Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti

Ovidijus Vyšniauskas apie pasikeitusį požiūrį į kūrybą, naujus planus ir koncertą Palangoje

Pernai savo 60 metų jubiliejų atšventęs Ovidijus Vyšniauskas, šiemet džiaugiasi visiškai kitokiu, ramesniu, tačiau širdžiai mielu gyvenimo laikotarpiu: atlikėjas nusprendė nebekurti dainų kitiems, tačiau atnaujinti savo repertuarą ir prikelti gyvenimui jau seniai į stalčių sugulusias savo dainas. Šiemet O. Vyšniauskas nežada rengti didelių koncertų, tačiau džiaugiasi galėdamas susitikti su savo klausytojais liepos 19 d. Palangoje.

8 priežastys, kodėl verta išgirsti švedų popmuzikos žvaigždę Tove Lo

Šį ketvirtadienį VU Botanikos sode koncertuos švedų popmuzikos chuliganė Tove Lo

Kuršių marių apsuptyje roko baladės kitaip…

Didžiulę charizmą ir sceninę patirtį turintys atlikėjai Česlovas Gabalis ir Jeronimas Milius liepos 21 d. kviečia ant “Muzikuojančio kelto” denio, kur Kuršių marių apsuptyje naujai suskambės visiems gerai žinomos ir mylimos roko baladės. Jiems fortepijonu talkins Feliksas Zakrevskis.

Donato Montvydo koncerte – gerbėjai iš daugiau nei 40 pasaulio miestų.

Liekant savaitei iki didžiausio dainininko Donato Montvydo šou šią vasarą „Vasara LIVE Cirkas“, koncerto organizatoriai atskleidė itin įdomų faktą. Atkakliai tarptautinės karjeros siekiančio atlikėjo koncerte apsilankys gerbėjai iš daugiau nei 40 pasaulio miestų.

SUPER DISCO 80-90 ŲJŲ VILNIUJE IR PALANGOJE

Iš karto trys žvaigždės vienoje scenoje ir baleto šou – tai reta galimybė išgirsti mėgstamiausias to meto dainas, atliekamas originalių vokalistų ir, žinoma, pašokti!

Paaiškėjo, kas apšildys Tove Lo koncertą Vilniuje

Charizmatiška saldžiabalsė fėja. Estijos metų atlikėja. Dainų kūrėja ir teatro aktorė.

Pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo Grand Prix etapas ''Amber Cup''

Pirmą kartą Lietuvos dailiojo čiuožimo istorijoje vyks pasaulio jaunimo (iki 21 m.) dailiojo čiuožimo Grand Prix etapas „Amber Cup“. Išvysite daugiau nei 100 sportininkų iš 33 pasaulio šalių pasirodymus pavienio čiuožimo (merginų ir vaikinų) bei šokių ant ledo rungtyse. Renginio ambasadoriai visų laikų Lietuvos mylimiausi čiuožėjai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.

Mistiniss ledo šou ,,DRAKULA” – istoriją apie amžiną meilę!

ICE VISION pristato nepakartojamą, mistinį ledo šou ,,DRAKULA” – istoriją apie amžiną meilę

Pasaulinė džiazo legenda Janas Garbarekas koncertuos Vilniuje

Gruodžio 2 dieną, Viniuje, koncertų salėje Compensa savo pasirodymą surengs pasaulinė džiazo legenda Janas Garbarekas ir žymus indų perkusininkas Trilokas Gurtu.

Tarptautinis festivalis ''Druskininkų vasaros teatro SANKRYŽA''

IV Tarptautinio festivalio Druskininkų vasaros teatro “SANKRYŽA“ programa.

UEFA: FK ''Žalgiris'' - KI ''Klaksvik''

Startuoja bilietų prekyba į UEFA Europos lygos rungtynes!

St. Petersburg Festival Ballet ''Gulbių ežeras''

Šiame sezone St. Petersburg Festival Ballet Jums pristato pasaulinės klasikos perlą – baletą „Gulbių ežeras“

Orkestras LORDS OF THE SOUND su programa ''Music is coming''

Garsus Ukrainos simfoninis orkestras LORDS OF THE SOUND surengs naujus pasirodymus Lietuvoje

Nuo liepos 23 dienos bilietai brangs 10%!

Skandalingieji „Die Antwoord“ koncertuos Vilniuje! Pietų Afrikos Respublikoje susikūrusios grupės koncertas vyks rugpjūčio 7 dieną, Compensa koncertų salėje. Die Antwoord yra pasaulinio garso alternatyvios muzikos atlikėjai kuriantys provokuojančią muziką ir video klipus.

Lygiosios žirgų lenktynės

Lygiosios žirgų lenktynės – tarsi nesurežisuotas spektaklis, kuriame lankytojai neabejotinai pasikrauna teigiama energija bei labai lengvai ir greitai pagauna azartą dėl nesudėtingų taisyklių – kuris žirgas atbėga pirmas, tas tampa nugalėtoju.

Lietuviai atranda naujus skonius: kas juos sužavi?

Visame pasaulyje ir Lietuvoje vis labiau populiarėjant sveikai gyvensenai, prekybininkai pripažįsta dažniau išgirstantys klausimų apie maisto produktų kilmę bei ekologiškumą. Lietuvių skonį taip pat formuoja ir pasaulinės gurmaniško maisto mados, o norėdami įsigyti išskirtinės produkcijos jie ieško erdvės, kur galėtų pirmiausia paragauti ir išbandyti naujus skonius.
 
Daugiau klausimų apie kilmę
 
Šaldytų žuvies ir jūros gėrybių produktų įmonės „Euribija“ vadovas Saulius Gabertas pastebi, kad lietuvaičiai vis dažniau ieško ekologiško maisto.
 
„Dauguma mūsų klientų vis dažniau užduoda klausimus apie kokybę, ekologiją, mūsų sertifikuotus tiekėjus“, – sako S. Gabertas, į Lietuvos rinką tiekiantis produktus iš Islandijos, Naujosios Zelandijos, Anglijos, JAV, Čilės, Australijos ir Japonijos.
 
Jo teigimu, lietuviai vis dažniau renkasi ne tik sveikus, tačiau ir gurmaniškus  maisto produktus. Pasak įmonės vadovo, per pastaruosius metus stipriai išaugo Islandijos krevečių ir šukučių paklausa bei prekyba ispaniška kiauliena „Bellota“.
 
„Produktas yra labai puikiai žinomas pasaulio gurmanams. Šios ispaniškos kiaulės ypatingos tuo, kad nuo 18 iki 24 mėnesių laisvai ganosi ąžuolų miškuose Ispanijoje. Jos minta žole, grybais, vabalais, vaistažolėmis – viskuo ką galima rasti gamtoje. Atėjus kovo mėnesiui prasideda gilių kritimo sezonas, tuomet kiaulės maitinasi tik gilėmis. Tai mėsai suteikia nepamirštamą riešutų poskonį. Sakoma taip – kartą paragavęs, prie kitos kiaulienos grįžti nenorėsi“, – šypsojosi S. Gabertas.

Jam antrina ir Vaidotas Burbulis, Lietuvos rinkai tiekiantis vynus, sūrius, vytintos mėsos gaminius, ryžius, padažus, konservuotas daržoves.

„Italijoje ir Ispanijoje – senos gero maisto gamybos tradicijos. Šių šalių maistas ir vynas yra populiarus visame pasaulyje, keista būtų, jei Lietuvoje būtų kitaip“,- sako italų eksporto agentūros „Strive“ vadovas Vaidotas Burbulis.

V. Burbulis taip pat pripažįsta, kad vis dažniau tenka išgirsti klausimus: ar produktai užauginti, pagaminti ekologiniuose ūkiuose. Tai rodo, kad lietuviai vis labiau rūpinasi savo savijauta ir renkasi kokybiškus maisto produktus.

Be strategijos nei iš vietos

S. Gabertas pastebi, kad norint prisijaukinti pirkėjus ir įvesti nišinius produktus į Lietuvos rinką neužtenka vien geros produkcijos, svarbu turėti ir strategiją.

„Pagrindinė strategija yra informuoti žmones apie šiuo nišinius produktus, pabrėžti jų kokybės svarbą. Ko gero, sunkiausia įtikinti žmogų, kad verta mokėti daugiau už itin kokybiškus produktus“, – aiškina S. Gabertas, lapkričio mėnesį pasirodysiantis skaniausiame metų renginyje, Baltijos maisto ir gėrimų parodoje (BAF).

Jis įsitikinęs, kad geriausia reklama įmonei – produkcijos paragavusių klientų atsiliepimai ir rekomendacijos bei socialiniai tinklai.

„Iš lūpų į lūpas perduodami geri atsiliepimai turi didžiulę vertę. Milžinišką naudą duoda socialiniai tinklai. Jų ir rekomendacijų pagalba mes pasiekiame didžiausią klientų dalį. Tiesa, pastaruoju metu daugumą klientų surandame ne mes, o jie – mus. Klientai pabrėžia, kad Lietuvoje jaučiamas ypatingas trūkumas itin kokybiškų, ekologiškų produktų: tiek žuvies, tiek mėsos“,- aiškina S. Gabertas.

Italai pamilo lietuvius

Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentė Ieva Gaižutytė pastebi, kad itališko maisto produktų ir gėrimų importas Lietuvoje auga, o italų gamintojai jau spėjo įvertinti lietuvius.

„Itališko maisto produktų ir gėrimų importas Lietuvoje, lyginant su pirmuoju metų ketvirčiu, II 2017 m. ketvirtį  padidėjo 17 proc. Pastebime, kad kai kurie gamintojai jau kelintus metus iš eilės tęsia savo produktų pristatymą tiesiogiai mugėse arba per savo platintojus Lietuvoje, o tai rodo, jog Lietuvos rinką Italijos gamintojai tikrai vertina“, –  sako I. Gaižutytė.

Italijos rūmų prezidentė taip pat tvirtina, kad lietuviai vis daugiau dėmesio skiria maisto kokybei, sveikiems ir šviežiems produktams.

„Būtent dėl šios priežasties itališkų maisto produktų populiarumas Lietuvoje vis labiau auga. Atsižvelgiant į tendencijas, šiais metais Italijos stende maisto ir gėrimų parodoje BAF bus pristatomi ekologiški produktai iš Sicilijos, tokie kaip padažai, pikantiškos užtepėlės, šviežios bei konservuotos daržovės“, –  pasakoja I. Gaižutytė.

Dar daugiau dėmesio maistui

Maisto ekspertai bei gurmanai skaičiuoja daugybę priežasčių, kodėl lapkričio 9-11 d. verta apsilankyti parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje parodoje BAF.

„Čia galėsite atrasti naujus ir netikėtus skonius, ragauti mėlyno vyno, skanauti produktų nuo mėsos iki netikėčiausių desertų iš egzotiškų kraštų. Tradiciškai ši paroda tai vieta, kur užsimezga draugystė tarp gamintojų, pardavėjų ir vartotojų, nes nėra geresnio būdo pamilti maistą, kaip jį ragaujant ir klausantis istorijų“, – įsitikinusi parodos projekto vadovė Lilijana Dirsienė.

Parodoje BAF bus galima ne tik degustuoti maistą, bet ir matyti, kaip jį gamina profesionaliausi šefai, semtis naujų idėjų ir gauti patarimų. Taip pat Nacionaliniuose pakuotės apdovanojimuose bus pagerbti ir geriausias pakuotes kūrę dizaineriai, verslui skirtoje konferencijoje diskutuojama apie pakuočių sektoriaus ateitį ir kylančius iššūkius.