logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Rafailas Karpis ir valstybinis choras ''Vilnius'' / Shalom Culture

A 2024-06-04 19:00
Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius

Rafailas Karpis ir valstybinis choras „Vilnius“ / Shalom Culture

Birželio 4 dieną šv. Kotrynos bažnyčioje įvyks „Shalom Culture & Music Festival” koncertas, kurio metu operos solistas Rafailas Karpis, smuikininkas Borisas Kirzneris ir dirigento Artūro Dambrausko vadovaujamas valstybinis choras „Vilnius“ pirmą kartą Lietuvoje atliks kompozitoriaus Lee Kesselman kūrinį „Wagon of shoes”. Koncerto programą papildys žydų kompozitorių kūriniai solistui ir chorui.

„Wagon of Shoes“ – tai pagal Vilniaus getą išgyvenusio žydo Abrahamo Sutzkeverio poemą Lee Kesselman sukurtas kūrinys chorui, solistui, fortepijonui ir smuikui. JAV gyvenantis žydų tautybės kompozitorius šį kūrinį parašė Vilniaus 700 jubiliejaus proga, Lietuvos konsulato Čikagoje bei Lietuvių bendruomenės Čikagoje choro „Dainava” užsakymu. Premjera įvyko 2022 metų birželį Čikagoje, o koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje metu, kūrinys bus atliktas pirmąjį kartą Lietuvoje.

„Shalom Culture & Music Festival“ vyks nuo gegužės iki spalio mėnesio ir aplankys net 11 Lietuvos miestų ir miestelių. Beveik pusę metų truksiančioje žydiškos muzikos ir kultūros festivalio programoje skambės klasikinė bei šiuolaikinių kompozitorių muzika, klezmerio melodijos, džiazo improvizacijos, vyks parodos bei meninės akcijos. Festivalyje dalyvaus muzikantai ir dainininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Vokietijos bei Izraelio. Šiais metais festivalio programoje planuojama surengti virš 20 koncertų, kurie vyks Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Palangos koncertų salėse, Senojoje Zapyškio bažnyčioje, Alytaus, Joniškio, Kėdainių, Pakruojo ir Žiežmarių sinagogose bei Telšių ješivoje.

Festivalį iš dalies finansuoja Vilniaus m. savivaldybė, Kauno m. savivaldybė, Tautinių mažumų departamentas prie LRV, Wix.com bei privatūs rėmėjai. Informacinis partneris LRT. Bilietus platina Bilietai.lt

Bilietus platina Bilietai.lt https://bit.ly/3UiXtDA
Bilietai į kitus festivalio renginius: https://bit.ly/3W2MgIl

Festivalio koncertų metu gali būti fotografuojama, filmuojama, dalyviai gali būti matomi nuotraukose ar vaizdo įrašuose ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti publikuojami viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar medijos priemonėse.

APIE ATLIKĖJUS:
Rafailas Karpis muzikinį   kelią   pradėjo berniukų ir   jaunuolių   chore   „Ąžuoliukas“. 2007 m. baigė LMTA dainavimo magistro studijas vadovaujamas prof. Virgilijaus Noreikos. 1999 m. Baltijos jūros šalių jaunųjų dainininkų konkurse Tartu (Estija) laimėjo pirmą vietą bei konkurso Grand Prix. „Operos švyturių“ apdovanojimuose 2008 m. pelnė „Metų operos vilties“, 2010 m. – „Geriausio operos antraplanių vaidmenų solisto“ apdovanojimą. 2020 m. įvertintas „Auksiniu scenos kryžiumi“ ir LNOBT „Metų solisto“ premija. 2024 metų Vasario 16 solistas buvo apdovanotas ordino už nuopelnus Lietuvai medaliu. Nuo   tada,   kai   2003   m.   debiutavo   LNOBT,   R.   Karpis   yra   šio   teatro   solistas.   Taip   pat bendradarbiauja   su   Lietuvos   valstybiniu   ir   Lietuvos   nacionaliniu   simfoniniais  bei Šv. Kristoforo, Klaipėdos ir Lietuvos kameriniais orkestrais, „Vilnius City opera“, Klaipėdos muzikiniu teatru ir kitais kolektyvais.

