintojai jau kelintus metus iš eilės tęsia savo produktų pristatymą tiesiogiai mugėse arba per savo platintojus Lietuvoje, o tai rodo, jog Lietuvos rinką Italijos gamintojai tikrai vertina“, –  sako I. Gaižutytė.

Italijos rūmų prezidentė taip pat tvirtina, kad lietuviai vis daugiau dėmesio skiria maisto kokybei, sveikiems ir šviežiems produktams.

„Būtent dėl šios priežasties itališkų maisto produktų populiarumas Lietuvoje vis labiau auga. Atsižvelgiant į tendencijas, šiais metais Italijos stende maisto ir gėrimų parodoje BAF bus pristatomi ekologiški produktai iš Sicilijos, tokie kaip padažai, pikantiškos užtepėlės, šviežios bei konservuotos daržovės“, –  pasakoja I. Gaižutytė.

Dar daugiau dėmesio maistui

Maisto ekspertai bei gurmanai skaičiuoja daugybę priežasčių, kodėl lapkričio 9-11 d. verta apsilankyti parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje parodoje BAF.

„Čia galėsite atrasti naujus ir netikėtus skonius, ragauti mėlyno vyno, skanauti produktų nuo mėsos iki netikėčiausių desertų iš egzotiškų kraštų. Tradiciškai ši paroda tai vieta, kur užsimezga draugystė tarp gamintojų, pardavėjų ir vartotojų, nes nėra geresnio būdo pamilti maistą, kaip jį ragaujant ir klausantis istorijų“, – įsitikinusi parodos projekto vadovė Lilijana Dirsienė.

Parodoje BAF bus galima ne tik degustuoti maistą, bet ir matyti, kaip jį gamina profesionaliausi šefai, semtis naujų idėjų ir gauti patarimų. Taip pat Nacionaliniuose pakuotės apdovanojimuose bus pagerbti ir geriausias pakuotes kūrę dizaineriai, verslui skirtoje konferencijoje diskutuojama apie pakuočių sektoriaus ateitį ir kylančius iššūkius.