Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti

Edmundas Seilius: padėkoti mamoms galima be ašarų, liūdesio ir naftalino

Žymūs muzikantai Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė ir dirigentas Vytautas Lukočius sako, jog šiuo metu lyg maži vaikai prieš Mamos dieną kažką pasislėpę karpo, klijuoja ir spalvina, kad nudžiugintų mamą savo darbo dovanėle, taip ir jie dabar lipdo, karpo, klijuoja būsimo koncerto „Dainos mamai“ programą.

Britų roko sunkiasvoriai „Royal Blood“ vasarą atvyksta į Lietuvą!

Aštraus roko gerbėjai sulaukė puikios žinios.

Ieva Zasimauskaitė pradėjo pirmąjį solo koncertų turą: ''Tiek šilumos ir atgalinio ryšio nesitikėjau''

Ieva Zasimauskaitė savo pirmąjį solo koncertų turą kartu su styginių instrumentų kvartetu pradėjo Vilniuje, jaukioje ir pilnoje gerbėjų šv. Kotrynos bažnyčioje. Visai neseniai vieną po kito pristačiusi savo naujausius kūrinius, trečiadienio vakarą Ieva žiūrovus džiugino ir šiomis, jautriomis savo kūrybos dainomis, ir kitais ją įkvepiančiais kūriniais. Kartu su ja scenoje pasirodė „VDU styginių instrumentų kvartetas“, gyvos muzikos grupė ir pritariantieji vokalistai. Pirmasis turo koncertas pasižymėjo ne tik ypatinga šv. Kotrynos bažnyčios aura, bet ir vėl priminė apie nuoširdų atlikėjos ir gerbėjų ryšį.

Neregėta muzikos, šokio ir vizualizacijų spektaklio Atgimstantis žmogus premjera

Rugpjūčio 1 d. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų kieme jūsų laukia didingas ir unikalus renginys: neregėta muzikos, šokio ir vizualizacijų spektaklio Atgimstantis žmogus premjera. Pasirodymą nuspalvins ir nepaliks jūsų abejingais Renesanso epochos meno šedevrų 3D vaizdo projekcijos.

Premjera. Netikėtai užgimęs Ingos Jankauskaitės ir ''Eurovizijos'' atstovo Jurijaus duetas pristato bendrą dainą

Iki didžiausio Europos dainų konkurso liekant mažiau nei mėnesiui, atrodo, kad Lietuvos atstovui Jurijui darbų ir kelionių tikrai netrūksta. Šį rytą atlikėjas kartu su talentingąja Inga Jankauskaite gerbėjams pateikė siurprizą – bendrą kūrinį „Skirtingi pasauliai“. Netikėtai užgimęs duetas džiaugiasi ne tik vienas kito draugija, bet ir rezultatu.

„Lilo ir Innomine“ klipo su 35 žmonių orkestru premjera: „šiurpo oda...“

„Lilas ir Innomine“, paskelbę apie koncertą su orkestru Kalnų parke, šiandien atskleidžia mažytę dalelę

Bilietai jau prekyboje!

Inga Jankauskaitė savo gerbėjams surengs išskirtinį koncertą istorinėje Trakų pilyje!

Kas pirmasis užfiksavo planetų skleidžiamus garsus: NASA ar kas kitas?

Ne daug kam žinomas faktas, jog vakuume garsas nesklinda. Tačiau interneto platybėse gausu Jungtinių Amerikos Valstijų Nacionalinės kosmoso administracijos (NASA) vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuoti planetų garsai. Vienuose jų siaučia vėjo audros, kitos ūžia tarsi tuščiaviduris metalinis sviedinys, trečios jų švilpia kaip arbatinukas ar ošia kaip jūros kriauklė.

Bilietai jau prekyboje!

Grupė „Faun“ žavią ir išraiškingą atmosferą kuria apjungdama Viduramžių muziką ir senovinius instrumentus su šiuolaikinėmis įtakomis – įrašytais garsų motyvais, ritmais bei sintezatoriais. Jos pasirodymai turtingi daugybe įvairių instrumentų, įskaitant keltų arfą, rylą, nykelharpą, įvairias liutnias, dūdmaišius, archajiškus mušamuosius ir galybę būgnų, tarp jų didelį japonų taiko, fleitas, cimbolus ir gausybę kitų. Ne mažiau įdomi melodingų grupės vokalų sekcija, varijuojanti nuo liaudiškų solo ir ambiento melodijų iki giedojimo bei visada žavingos dviejų dainininkių ir grupės lyderio Oliver Sa Tyr kuriamos vokalinės magijos. Keltų liaudies, Viduramžių muzikos įtakos bei įtraukiantys ritmai subūrė gausią „Faun“ sekėjų minią.

#ZABACKSTAGE laidoje: miuziklo ''Lituanica'' herojai V. Baumila ir Monique prakalbo apie bučinius

Balandžio 27 dienos vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje bus pristatytas didžiausias Lietuvoje miuziklas „Lituanica“, subūręs talentingiausius atlikėjus, tarp kurių – Vaidas Baumila, Jokūbas Bareikis, Monika Pundziūtė – Monique, Vidas Bareikis ir daugybė kitų. Miuziklo veikėjai papasakos įkvepiančią istoriją apie lietuvių Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydį per Atlantą, užburiančią meilę tėvynei ir šeimai.

Lietuviai atranda naujus skonius: kas juos sužavi?

Visame pasaulyje ir Lietuvoje vis labiau populiarėjant sveikai gyvensenai, prekybininkai pripažįsta dažniau išgirstantys klausimų apie maisto produktų kilmę bei ekologiškumą. Lietuvių skonį taip pat formuoja ir pasaulinės gurmaniško maisto mados, o norėdami įsigyti išskirtinės produkcijos jie ieško erdvės, kur galėtų pirmiausia paragauti ir išbandyti naujus skonius.
 
Daugiau klausimų apie kilmę
 
Šaldytų žuvies ir jūros gėrybių produktų įmonės „Euribija“ vadovas Saulius Gabertas pastebi, kad lietuvaičiai vis dažniau ieško ekologiško maisto.
 
„Dauguma mūsų klientų vis dažniau užduoda klausimus apie kokybę, ekologiją, mūsų sertifikuotus tiekėjus“, – sako S. Gabertas, į Lietuvos rinką tiekiantis produktus iš Islandijos, Naujosios Zelandijos, Anglijos, JAV, Čilės, Australijos ir Japonijos.
 
Jo teigimu, lietuviai vis dažniau renkasi ne tik sveikus, tačiau ir gurmaniškus  maisto produktus. Pasak įmonės vadovo, per pastaruosius metus stipriai išaugo Islandijos krevečių ir šukučių paklausa bei prekyba ispaniška kiauliena „Bellota“.
 
„Produktas yra labai puikiai žinomas pasaulio gurmanams. Šios ispaniškos kiaulės ypatingos tuo, kad nuo 18 iki 24 mėnesių laisvai ganosi ąžuolų miškuose Ispanijoje. Jos minta žole, grybais, vabalais, vaistažolėmis – viskuo ką galima rasti gamtoje. Atėjus kovo mėnesiui prasideda gilių kritimo sezonas, tuomet kiaulės maitinasi tik gilėmis. Tai mėsai suteikia nepamirštamą riešutų poskonį. Sakoma taip – kartą paragavęs, prie kitos kiaulienos grįžti nenorėsi“, – šypsojosi S. Gabertas.

Jam antrina ir Vaidotas Burbulis, Lietuvos rinkai tiekiantis vynus, sūrius, vytintos mėsos gaminius, ryžius, padažus, konservuotas daržoves.

„Italijoje ir Ispanijoje – senos gero maisto gamybos tradicijos. Šių šalių maistas ir vynas yra populiarus visame pasaulyje, keista būtų, jei Lietuvoje būtų kitaip“,- sako italų eksporto agentūros „Strive“ vadovas Vaidotas Burbulis.

V. Burbulis taip pat pripažįsta, kad vis dažniau tenka išgirsti klausimus: ar produktai užauginti, pagaminti ekologiniuose ūkiuose. Tai rodo, kad lietuviai vis labiau rūpinasi savo savijauta ir renkasi kokybiškus maisto produktus.

Be strategijos nei iš vietos

S. Gabertas pastebi, kad norint prisijaukinti pirkėjus ir įvesti nišinius produktus į Lietuvos rinką neužtenka vien geros produkcijos, svarbu turėti ir strategiją.

„Pagrindinė strategija yra informuoti žmones apie šiuo nišinius produktus, pabrėžti jų kokybės svarbą. Ko gero, sunkiausia įtikinti žmogų, kad verta mokėti daugiau už itin kokybiškus produktus“, – aiškina S. Gabertas, lapkričio mėnesį pasirodysiantis skaniausiame metų renginyje, Baltijos maisto ir gėrimų parodoje (BAF).

Jis įsitikinęs, kad geriausia reklama įmonei – produkcijos paragavusių klientų atsiliepimai ir rekomendacijos bei socialiniai tinklai.

„Iš lūpų į lūpas perduodami geri atsiliepimai turi didžiulę vertę. Milžinišką naudą duoda socialiniai tinklai. Jų ir rekomendacijų pagalba mes pasiekiame didžiausią klientų dalį. Tiesa, pastaruoju metu daugumą klientų surandame ne mes, o jie – mus. Klientai pabrėžia, kad Lietuvoje jaučiamas ypatingas trūkumas itin kokybiškų, ekologiškų produktų: tiek žuvies, tiek mėsos“,- aiškina S. Gabertas.

Italai pamilo lietuvius

Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentė Ieva Gaižutytė pastebi, kad itališko maisto produktų ir gėrimų importas Lietuvoje auga, o italų gamintojai jau spėjo įvertinti lietuvius.

„Itališko maisto produktų ir gėrimų importas Lietuvoje, lyginant su pirmuoju metų ketvirčiu, II 2017 m. ketvirtį  padidėjo 17 proc. Pastebime, kad kai kurie gamintojai jau kelintus metus iš eilės tęsia savo produktų pristatymą tiesiogiai mugėse arba per savo platintojus Lietuvoje, o tai rodo, jog Lietuvos rinką Italijos gamintojai tikrai vertina“, –  sako I. Gaižutytė.

Italijos rūmų prezidentė taip pat tvirtina, kad lietuviai vis daugiau dėmesio skiria maisto kokybei, sveikiems ir šviežiems produktams.

„Būtent dėl šios priežasties itališkų maisto produktų populiarumas Lietuvoje vis labiau auga. Atsižvelgiant į tendencijas, šiais metais Italijos stende maisto ir gėrimų parodoje BAF bus pristatomi ekologiški produktai iš Sicilijos, tokie kaip padažai, pikantiškos užtepėlės, šviežios bei konservuotos daržovės“, –  pasakoja I. Gaižutytė.

Dar daugiau dėmesio maistui

Maisto ekspertai bei gurmanai skaičiuoja daugybę priežasčių, kodėl lapkričio 9-11 d. verta apsilankyti parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje parodoje BAF.

„Čia galėsite atrasti naujus ir netikėtus skonius, ragauti mėlyno vyno, skanauti produktų nuo mėsos iki netikėčiausių desertų iš egzotiškų kraštų. Tradiciškai ši paroda tai vieta, kur užsimezga draugystė tarp gamintojų, pardavėjų ir vartotojų, nes nėra geresnio būdo pamilti maistą, kaip jį ragaujant ir klausantis istorijų“, – įsitikinusi parodos projekto vadovė Lilijana Dirsienė.

Parodoje BAF bus galima ne tik degustuoti maistą, bet ir matyti, kaip jį gamina profesionaliausi šefai, semtis naujų idėjų ir gauti patarimų. Taip pat Nacionaliniuose pakuotės apdovanojimuose bus pagerbti ir geriausias pakuotes kūrę dizaineriai, verslui skirtoje konferencijoje diskutuojama apie pakuočių sektoriaus ateitį ir kylančius iššūkius.