Atskirą atlikėjo repertuaro dalį sudaro žydų kompozitorių kūriniai bei Yiddish dainos, kurias dažnai atlieka su įvairiais kolektyvais bei pianistu Dariumi Mažintu, su kuriuo drauge išleido kompaktinę plokštelę “A Letter from the past” bei parengė Vilniaus gete sukurtų dainų programą.

Valstybinis choras Vilnius“ – profesionalų kolektyvas, pasižymintis aukšta atlikimo kultūra, įvairiapusiškumu, edukacine veikla. Choras žengia koja kojon su šiandieninėmis meno aktualijomis, bet nepamiršta ir praeities epochų klasikos fondo. Išskirtinė choro ypatybė – kūrybiškumo ir profesionalumo sintezė, gebėjimas perteikti muziką skirtingoms klausytojų auditorijoms, netradicinių renginių ir projektų įgyvendinimas. Visa tai lėmė, kad „Vilnius“ pripažįstamas vienu geriausių chorų Lietuvoje.

Ypatingą dėmesį choras „Vilnius“ skiria lietuviškos muzikos sklaidai – kasmet parengiamos šiuolaikinių lietuvių kompozitorių kūrinių premjeros, išskirtiniai kūriniai pasiekia įrašų studiją. „Vilnius“ jau yra išleidęs 15 kompaktinių plokštelių, 300 kūrinių įrašų saugoma Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos fonduose.

Pasiekti choro meninę brandą padėjo profesionalūs vadovai. Dabartinis „Vilniaus“ vyriausiasis dirigentas – žymus Lietuvos choro dirigentas ir pedagogas Artūras Dambrauskas, brėžiantis naujas kolektyvo menines trajektorijas į įvairiapusišką ir modernią kūrybą.

Nuolat aktyviai koncertuojantis kolektyvas rūpinasi choro meno sklaida, su originaliomis programomis supažindindamas įvairias auditorijas. Choro koncertai skamba ne vien didmiesčių salėse, bet ir atokiausiuose šalies kampeliuose. Būsimi klausytojai auginami specialiai vaikams rengiant žaismingas ir patrauklias programas.

Nuo 2011 m. KĮ valstybinis choras „Vilnius“ rengia Tarptautinį šv. Jokūbo festivalį, tapusį neatsiejama sostinės kultūrinio gyvenimo dalimi ir kiekvieną rudenį nuspalvinantį šviesiais sakralinės muzikos garsais.

Renginio nuoroda: http://www.orkestras.org

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Rafailas Karpis ir valstybinis choras ''Vilnius'' / Shalom Culture A 2024-06-04 19:00 Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius 16.20 - 34.20
Renginys Rafailas Karpis ir valstybinis choras ''Vilnius'' / Shalom Culture
Data / Laikas A 2024-06-04 19:00
Renginio vieta Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Kaina 16.20 - 34.20
Svarbi informacija

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: ~18:30
Renginio trukmė: ~1:30
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos: netaikomos


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų gražinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų gražinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Šv. Kotrynos bažnyčia
Vilniaus g. 30 Vilnius Lietuva
Organizatorius
Prabudimo orkestras, VšĮ
V. Vaitkaus g. 13-75, Vilnius
prabudimo@orkestras.org / +37063685502
Įmonės kodas: 304559381
PVM kodas LT100016815918
Renginys Rafailas Karpis ir valstybinis choras ''Vilnius'' / Shalom Culture
Data / Laikas A 2024-06-04 19:00
Renginio vieta Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Kaina 16.20 - 34.20
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą ''Shalom Culture & Music Festival'' atidarymo koncertas ''Shalom Culture & Music Festival'' atidarymo koncertas Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Pirkti bilietą Lukas Geniušas, Dalia Dėdinskaitė, Gleb Pyšniak / Shalom Culture Lukas Geniušas, Dalia Dėdinskaitė, Gleb Pyšniak / Shalom Culture Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti