logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

MAŽASIS PRINCAS. Pagal A. de Sent Egziuperi

S 2024-12-01 14:00
Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai

Gruožio 1 d., sekmadienį, 14 val.
UŽUTRAKIO DVARO SODYBOS RŪMUOSE

MAŽASIS PRINCAS
Pagal A. de Sent Egziuperi

Solistas
GINTARAS JANUŠEVIČIUS
(Lietuva – Vokietija)
pianistas / skaitovas

Programa
C. Debussy, M. Ravel, G. Bizet, C. Saint-Saëns,
J. Alain, G. Grovlez, J. H. Ravina, C. Chaminade.

Programos trukmė
2 val. 20 min. (su 15 min pertrauka).


Pianistas Gintaras Januševičius jau dešimt metų stebina savo klausytojus išradingomis nepamirštamomis programomis – „Sapnų gaudyklės“, „Visi Šopeno valsai“, „Naujasis kolosas“, „Venecijos pirklio istorijos“. Kiekvienoje programoje atlikėjas tarytum chameleonas persikūnyja į skirtingus personažus, o kartu persikelia į kitą laikmetį, kultūrą ar muzikinį stilių. Ilgus metus rengdamas šias unikalias programas, jis kruopščiai atrenka kūrinius ir sudėlioja juos į vientisą muzikinį vėrinį, kurį padailina pasakojimais, vaizdais, aktoriniais elementais ar net kvapais. Savo novatoriškomis koncertų idėjomis pianistas žavi Niujorko, Paryžiaus, Londono, Ciūricho, Rio de Janeiro klausytojus, o taip pat kasmet grįžta į Lietuvos koncertų sales.

Dabar G. Januševičius imasi didžiausio ligšiolinio iššūkio: 2016 metais sukūręs programos juodraštį, po eilės metų jis pristato solinę programą „Mažasis princas“, kurioje, pasirodydamas pianisto ir pasakotojo vaidmenyse, muzikos garsų magija suteikia legendinei Antuano de Sent Egziuperi istorijai dar nematytą formą. Filosofinis knygos tekstas yra apgaubiamas net 27 XIX-XX amžiaus prancūzų kompozitorių fortepijoninėmis miniatiūromis. Jų autoriai – puikiai pažįstami Claude Debussy, Maurice Ravel, Georges Bizet, Camille Saint-Saëns, o kartu Lietuvos publikai menkai žinomi Jehan Alain, Gabriel Grovlez, Jean-Henri Ravina ar Cécile Chaminade. Taigi koncertą galima vadinti tiek monospektakliu, tiek tam tikra Prancūzijos muzikos retrospektyva.

Gintaras Januševičius, Vokietijoje gyvenantis bei visame pasaulyje koncertuojantis pianistas, išgarsėjo 2004-aisiais metais, tapęs jauniausiu Tarptautinio Monrealio pianistų konkurso finalininku, o konkurse paskambintus S. Rachmaninovo Etiudus-paveikslus Op. 39 gyrė tokie fortepijono meistrai kaip Jean-Philippe Collard, Kum-Sing Lee, Michel Dalberto, Benedetto Lupo. Kaip solistas jis grojo daugiau nei su 30-čia orkestrų, solines bei kamerines programas pristatė daugelyje Lietuvos ir Vokietijos miestų, pasirodė tokiose salėse kaip Barselonos „Palau de la Musica Catalana“, Wiurzburgo Rezidencija, Monrealio Wilfrido Pelletier salė, Madrido Auditorija, Šenženio koncertų salė, Paryžiaus Cortot salė, Talino „Rahvusooper Estonia“ ir t.t. Atlikėjas yra dalyvavęs daugelyje tarptautinių festivalių, kurių tarpe – prestižiniai festivaliai Šopeno Duszniki-Zdroj (Lenkija), „Mozartfest“ ir „Dresdner Musikfestspiele“ (Vokietija), „Festival Besançon“ (Prancūzija) ir kt. 2017 metais jis įkūrė didžiausią Baltijos šalyse pianistų akademiją “Klaipėda Piano Masters”, o 2021 metais prisijungė prie LRT KLASIKA komandos, kur toliau puoselėja savo aistrą muzikiniam švietimui.

Renginio nuoroda: http://www.ambravox.lt

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
MAŽASIS PRINCAS. Pagal A. de Sent Egziuperi S 2024-12-01 14:00 Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai 10.00 - 25.00
Renginys MAŽASIS PRINCAS. Pagal A. de Sent Egziuperi
Data / Laikas S 2024-12-01 14:00
Renginio vieta Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Kaina 10.00 - 25.00
Svarbi informacija

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: ~13:30
Renginio trukmė: ~2:30
Pertraukos: 1
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 4 metų amžiaus imtinai (renginio vietoje pateikti amžių įrodantį dokumentą)
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos:
- 20% studentams, moksleiviams, senjorams ir asmenims su negalia 1 bilietui (kontrolės metu pateikti nuolaidą įrodantį dokumentą)
- 4-7 metų vaikams bilieto kaina 10 Eur.


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Užutrakio dvaro sodybos rūmai
Užtrakio g. 17, Trakai Trakai Lietuva
Organizatorius
Ambra Vox, VšĮ
Geležių km., Smėlio g. 40, Vilniaus raj.
ambra@ambravox.lt / +37061231170
Įmonės kodas: 302719606
PVM kodas ND
Renginys MAŽASIS PRINCAS. Pagal A. de Sent Egziuperi
Data / Laikas S 2024-12-01 14:00
Renginio vieta Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Kaina 10.00 - 25.00
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą MONOMUZIKINIS SPEKTAKLIS MONOMUZIKINIS SPEKTAKLIS Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą SAULĖGRĄŽŲ MUZIKA SAULĖGRĄŽŲ MUZIKA Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą TONO DI VITA TONO DI VITA Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą AMŽINAI TAVO, AMŽINAI MANO, AMŽINAI MŪSŲ AMŽINAI TAVO, AMŽINAI MANO, AMŽINAI MŪSŲ Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti