logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

SUZI QUATRO, BONNIE TYLER, SAMANTHA FOX IR NIK KERSHAW koncertas

Š 2024-06-15 18:00 - S 2024-06-16 02:00
Kilučių ežero pusiasalis, Biržai

Paslaptis atskleista

Į Kilučius atvyks Suzi Quatro, Bonnie Tyler,  Samanta Fox ir pirmą kartą Lietuvoje – Nik Kershaw!

Sapnas tęsiasi ir turbūt jau dabar nė 300 gyventojų neturinčio Kilučių kaimo muzikos gerbėjams pristatyti nereikia. Dar nenurimus šią vasarą ten driokstelėjusio antrojo legendinių muzikantų koncerto aidams,  tik ką atskriejo žinia: 2024 metų birželio 15 dieną Biržų rajono pusiasalyje į sceną žengs dar keturios pasaulinio garso žvaigždės – Suzi Quatro, Bonnie Tyler, Samantha Fox ir pirmą kartą Lietuvoje Nik Kershaw!

Rokenrolo karalienė – Suzi Quatro

Pirmoji, kuri pralaužė ledus moterims į roko pasaulio viršūnes. Pirmoji moteris, kuri nuo pat roko eros pradžios „pakinkė“ „vyriškąjį“ muzikos instrumentą, neatsiejamą roko dalį – bosinę gitarą.

JAV Detroito mieste gimusios Suzi Quatro arba Susan Kay Quatro (toks tikrasis atlikėjos vardas) turbūt pristatinėti nereikia net ir nedaug su muzika ką turinčiais bendro.

Turėdama muzikinius pagrindus, kuriuos įgijo grodama fortepijonu bei perkusiniais instrumentais muzikos mokykloje, Suzi labai greitai įvaldė ir 1957 metais tėvo jai dovanotą pirmąją bosinę gitarą.

Muzikantų šeimoje gimusios būsimosios glamroko karalienės pirmasis viešas pasirodymas įvyko jos tėčio džiazo grupėje „The Art Quatro Trio“. Suzi tuomet tebuvo aštuoneri metai ir ji jau grojo bongais. Kai mergaitei sukako keturiolika metų, ji su savo seserimis įkūrė mergaičių roko grupę „The Pleasure Seekers“ ir įrašė tris singlus.

1971 m. Suzi persikėlė į Angliją ir pradėjo bendradarbiauti su prodiuseriu Mickie Mostu, o netrukus jau kartu su „Thin Lizzy“ apšildė grupę „Slade“ jų pirmojo didelio turnė metu.

Tramplinu į muzikinį olimpą Suzi tapo pažintis su kūrybiniu duetu N. Chinn – M. Chapman, kurių jai sukurtas singlas „Can the Can“ šovė tiesiai į pirmąsias grojaraščių vietas Didžiojoje Britanijoje, Japonijoje ir Australijoje.

Amerikoje didžiulį populiarumą dainininkei užtikrino 1978 m. kartu su Kilučiuose jau koncertavusiu Chrisu Normanu įrašytas duetas „Stumblin‘ In“, užėmęs ketvirtąją poziciją JAV muzikos topuose.

Per savo karjerą S. Quatro išleido 15 studijinių, 10 rinkinių  ir vieną gyvo koncerto albumą, pardavė daugiau nei 55 mln. jų įrašų kopijų.

Ji yra ne tik muzikantė ir dainų kūrėja, bet ir aktorė bei poetė, išleidusi savo poezijos ir atsiminimų rinkinį „Through My Eyes“.

Suzi Quatro yra viena pirmųjų silpnosios lyties atstovių roko muzikos istorijoje, kuri aplink save subūrė vyrų grupę.

„Tapau pirmąja sėkminga moterimi rokenrole, kuri vadovavo vyrams ir rimtai grojo vienu iš instrumentų. To nebuvo nei iki, nei po manęs…“, – pasakojo ji britų leidiniui „Express“.

Savo oficialiame tinklapyje jau apie koncertą Biržų rajone paskelbusi rokenrolo karalienė iki šių dienų yra laikoma etalonu, į kurią lygiuojasi kone visos moterys, grojančios elektrinėmis gitaromis ir gyvenančios užburiančiame roko pasaulyje, o jos atliekamos „Stumblin‘ In“, „She‘s in Love With You“, „Can the Can“, „If You Can‘t Give Me Love“ ir galybė kitų jau seniai yra tapusios pasauline roko muzikos klasika.

Bonnie Tyler aplenkė net patį Michaelą Jacksoną

Ir daugeliui bene skaniausia keturių skonių muzikinio deserto „uoga ant torto“ – Jungtinėje karalystėje gimusi Bonnie Tyler.

Bonnie išgarsėjo 1976 metais hitu „Lost in France“, bet po metų dainininkei atliko balso stygų operaciją, po kurios reikėjo tylėti šešias savaites. Deja, kartą dėl nelaimingo įvykio Gaynor Hopkins, toks tikrasis Bonnie Tyler vardas ir pavardė, aiktelėjo ir kuriam laikui prarado balsą.

Šoką patyrusi dainininkė patikėjo, kad vos prasidėjusi muzikinė karjera baigėsi. Tačiau, jos nuostabai, naujasis prikimęs balsas dar labiau patiko gerbėjams. To įrodymu tapo netrukus topų viršūnes pasiekusi daina „It‘s A Heartache“ ir pasirašyta sutartis su CBS kompanija.

Jos albumas „Faster Than the Speed of Night“ buvo įtrauktas į „Guinness“ rekordų knygą kaip pirmasis moters įrašas, debiutavęs D. Britanijos perkamiausių albumų sąrašo viršūnėje.

Bonnie dainas kūrė daugybę apdovanojimų pelnęs Jimas Steinmanas. Jiems bendradarbiaujant buvo įrašytas albumas „Faster Than the Speed of Night“, pasauliui padovanojęs legendinę baladę „Total Eclipse of The Heart“ (Visiškas širdies užtemimas), tapusią perkamiausiu singlu beveik 20 pasaulio šalių ir iš topų viršūnės išstūmė net ir Michaelo Jacksono „Billie Jean“.

Bonnie Tyler energija nesenka, prieš dvejus metus ji išleido 18 studijinį albumą „The Best Is Yet to Come“.

Geidžiama ir maištaujanti - Samantha Fox

Dar viena Kilučių scenos žvaigždė – britų dainininkė Samantha Fox. Pirmoji jos žvaigždžių valanda išmušė, kuomet pikantiškos nuotraukos papuošė daugiatiražių leidinių viršelius. Pradžioje ji išsiuntė nuotraukas laikraščiui „The People“, o po to jau garsiame bulvariniame – „The Sun“.

Ji tapo geidžiama ir... maištaujanti. Besimokydama katalikiškoje mokykloje ėmė laužyti įvairius ten galiojusius tabu. „Negalima to, negalima ano ir dar reikia už tai mokėti pinigus“ – prisimena dainininkė. Dėl savo išvaizdos ir krūtinės, kurią apsidraudė net 250 tūkstančių dolerių suma netrukus tapo „Trečiojo puslapio žvaigžde“ ir ties metus iš eilės populiariausiu modeliu.

Tačiau greitai ji tapo garsi ne tik dėl savo išvaizdos privalumų. Daina „Touch me“ („Paliesk mane“), ją išgarsino per akimirką, – tą vasarą prie jos prisiliesti geidė milijonai, o to paties pavadinimo albumas tapo numeris vienas net penkiolikos valstybių tope, tarp jų – JAV.

„Tapau tikra žvaigžde“, – atsidūsta Samantha Fox.

Vaikystėje svajojusi tapti aktore ir netgi kurį laiką studijavusi aktorių ruošimo mokykloje, dabar puikiai atlieka savo vaidmenį – ji lengvų fantazijų ir neblėstančios jaunystės įkvėpėja milijonams gerbėjų visame pasaulyje.

„Touch me“ tapo tarsi „žalia korta“, kuri jaunai merginai padėjo surinkti po 30 tūkstančių žiūrovų stadionuose. Kolumbijoje jaunąją atlikėją buvo pasitikusi net 50 tūkstančių, o Indijoje koncerte susirinko 70 tūkstančių gerbėjų minia! Per vienerius metus ji dainavo daugiau nei milijonui savo fanų.

2014 metais ji surengė įspūdingą koncertą Londono Trafalgaro aikštėje, aktyviai koncertuoja įvairiose šalyse ir džiaugiasi, kad žmonės vis dar klausosi jos dainų.

„Aš vis dar užsiėmusi, labai myliu visus fanus, dainuoju įvairiomis sąlygomis.

„Pavyzdžiui, Rumunijoje koncertavau gyvai, kai termometro stulpeliai rodė 18 laipsnių šalčio. Visi žiūrovai buvo apsivilkę kailinius ir kailines kepures, o mes su šokėjomis dėvėjome koncertinius drabužius. Bet jie – didžiausi mano teisėjai, o aš visada noriu padaryti didelį „boom“ ir mielai vėl grįžtu koncertuoti į Lietuvą“, – sako Samantha Fox.

„Deep Purple“  jam pasakė „ne“, Tony Banks ir Elton John  - „taip“

Dar vienas Kilučiuose vyksiančio žvaigždžių koncerto „desertas“ – po ilgų derybų pirmą kartą į Lietuvą atvykstantis Nik Kershaw!

Bristolyje gimęs britų muzikantas, prodiuseris, kompozitorius Nik Kershaw išgarsėjo 1984 metais, kai D.Britanijos singlų viršūnėse jo daina laikėsi net 62 savaites ir aplenkė kitus to laikmečio solo atlikėjus!

