logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Molchat Doma

K 2024-11-14 20:00
COMPENSA koncertų salė, Vilnius

Lapkričio 14 d. Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“, koncertą surengs Baltarusijos post-punk sensacija – grupė „Molchat Doma“. Šis vienintelis hito „Sudno (Boris Ryzhy)“ autorių pasirodymas Lietuvoje – jų pasaulinio koncertų turo dalis. Vos paskelbusi apie koncertų turą grupė savo gerbėjus nudžiugino dar viena gera žinia – rugsėjo 6 d. „Sacred Bones“ leidybos kompanija išleis ketvirtąjį studijinį „Molchat Doma“ albumą „Belaya Polosa“. Pirmasis būsimojo albumo singlas „Son“ jau prieinamas įvairiose muzikos klausymosi platformose.

Post-punk, new-wave ir synth-pop muzikos grupė, šiuo metu reziduojanti Los Andžele (JAV),  susikūrė 2017-aisiais Baltarusijoje. Tamsus, gotiškas, bet tuo pat metu šokti kviečiantis „Molchat Doma“ skambesys – unikalus ir puikiai atpažįstamas prisiekusių post-punk‘o fanų.

Europoje, JAV ir likusiame pasaulyje mėgstamą grupę sudaro gilaus monotoniško balso savinininkas Egoras Shkutko, gitaros, sintezatoriaus ir būgnų aparato virtuozas Romanas Komogortsevas bei bosine gitara ir sintezatoriumi grojantis Pavelas Kozlovas. Grupė neslepia, kad juos įkvėpė tokios muzikos legendos kaip „The Cure“, „Siouxsie and the Banshees“, „Depeche Mode“ ir „Human League“, o pačių „Molchat Doma“ muzika dažnai lyginama su tokiais žanro gigantais kaip „Joy Division“ ar „Bauhaus“.

Didžiulio populiarumo „Molchat Doma“ sulaukė 2020-aisiais, kai jų daina „Sudno (Boris Ryzhy)“ tapo „TikTok“ hitu – daugiau nei 100 000 vartotojų panaudojo ją savo vaizdo įrašuose, o tai ženkliai padidino ir grupės sėkmę kituose socialiniuose tinkluose bei muzikos klausymosi platformose. „Sudno“ netruko pakilti į antrąją „Spotify Global Viral Top 50“ ir pirmąją „JAV Viral Top 50“ vietas, o „Molchat Doma“ albumas „Monument“ užkopė į aukštą 21-ąją „Billboard Top 200“ vietą.

2022-2023 m. „Molchat Doma“ leidosi į labai sėkmingą pasaulinį turą, rinkdama pilnas sales JAV, Europoje ir Australijoje bei stabteldama pasirodymams tokiuose muzikos festivaliuose kaip „Coachella“, „Cruel World“ ir „Primavera“. Viešai pasmerkusi Rusijos karą Ukrainoje, dalį iš šiuose koncertuose gautų pajamų „Molchat Doma“ skyrė Ukrainai paremti.

„Molchat Doma“ muzika visada spinduliavo brutalistinę estetiką, tą patį galima pasakyti ir apie būsimąjį albumą: jis šaltas, pilkas ir pramoninis, tačiau persmelktas širdies šilumos. Po grupės proveržio 2020 m. trijulė patyrė įvairiausių įvykių – nuo ​​priverstinio persikėlimo iš gimtinės iki išparduotų koncertų visame pasaulyje. Per ketverius metus muzikantų gyvenime įvyko tiek daug pokyčių, kad jų muzika neišvengiamai transformavosi į naujas dimensijas. „Visas albumas yra prizmė, per kurią bandėme atspindėti tai, kas mums nutiko“, – apie naująjį albumą sako „Molchat Doma“ nariai.

Pirmasis 2024-ųjų rudenį pasirodysiančio albumo singlas „Son“ skleidžia nerimo, nusivylimo, beviltiškumo ir baimės jausmą. Tai tarsi veržimasis į nežinią, suvokiant, kad nebegalėsite grįžti į seną gyvenimą. Singlo vaizdo klipą, kuris Davido Lyncho stiliumi buvo nuflimuotas mistiškose Škotijos aukštumose, režisavo Bryanas M. Fergusonas. Pasak jo: „Tai apie svajonę, kuri atrodo kaip tikrovė, ir tą svajonę, kuri persikelia į realų gyvenimą. Norėjau sukurti kažką emociškai įkrauto, bet atmosferinio, atitinkančio dainą.“

Pasak įtakingo JAV muzikos portalo „Pitchfork“, „Molchat Doma“ muzika yra „Tokia mistiškai užtikrinta, kad neįmanoma nenorėti būti jos dalimi“. Lapkričio 14-ąją šią magiją bus galima patirti „Compensa“ koncertų salėje, Vilniuje.

 

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Molchat Doma K 2024-11-14 20:00 COMPENSA koncertų salė, Vilnius 40.20 - 60.20
Renginys Molchat Doma
Data / Laikas K 2024-11-14 20:00
Renginio vieta COMPENSA koncertų salė, Vilnius
Kaina 40.20 - 60.20
Svarbi informacija
Išankstinė prekyba su Atlikėjo kodu nuo birželio 12 d. 10:00 val.
Išankstinė prekyba su kodu nuo birželio 13 d. 10:00 val.
Vieša prekyba nuo birželio 14 d. 10:00 val.
 
DĖMESIO! Stovimi bilietai yra skirtingų kainų, aukštesnė kaina nereiškia daugiau privilegijų. Rinkitės pigesnius bilietus, kol jų yra.
 

Naudoti koncerto pavadinimą ir/ar bilietus konkursams, loterijoms bei kitai komercinei veiklai be raštiško koncerto organizatoriaus leidimo draudžiama.

 
Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: 19:00
Renginio trukmė: ~ 1:30 val.
Pertraukos: 1 (20 min.)
Vaikai nemokamai neįleidžiami.
Amžiaus cenzas: 
nėra
Nuolaidos: netaikomos


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Organizatorius
L Tips Agency LT, UAB
Girulių g. 5, Vilnius, LT-12124 , Vilnius,
info@ltips.lv / +371 26803004
Įmonės kodas: 305919989
PVM kodas LT100015268713
Renginys Molchat Doma
Data / Laikas K 2024-11-14 20:00
Renginio vieta COMPENSA koncertų salė, Vilnius
Kaina 40.20 - 60.20
Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą FANŲ AUTOBUSAS VILNIUS - KAUNAS - VILNIUS. Ed Sheeran, +-=÷× 2024 Tour PopuliarusPopuliarusFANŲ AUTOBUSAS VILNIUS - KAUNAS - VILNIUS. Ed Sheeran, +-=÷× 2024 Tour Autobusas VILNIUS - KAUNAS - VILNIUS,
Pirkti bilietą Ed Sheeran, +-=÷× 2024 Tour PopuliarusPopuliarusEd Sheeran, +-=÷× 2024 Tour Dariaus ir Girėno stadionas, Kaunas
Pirkti bilietą SECONDARY MARKET - Ed Sheeran, +-=÷× 2024 Tour PopuliarusPopuliarusSECONDARY MARKET - Ed Sheeran, +-=÷× 2024 Tour Dariaus ir Girėno stadionas, Kaunas
Pirkti bilietą FANŲ AUTOBUSAS VILNIUS - KAUNAS - VILNIUS. Ed Sheeran, +-=÷× 2024 Tour PopuliarusPopuliarusFANŲ AUTOBUSAS VILNIUS - KAUNAS - VILNIUS. Ed Sheeran, +-=÷× 2024 Tour Autobusas VILNIUS - KAUNAS - VILNIUS,
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti