Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti

Mayumi Kanagawa ir visa nugalinti meilė simfoniniame koncerte

Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (LNSO) nesiliauja skleisti simfoninės muzikos grožį ne po įprastu Filharmonijos stogu, o kitose erdvėse ir toliau mėgina kuo simfoniškesne paversti koncertų salę „Compensa“. Kovo 30 d. čia skambės muzikiniam atsivėrimui įkvepianti programa „Meilė nugali viską“, o solo grieš japonų smuikininkė Mayumi Kanagawa, kurios prakalbintas smuikas neretai dėl tembro palyginamas su sodriu, šiltu ir nuoširdžiu altu. Prie dirigento pulto išvysime energingąjį Modestą Barkauską.

Įmonės stebina kūrybiškumu: papasakojo, kaip motyvuoja geriausius savo darbuotojus

Baigėsi laikai, kai „laiku mokamas atlyginimas“ ir „socialinės garantijos“ darbo skelbimuose būdavo pabrėžiami kaip darbdavio privalumai. Šiandien, kai dėl geriausių darbuotojų varžosi skirtingos organizacijos, kai jaunesni darbuotojai yra linkę daug dažniau keisti darbus, keičiasi ir žaidimo taisyklės.

Spektaklių herojai ateina patys

Saulės spalvos striuke pasipuošusią Birutę Mar sutikau ateinančią Gedimino prospektu. Jos dienos grafikas perpildytas darbų ir susitikimų. Ji sveikinasi ir kviečia į teatrą pasikalbėti. Jos energija – lyg pavasaris, kurio taip ilgimės.

MONOSPEKTAKLIŲ MEISTRĖS JUBILIEJUS. AKTOREI BIRUTEI MAR – 50

juokdary išminčiaus širdim – uždangą nakties pakėlęs surinkęs karalių ašaras bėgantį laiką ir gėlą – nusimesk savo rūbą dulkėtą ir pabūk dar laimingas akimirksnį vėlų – kai visi užmiršo tave senojo teatro tyloj pasilikusį... dar pabūk juokdary – dar iš laimės virpėdamas šok savo šokį – netikros mėnesienos šviesoj netikrų karalysčių karaliams...

„KAUNAS JAZZ 2019“ PROGRAMA JAU IR ŠIAURĖS LIETUVOJE

Balandžio 12-28 dienomis 29-ąjį kartą skambės festivalis „Kaunas Jazz“

M. Pundziūtei - Monique dainuoti tenka ir atlikinėjant akrobatinius triukus – išvyskite unikalius kadrus!

Likus savaitei iki pirmojo premjeros pasirodymo, kviečiame žvilgterėti į miuziklo „Lituanica” užkulisius. Po 400 valandų repeticijų, vieno didžiausių Lietuvoje miuziklo formą pagaliau įgyja 50-ies aktorių ir šokėjų bendras darbas, 140 autentiškų kostiumų, 30 originalių muzikos kūrinių. Kviečiame į užkulisius!

Alternatyvaus roko tarakonai PAPA ROACH koncertuos Vilniuje!

Nuostabi naujiena roko muzikos gerbėjams! Birželio 11 d. į Vilnių atvyksta alternatyvaus roko kvartetas Papa Roach.

Aktorė L. Kondrotaitė gaili atiduoti vaidmenį

Metų pradžia Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre buvo iš tiesų dosni. Savo darbus pristatė ne vienas teatrinės padangės profesionalas. Antrąjį savo kūrinį miesto bendruomenės teismui atidavė ir režisierius Augustas Gornatkevičius, delegavęs antikos mitu paremtą spektaklį „Hotel universalis“.

10 faktų apie baleto meistrą ir reformatorių Maurice Béjart

Balandžio 22 d. Lietuvoje gastroliuos XX a. choreografijos genijaus Maurice Béjart sukurta ir visame pasaulyje žinoma trupė „Béjart Ballet Lausanne“.

Lilas ir Innomine su orkestru po atviru dangumi!

Grupės koncertas Kalnų parke stebins ne tik muzikiniais sprendimais, bet ir šviesų bei vizualizacijų šou

''Mango'' lyderė Rima: ''Širdyje likome tokios pačios mergiotės''

Neseniai dukrelės susilaukusi grupės „Mango“ lyderė Rima Petrauskytė-Paulauskienė ilgai ramiai vietoje nusėdėti negali. Dviejų dukrų mama ir vėl grįžo į repeticijos sales tam, kad grupės gerbėjams galėtų padovanoti įspūdingiausius muzikinius pasirodymus. Rima jau netrukus grįš į sceną jubiliejiniuose „Mango“ koncertuose įvairiuose Lietuvos miestuose ir tikina, jog šį kartą norisi viską padaryti dar geriau ir tobuliau.

Režisierius A. Areima: žaidimas skatina mąstyti

Šiandien ir rytoj Juozo Miltinio dramos teatras kviečia į paskutinę premjerą prieš Didžiosios salės rekonstrukciją. Su būriu ryškių teatro ir kviestinių aktorių režisierius Artūras Areima pastatė spektaklį „Fizikai“ pagal Friedricho Dürrenmatto pjesę.

Legendinės grupės Budka Suflera vokalistas Vilniuje – auksinis Krzysztofo Cugowskio jubiliejus

„Bal wszystkich świętych” (Visų Šventųjų balius), „Bo do tanga trzeba dwojga” (Nes tango šokiui reikia dviejų), „Jolka, Jolka pamiętasz” (Jolka, Jolka atsimeni) – kas nežino šių unikaliu atlikimu pasižymėjusių kūrinių. Po daugiau nei dešimties metų pertraukos vilniečiai turės progą gyvai išgirsti didžiausius grupės Budka Suflera ir solinius Krzysztofo Cugowskio hitus – atlikėjas atvyksta į Vilnių švęsti savo 50-ies metų sceninės veiklos jubiliejų! Išskirtinis koncertas įvyks balandžio 27 dieną 19 valandą Compensa koncertų salėje.

Lietuviai atranda naujus skonius: kas juos sužavi?

Visame pasaulyje ir Lietuvoje vis labiau populiarėjant sveikai gyvensenai, prekybininkai pripažįsta dažniau išgirstantys klausimų apie maisto produktų kilmę bei ekologiškumą. Lietuvių skonį taip pat formuoja ir pasaulinės gurmaniško maisto mados, o norėdami įsigyti išskirtinės produkcijos jie ieško erdvės, kur galėtų pirmiausia paragauti ir išbandyti naujus skonius.
 
Daugiau klausimų apie kilmę
 
Šaldytų žuvies ir jūros gėrybių produktų įmonės „Euribija“ vadovas Saulius Gabertas pastebi, kad lietuvaičiai vis dažniau ieško ekologiško maisto.
 
„Dauguma mūsų klientų vis dažniau užduoda klausimus apie kokybę, ekologiją, mūsų sertifikuotus tiekėjus“, – sako S. Gabertas, į Lietuvos rinką tiekiantis produktus iš Islandijos, Naujosios Zelandijos, Anglijos, JAV, Čilės, Australijos ir Japonijos.
 
Jo teigimu, lietuviai vis dažniau renkasi ne tik sveikus, tačiau ir gurmaniškus  maisto produktus. Pasak įmonės vadovo, per pastaruosius metus stipriai išaugo Islandijos krevečių ir šukučių paklausa bei prekyba ispaniška kiauliena „Bellota“.
 
„Produktas yra labai puikiai žinomas pasaulio gurmanams. Šios ispaniškos kiaulės ypatingos tuo, kad nuo 18 iki 24 mėnesių laisvai ganosi ąžuolų miškuose Ispanijoje. Jos minta žole, grybais, vabalais, vaistažolėmis – viskuo ką galima rasti gamtoje. Atėjus kovo mėnesiui prasideda gilių kritimo sezonas, tuomet kiaulės maitinasi tik gilėmis. Tai mėsai suteikia nepamirštamą riešutų poskonį. Sakoma taip – kartą paragavęs, prie kitos kiaulienos grįžti nenorėsi“, – šypsojosi S. Gabertas.

Jam antrina ir Vaidotas Burbulis, Lietuvos rinkai tiekiantis vynus, sūrius, vytintos mėsos gaminius, ryžius, padažus, konservuotas daržoves.

„Italijoje ir Ispanijoje – senos gero maisto gamybos tradicijos. Šių šalių maistas ir vynas yra populiarus visame pasaulyje, keista būtų, jei Lietuvoje būtų kitaip“,- sako italų eksporto agentūros „Strive“ vadovas Vaidotas Burbulis.

V. Burbulis taip pat pripažįsta, kad vis dažniau tenka išgirsti klausimus: ar produktai užauginti, pagaminti ekologiniuose ūkiuose. Tai rodo, kad lietuviai vis labiau rūpinasi savo savijauta ir renkasi kokybiškus maisto produktus.

Be strategijos nei iš vietos

S. Gabertas pastebi, kad norint prisijaukinti pirkėjus ir įvesti nišinius produktus į Lietuvos rinką neužtenka vien geros produkcijos, svarbu turėti ir strategiją.

„Pagrindinė strategija yra informuoti žmones apie šiuo nišinius produktus, pabrėžti jų kokybės svarbą. Ko gero, sunkiausia įtikinti žmogų, kad verta mokėti daugiau už itin kokybiškus produktus“, – aiškina S. Gabertas, lapkričio mėnesį pasirodysiantis skaniausiame metų renginyje, Baltijos maisto ir gėrimų parodoje (BAF).

Jis įsitikinęs, kad geriausia reklama įmonei – produkcijos paragavusių klientų atsiliepimai ir rekomendacijos bei socialiniai tinklai.

„Iš lūpų į lūpas perduodami geri atsiliepimai turi didžiulę vertę. Milžinišką naudą duoda socialiniai tinklai. Jų ir rekomendacijų pagalba mes pasiekiame didžiausią klientų dalį. Tiesa, pastaruoju metu daugumą klientų surandame ne mes, o jie – mus. Klientai pabrėžia, kad Lietuvoje jaučiamas ypatingas trūkumas itin kokybiškų, ekologiškų produktų: tiek žuvies, tiek mėsos“,- aiškina S. Gabertas.

Italai pamilo lietuvius

Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentė Ieva Gaižutytė pastebi, kad itališko maisto produktų ir gėrimų importas Lietuvoje auga, o italų gamintojai jau spėjo įvertinti lietuvius.

„Itališko maisto produktų ir gėrimų importas Lietuvoje, lyginant su pirmuoju metų ketvirčiu, II 2017 m. ketvirtį  padidėjo 17 proc. Pastebime, kad kai kurie gamintojai jau kelintus metus iš eilės tęsia savo produktų pristatymą tiesiogiai mugėse arba per savo platintojus Lietuvoje, o tai rodo, jog Lietuvos rinką Italijos gamintojai tikrai vertina“, –  sako I. Gaižutytė.

Italijos rūmų prezidentė taip pat tvirtina, kad lietuviai vis daugiau dėmesio skiria maisto kokybei, sveikiems ir šviežiems produktams.

„Būtent dėl šios priežasties itališkų maisto produktų populiarumas Lietuvoje vis labiau auga. Atsižvelgiant į tendencijas, šiais metais Italijos stende maisto ir gėrimų parodoje BAF bus pristatomi ekologiški produktai iš Sicilijos, tokie kaip padažai, pikantiškos užtepėlės, šviežios bei konservuotos daržovės“, –  pasakoja I. Gaižutytė.

Dar daugiau dėmesio maistui

Maisto ekspertai bei gurmanai skaičiuoja daugybę priežasčių, kodėl lapkričio 9-11 d. verta apsilankyti parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje parodoje BAF.

„Čia galėsite atrasti naujus ir netikėtus skonius, ragauti mėlyno vyno, skanauti produktų nuo mėsos iki netikėčiausių desertų iš egzotiškų kraštų. Tradiciškai ši paroda tai vieta, kur užsimezga draugystė tarp gamintojų, pardavėjų ir vartotojų, nes nėra geresnio būdo pamilti maistą, kaip jį ragaujant ir klausantis istorijų“, – įsitikinusi parodos projekto vadovė Lilijana Dirsienė.

Parodoje BAF bus galima ne tik degustuoti maistą, bet ir matyti, kaip jį gamina profesionaliausi šefai, semtis naujų idėjų ir gauti patarimų. Taip pat Nacionaliniuose pakuotės apdovanojimuose bus pagerbti ir geriausias pakuotes kūrę dizaineriai, verslui skirtoje konferencijoje diskutuojama apie pakuočių sektoriaus ateitį ir kylančius iššūkius.