Nik – ne vieno ir ne dviejų hitų atlikėjas: jo gerbėjų lūpose dar dabar skamba : “The Riddle”, “I Won’t Let the Sun Go Down on Me”, “Wouldn’t It Be Good”, “Dancing Girls”“ ir kitos dainos. Jis ir daugelio hitų, taip pat ir 1991 metų D.Britanijos dainos numeris vienas „The One And Only“ autorius, kurią atliko Chesney Lee Hawkes.

Už karjeros pradžią dainininkas dėkingas savo tėvams, kurie pastebėjo muzikinius gabumus, kai berniukui buvo dešimt metų ir nuvedė Niką dainuoti chore. Po to jis grojo vaikų teatro grupėje, o keturiolikmetis iš tėvų gavo dovaną – gitarą.

Netrukus Nik Kershaw prisijungė prie grupės „Half Pint Hog“, kuri subyrėjo po trijų pasirodymų. Vienok, savimi pasitikinčiam vaikinui tai nesutrukdė pasiūlyti savo, kaip gitaristo, gabumus grupei „Deep Purple“. Ir nors sulaukęs neigiamą atsakymą, jis tvirtai apsisprendė savo gyvenimą susieti su muzika.

Jo žvaigždžių laikmetis suspindėjo, kai Nik pasirašė sutartį su MCA Records, išleido singlą „I Won‘t Let the Sun Go Down on Me“ ir „Wouldn‘t it Be Good“, kuris šoktelėjo į ketvirtą D.Britanijos dainų vietą, o muzikantas akimirksniu išgarsėjo ne tik gimtoje Anglijoje.

Netrukus Nik išleido debiutinį albumą „Human Racing“, kuriame įtraukė singlus „Dancing Girls“, to paties pavadinimo dainą „Human Racing“, perdainavo „I Won‘t Let the Sun Go Dawn on Me“.

Balsas, dainos, ypatingai stilingi vaizdo klipai ir patraukli išvaizda Nikui padėjo pasiekti milžinišką populiarumą visoje Europoje. Netrukus jis surengė pasaulinius turus ne tik Senajame žemyne, bet ir Kanadoje, Australijoje, Japonijoje bei JAV.

Dainininkas bendradarbiavo su Cliff Richard, Lulu, Ronan Keating, Jason Donovan, Nick Carter, Michael W Smith, Sia, Gary Barlow, taip pat į vieną koncertą Kilučiuose atvyksiančia Bonnie Tyler ir daugeliu kitų garsių muzikantų, įrašo bendras dainas su Tony Banks iš „Genesis“ ir Elton John.

Ir dabar jo populiarumas neblėsta daugelyje pasaulio šalių, Nik kuria dainas filmams, prieš kelerius metus gavo daktaro laipsnį „Už nuopelnus muzikos pramonėje“, išleido mini albumą „These Little Things“ ir pilnavertį albumą „Oxymoron“.

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
SUZI QUATRO, BONNIE TYLER, SAMANTHA FOX IR NIK KERSHAW koncertas Š 2024-06-15 18:00 Kilučių ežero pusiasalis, Biržai 76.20 - 251.20
Renginys SUZI QUATRO, BONNIE TYLER, SAMANTHA FOX IR NIK KERSHAW koncertas
Data / Laikas Š 2024-06-15 18:00
Renginio vieta Kilučių ežero pusiasalis, Biržai
Kaina 76.20 - 251.20
Svarbi informacija
Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: 16:30
17:00 Atlikėjai iš Biržų
Renginio trukmė: 6:00
Pertraukos: 3 po 20 min.
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai nemokamai įleidžiami iki 3 m. imtinai
Amžiaus cenzas: N-7
Nuolaidos: netaikomos
VIP bilietas: sėdima vieta po stogu prie 4viečio staliuko, VIP automobilių aikštelė, VIP tualetai, atskiras VIP baras.
 
BILIETAI BRANGS!


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų gražinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų gražinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informaciją apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Kilučių ežero pusiasalis
Apaščios g., Kilučių km., Biržų raj. Biržai Lietuva
Organizatorius
BIRŽIEČIŲ ŽODIS, UAB
Vytauto gatvė 18-2, Biržai
862079852/ prenumerata@birzietis.lt
Įmonės kodas: 254807960
PVM kodas LT548079610
Renginys SUZI QUATRO, BONNIE TYLER, SAMANTHA FOX IR NIK KERSHAW koncertas
Data / Laikas Š 2024-06-15 18:00
Renginio vieta Kilučių ežero pusiasalis, Biržai
Kaina 76.20 - 251.20
Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą Legendų muzikos festivalis - ABONEMENTAS Legendų muzikos festivalis - ABONEMENTAS - Kilučių ežero pusiasalis, Biržai
Pirkti bilietą NAZARETH - Legendų muzikos festivalis NAZARETH - Legendų muzikos festivalis Kilučių ežero pusiasalis, Biržai
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti