logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Spektaklis-koncertas ''Žiema Maljorkoje'' | Kompozitoriaus F. Šopeno ir rašytojos Ž. Sand gyvenimo ir kūrybos motyvais (Solo teatras)

T 2024-05-29 19:00
KKC / Kauno Kultūros Centras, Kaunas
„ŽIEMA MALJORKOJE“
 (Kompozitoriaus F. Chopino ir rašytojos G. Sand gyvenimo ir kūrybos motyvais)
 
Pianistė Eglė Andrejevaitė ir aktorė Birutė Mar pristato muzikos ir žodžio programą „Žiema Maljorkoje“. Dvidešimt keturi fortepijono poeto Frédérico Chopino Preliudai, op. 28, parašyti Maljorkoje, Valdemosos vienuolyne, tarsi trumpi muzikos haiku pasakos F. Chopino ir tuometinės kompozitoriaus mylimosios, rašytojos Žorž Sand (George Sand) jausmų ir būsenų istoriją.
Dainuojančio fortepijono magą F. Chopiną, „užkėlusį“ preliudą ant muzikos pjedestalo kaip išbaigtą, jautriausius širdies tonus suvirpinančią improvizaciją, prakalbins pianistės E. Andrejevaitės rankos, o G. Sand girdėsime atliepiant savo prisiminimų knygos „Žiema Maljorkoje“ tekstų fragmentais, kuriuos įgarsins scenarijaus autorė, aktorė ir režisierė B. Mar.
„Žiema Maljorkoje“ – tai faktais ir aplinkybėmis, kuriomis buvo sukurta muzika, papasakota istorija apie dviejų kūrėjų-genijų meilės, įtampos ir aistros akimirkas, kontrastuojančias su jų kelionės į Maljorką ir buities sunkumų patirtimis.
Aktorė, režisierė, rašytoja, SOLO TEATRO įkūrėja ir meno vadovė B. Mar savarankiškus teatro-literatūros-muzikos projektus, kamerinius spektaklius, tarptautinį pripažinimą pelniusius monospektaklius kuria nuo 1998 m. Aktorės ir režisierės darbai pristatyti teatro forumuose daugiau nei 30 Europos ir pasaulio šalių, įvertinti tarptautinių teatro festivalių apdovanojimais. 2020 m. B. Mar buvo apdovanota LR Vyriausybės premija kultūros ir meno kūrėjams.
Tarptautinių konkursų laureatė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventė, fortepijono studijos „TonArt“ įkūrėja, pianistė E. Andrejevaitė studijavo Vokietijoje Štutgarto muzikos ir taikomųjų menų universitete. 2012 m. kartu su smuikininke Augusta Jusionyte debiutavo Graco filharmonijoje, Austrijoje. Nuo 2013 m. ruošia temines solines koncertines programas: „Valanda su Beethovenu“, „Coco Chanel project“, „Estampas – skirta Baltijos šalių 100-mečiui“, „Šopeno haiku“, kurios skambėjo Lietuvoje, Italijoje, Australijoje, JAV.
 
PROGRAMOJE
Frédéric Chopin – Preliudai, op. 28
George Sand – Prisiminimų knygos „Žiema Maljorkoje“ fragmentai
 
Scenarijaus autorė - Birutė Mar
Kostiumų dailininkė - Indrė Pačėsaitė
Atlieka pianistė Eglė Andrejevaitė ir aktorė Birutė Mar
 
 

Renginio nuoroda: https://soloteatras.lt/ziema-maljorkoje/

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Spektaklis-koncertas ''Žiema Maljorkoje'' | Kompozitoriaus F. Šopeno ir rašytojos Ž. Sand gyvenimo ir kūrybos motyvais (Solo teatras) T 2024-05-29 19:00 KKC / Kauno Kultūros Centras, Kaunas 13.00 - 25.00
Renginys Spektaklis-koncertas ''Žiema Maljorkoje'' | Kompozitoriaus F. Šopeno ir rašytojos Ž. Sand gyvenimo ir kūrybos motyvais (Solo teatras)
Data / Laikas T 2024-05-29 19:00
Renginio vieta KKC / Kauno Kultūros Centras, Kaunas
Kaina 13.00 - 25.00
Svarbi informacija
Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: 18.45
Renginio trukmė: 1:20
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos:
- studentams, moksleiviams, senjorams 1 bilietui (kontrolės metu pateikti nuolaidą įrodantį dokumentą)


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų gražinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų gražinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informaciją apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
KKC / Kauno Kultūros Centras
Vytauto pr. 79 / Kęstučio g. 1 Kaunas Lietuva
Organizatorius
Solo teatras, VšĮ
Solo teatras, VšĮ
Žuvėdrų g. 49, Vilnius
8 69937784 / info@soloteatras.lt
Įmonės kodas: 304901917
Renginys Spektaklis-koncertas ''Žiema Maljorkoje'' | Kompozitoriaus F. Šopeno ir rašytojos Ž. Sand gyvenimo ir kūrybos motyvais (Solo teatras)
Data / Laikas T 2024-05-29 19:00
Renginio vieta KKC / Kauno Kultūros Centras, Kaunas
Kaina 13.00 - 25.00
Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą PRINCESIŲ SALA | Vienos dalies spektaklis vaikams ir visai šeimai (rež. Birutė Mar) (Solo teatras) PRINCESIŲ SALA | Vienos dalies spektaklis vaikams ir visai šeimai (rež. Birutė Mar) (Solo teatras) Klaipėdos Kultūros fabrikas, Klaipėda
Pirkti bilietą PRINCESIŲ SALA | Vienos dalies spektaklis vaikams ir visai šeimai (rež. Birutė Mar) (Solo teatras) PRINCESIŲ SALA | Vienos dalies spektaklis vaikams ir visai šeimai (rež. Birutė Mar) (Solo teatras) Klaipėdos Kultūros fabrikas, Klaipėda
Pirkti bilietą Spektaklis "LIETUVIŠKOJI NORA" | H.Ibseno pjesės ''Nora'' ir M.Mironaitės gyvenimo motyvais (Solo teatras) Spektaklis "LIETUVIŠKOJI NORA" | H.Ibseno pjesės ''Nora'' ir M.Mironaitės gyvenimo motyvais (Solo teatras) MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Išparduota Spektaklis "LIETUVIŠKOJI NORA" | H.Ibseno pjesės ''Nora'' ir M.Mironaitės gyvenimo motyvais (Solo teatras) IšparduotaIšparduotaSpektaklis "LIETUVIŠKOJI NORA" | H.Ibseno pjesės ''Nora'' ir M.Mironaitės gyvenimo motyvais (Solo teatras) Kauno valstybinis lėlių teatras, Kaunas
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti