Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti

Išpildyta škotiška svajonė: „Franz Ferdinand“ vasarą surengs pasirodymą VU Botanikos sode

Indie muzikos ir roko gerbėjams bus išpildyta dar viena svajonė.

KALĖDOS SU VIOLONČELIŲ TRIO ''MELO-M''

Charizmatiškieji latviai „Melo-M“ Kalėdas siūlo sutikti su trankiu violončelių ritmu!

S. Prūsaitis gimtajame mieste pradėjo naujo albumo ''39'' pristatymo turą

Ketvirtadienio vakarą Saulius Prūsaitis buvo audringais plojimais pasitiktas Marijampolėje. Gimtajame mieste jis pradėjo savo naujojo albumo „39“ pristatymo turą po Lietuvą.

ALEN CHICCO DEBIUTINIS KONCERTAS!

„X Faktorius“ sužibėjęs ir su trenksmu grįžti į muzikinę sceną nusiteikęs atlikėjas Tomas Alenčikas-Alen Chicco kviečia į savo debiutinį koncertą!

Garsus sporto medikas: agresyvus sportavimas – užprogramuota trauma

Kai miestų sporto salės ir klubai garuoja nuo įkaitusių sportininkų kūnų, po vasaros panorusių atgauti sportinę formą arba semtis adrenalino varžybų metu, ruduo – didžiojo darbymečio sporto medikams pradžia. Į juos kreipiasi ir miesto krepšinio lygos žaidėjai, ir profesionalūs sportininkai, ištikti netikėtų traumų.

Jubiliejiniai grupės ''Tabasco'' 20-mečio koncertai

Neįtikėtinai greitai bėgantis laikas primena, kad grupei „Tabasco“, plungiškių įkurtai 1998-asiais, jau metas švęsti dvidešimties metų jubiliejų. Ta proga muzikantai Gediminas Norvaišas, Edmundas Noreika, Algirdas Zigmantas ir Edmas Juška savo gerbėjus žada pradžiuginti nauju albumu bei dviem ypatingais koncertais Klaipėdoje ir Plungėje.

NOVATURO dovanų kuponas svajonių atostogoms!

Norite nustebinti savo artimą žmogų? Dovanokite išsvajotą poilsį ir įspūdžius!

Merūnas ir Lukas atgaivino legendinį popklasikos hitą ''Laikas''

Merūnas Vitulskis ir Lukas Pačkauskas atgaivino vieną visų laikų garsiausių lietuviškų dainų „Laikas“, kurią lygiai prieš dvidešimt metų Lukas atliko su maestro Virgilijumi Noreika. Simboliška, kad maestro vietą šiandien užėmė Merūnas, kurį pats V. Noreika vadindavo savo įpėdiniu.

Gruodį Kaune – antrasis elektroninės šokių muzikos festivalis „Medusa Music Festival”

Žalgirio“ arenoje vyks jau antrasis elektroninės šokių muzikos festivalis „Medusa Music Festival“

Lietuviai atranda naujus skonius: kas juos sužavi?

Visame pasaulyje ir Lietuvoje vis labiau populiarėjant sveikai gyvensenai, prekybininkai pripažįsta dažniau išgirstantys klausimų apie maisto produktų kilmę bei ekologiškumą. Lietuvių skonį taip pat formuoja ir pasaulinės gurmaniško maisto mados, o norėdami įsigyti išskirtinės produkcijos jie ieško erdvės, kur galėtų pirmiausia paragauti ir išbandyti naujus skonius.
 
Daugiau klausimų apie kilmę
 
Šaldytų žuvies ir jūros gėrybių produktų įmonės „Euribija“ vadovas Saulius Gabertas pastebi, kad lietuvaičiai vis dažniau ieško ekologiško maisto.
 
„Dauguma mūsų klientų vis dažniau užduoda klausimus apie kokybę, ekologiją, mūsų sertifikuotus tiekėjus“, – sako S. Gabertas, į Lietuvos rinką tiekiantis produktus iš Islandijos, Naujosios Zelandijos, Anglijos, JAV, Čilės, Australijos ir Japonijos.
 
Jo teigimu, lietuviai vis dažniau renkasi ne tik sveikus, tačiau ir gurmaniškus  maisto produktus. Pasak įmonės vadovo, per pastaruosius metus stipriai išaugo Islandijos krevečių ir šukučių paklausa bei prekyba ispaniška kiauliena „Bellota“.
 
„Produktas yra labai puikiai žinomas pasaulio gurmanams. Šios ispaniškos kiaulės ypatingos tuo, kad nuo 18 iki 24 mėnesių laisvai ganosi ąžuolų miškuose Ispanijoje. Jos minta žole, grybais, vabalais, vaistažolėmis – viskuo ką galima rasti gamtoje. Atėjus kovo mėnesiui prasideda gilių kritimo sezonas, tuomet kiaulės maitinasi tik gilėmis. Tai mėsai suteikia nepamirštamą riešutų poskonį. Sakoma taip – kartą paragavęs, prie kitos kiaulienos grįžti nenorėsi“, – šypsojosi S. Gabertas.

Jam antrina ir Vaidotas Burbulis, Lietuvos rinkai tiekiantis vynus, sūrius, vytintos mėsos gaminius, ryžius, padažus, konservuotas daržoves.

„Italijoje ir Ispanijoje – senos gero maisto gamybos tradicijos. Šių šalių maistas ir vynas yra populiarus visame pasaulyje, keista būtų, jei Lietuvoje būtų kitaip“,- sako italų eksporto agentūros „Strive“ vadovas Vaidotas Burbulis.

V. Burbulis taip pat pripažįsta, kad vis dažniau tenka išgirsti klausimus: ar produktai užauginti, pagaminti ekologiniuose ūkiuose. Tai rodo, kad lietuviai vis labiau rūpinasi savo savijauta ir renkasi kokybiškus maisto produktus.

Be strategijos nei iš vietos

S. Gabertas pastebi, kad norint prisijaukinti pirkėjus ir įvesti nišinius produktus į Lietuvos rinką neužtenka vien geros produkcijos, svarbu turėti ir strategiją.

„Pagrindinė strategija yra informuoti žmones apie šiuo nišinius produktus, pabrėžti jų kokybės svarbą. Ko gero, sunkiausia įtikinti žmogų, kad verta mokėti daugiau už itin kokybiškus produktus“, – aiškina S. Gabertas, lapkričio mėnesį pasirodysiantis skaniausiame metų renginyje, Baltijos maisto ir gėrimų parodoje (BAF).

Jis įsitikinęs, kad geriausia reklama įmonei – produkcijos paragavusių klientų atsiliepimai ir rekomendacijos bei socialiniai tinklai.

„Iš lūpų į lūpas perduodami geri atsiliepimai turi didžiulę vertę. Milžinišką naudą duoda socialiniai tinklai. Jų ir rekomendacijų pagalba mes pasiekiame didžiausią klientų dalį. Tiesa, pastaruoju metu daugumą klientų surandame ne mes, o jie – mus. Klientai pabrėžia, kad Lietuvoje jaučiamas ypatingas trūkumas itin kokybiškų, ekologiškų produktų: tiek žuvies, tiek mėsos“,- aiškina S. Gabertas.

Italai pamilo lietuvius

Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentė Ieva Gaižutytė pastebi, kad itališko maisto produktų ir gėrimų importas Lietuvoje auga, o italų gamintojai jau spėjo įvertinti lietuvius.

„Itališko maisto produktų ir gėrimų importas Lietuvoje, lyginant su pirmuoju metų ketvirčiu, II 2017 m. ketvirtį  padidėjo 17 proc. Pastebime, kad kai kurie gamintojai jau kelintus metus iš eilės tęsia savo produktų pristatymą tiesiogiai mugėse arba per savo platintojus Lietuvoje, o tai rodo, jog Lietuvos rinką Italijos gamintojai tikrai vertina“, –  sako I. Gaižutytė.

Italijos rūmų prezidentė taip pat tvirtina, kad lietuviai vis daugiau dėmesio skiria maisto kokybei, sveikiems ir šviežiems produktams.

„Būtent dėl šios priežasties itališkų maisto produktų populiarumas Lietuvoje vis labiau auga. Atsižvelgiant į tendencijas, šiais metais Italijos stende maisto ir gėrimų parodoje BAF bus pristatomi ekologiški produktai iš Sicilijos, tokie kaip padažai, pikantiškos užtepėlės, šviežios bei konservuotos daržovės“, –  pasakoja I. Gaižutytė.

Dar daugiau dėmesio maistui

Maisto ekspertai bei gurmanai skaičiuoja daugybę priežasčių, kodėl lapkričio 9-11 d. verta apsilankyti parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje parodoje BAF.

„Čia galėsite atrasti naujus ir netikėtus skonius, ragauti mėlyno vyno, skanauti produktų nuo mėsos iki netikėčiausių desertų iš egzotiškų kraštų. Tradiciškai ši paroda tai vieta, kur užsimezga draugystė tarp gamintojų, pardavėjų ir vartotojų, nes nėra geresnio būdo pamilti maistą, kaip jį ragaujant ir klausantis istorijų“, – įsitikinusi parodos projekto vadovė Lilijana Dirsienė.

Parodoje BAF bus galima ne tik degustuoti maistą, bet ir matyti, kaip jį gamina profesionaliausi šefai, semtis naujų idėjų ir gauti patarimų. Taip pat Nacionaliniuose pakuotės apdovanojimuose bus pagerbti ir geriausias pakuotes kūrę dizaineriai, verslui skirtoje konferencijoje diskutuojama apie pakuočių sektoriaus ateitį ir kylančius iššūkius.