logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

''Shalom Culture & Music Festival'' atidarymo koncertas

A 2024-05-14 19:00
Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius

„Shalom Culture & Music Festival“ atidarymo koncertas

Gegužės 14 dieną Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniuje įvyks žydiškos muzikos ir kultūros festivalio „Shalom Culture & Music Festival” atidarymo koncertas. Renginio metu koncertuos Jeruzalėje gyvenantis dainininkas Israel Roytman, operos solistai Giedrė Kisieliūtė (sopranas) ir Joris Rubinovas (bosas) bei dainininkė Karolina Mint.

Koncerto programoje skambės žymios žydų liaudies melodijos bei Lietuvos, Izraelio ir JAV kompozitorių kūriniai, kuriuos atliks jungtinis Lietuvos ir Ukrainos muzikos profesionalų kolektyvas – Yevgenii Musijets (bajanas, Ukraina), Darius Mažintas (fortepijonas), Miglė Sakavičiūtė (arfa), Paulius Berūkštis (klavišiniai, fleita), Davit Avetisyan (saksofonai, dudukas), Marius Sakavičius (violončelė), Tadas Daujotas (šofarai) ir Mihail Novikov (perkusija). Specialiai šiam koncertui aranžuotes parašė žinomas Lietuvos džiazo muzikantas, kompozitorius ir aranžuotojas Leonardas Pilkauskas bei kompozitorius iš Izraelio David Sebba.

„Simboliška, kad festivalio atidarymo koncertas yra būtent tą dieną, kuomet Izraelio valstybė švenčia 76-ąsias Nepriklausomybės metines, nes šiuo renginiu norime palaikyti Izraelį ir išreikšti solidarumą žydų tautai“, - savo mintimis dalinasi VšĮ „Prabudimo orkestras“ vadovas Tadas Daujotas.

„Shalom Culture & Music Festival“ vyks nuo gegužės iki spalio mėnesio ir aplankys net 11 Lietuvos miestų ir miestelių. Beveik pusę metų truksiančioje žydiškos muzikos ir kultūros festivalio programoje skambės klasikinė bei šiuolaikinių kompozitorių muzika, klezmerio melodijos, džiazo improvizacijos, vyks parodos bei meninės akcijos. Festivalyje dalyvaus muzikantai ir dainininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Vokietijos bei Izraelio. Šiais metais festivalio programoje planuojama surengti virš 20 koncertų, kurie vyks Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Palangos koncertų salėse, Senojoje Zapyškio bažnyčioje, Alytaus, Joniškio, Kėdainių, Pakruojo ir Žiežmarių sinagogose bei Telšių ješivoje.

Festivalį iš dalies finansuoja Vilniaus m. savivaldybė, Kauno m. savivaldybė, Tautinių mažumų departamentas prie LRV, Wix.com bei privatūs rėmėjai. Informacinis partneris LRT. Bilietus platina Bilietai.lt

Bilietus platina Bilietai.lt https://bit.ly/3TZ7dS1
Bilietai į kitus festivalio renginius: https://bit.ly/3W2MgIl

Festivalio koncertų metu gali būti fotografuojama, filmuojama, dalyviai gali būti matomi nuotraukose ar vaizdo įrašuose ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti publikuojami viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar medijos priemonėse.

APIE ATLIKĖJUS:
Israel Roytman
– psalmių, Klezmer, hebrajų liaudies ir šiuolaikinių dainų atlikėjas, išleidęs daugiau kaip dešimt muzikinių albumų. Dainininkas yra aplankęs virš 30 pasaulio šalių, tarp jų – ir Lietuvą, dalyvavo daugelyje konferencijų, vedė seminarus apie Izraelį. Jeruzalės visuomeniniame gyvenime aktyviai padeda Holokaustą išgyvenusiems žydams. 1994 metais Roytmanų šeima iš Ukrainos repatrijavo į Izraelį, o nuo 2003 metų gyvena Jeruzalėje. Drauge su žmona Dina jie turi 2 dukteris Gilią ir Saritą.

Giedrė Kisieliūtė – lyrinis sopranas, jaunosios kartos operos dainininkė. Savo muzikinį kelią pradėjo įstojus į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, klasikinio dainavimo specialybę. Po bakalauro studijų, metams išvyko tobulintis į operos gimtine laikomą Italiją – Florencijos mieste esančią Luigi Cherubini konservatoriją (maestra D. Debolini dainavimo klasė). Grįžusi iš Italijos tęsė pradėtus mokslus Lietuvoje ir 2023 metais pabaigė LMTA magistro studijas – operos atlikimo meno specialybę (doc. S. Šerytės dainavimo klasė). Sopranas toliau aktyviai tobulinasi meistriškumo kursuose ir dirba su tokiais profesionalais kaip S. Gohritz (Vokietija), E. Montvidas (Lietuva, Didžioji Britanija) L. de Lisi (Italija), J. Gringytė (Lietuva), Constance Fee (USA) ir kt. Koncertuoja kaip solistė, dalyvauja operos pastatymuose bei atlieka kamerinę – vokalinę muziką koncertuose bei festivaliuose.

Joris Rubinovas – jaunosios kartos operos solistas, bosas. Muzikos mokėsi J.Naujalio muzikos gimnazijoje, dainavo berniukų chore „Varpelis”, 2015 m. baigė Juozo Gruodžio konservatoriją (B. Sodaitytės kl.). Iškart po to tolimesnėms muzikos studijoms išvyko į Hamburgą, Vokietiją. 2022 m. baigė dainavimo studijas Hochschule für Musik und Theater Hamburg pas profesorius C. James ir M. Tucker. Nuo 2021 m. Joris Rubinovas sukūrė 15 vaidmenų operose, operetėse ir miuzikluose Kauno Valstybiniame Muzikiniame teatre ir Lietuvos Nacionaliniame Operos ir Baleto teatre. Joriui yra svarbi jo žydiška tapatybė, todėl jis su malonumu dalyvauja žydiškos muzikos projektuose, o Shalom Culture & Music Festivaliui ruošia specialią programą.

Karolina Mint (Karolina Kieraitė) – Indie Worship dainininkė bei šiuolaikinės muzikos kompozitorė, 2023 metais baigusi LMTA kompozicijos magistro studijas. 2021 metais Karolina išleido debiutinį albumą „Praminti“, kurį prodiusavo žymūs Lietuvos džiazo muzikantai Domas Žeromskas ir Jonas Gliaudelis. 2022 metais kompozitorės sukurtas kūrinys „Has a name“ chorinės muzikos konkurse „Vox juventutis“ užėmė III vietą. Karolinos kūryba yra labai subtili, kūrėja mėgta eksperimentuoti bei ieškoti naujų formų.

Dainininkai:
Israel Roytman (Izraelis)
Karolina Mint
Giedrė Kisieliūtė, sopranas
Joris Rubinovas, bosas

Muzikantai:
Yevgenii Musijets, bajanas (Ukraina)
Darius Mažintas, fortepijonas
Miglė Sakavičiūtė, arfa
Paulius Berūkštis, klavišiniai, fleita
Davit Avetisyan, saksofonai, dudukas
Marius Sakavičius, violončelė
Tadas Daujotas, šofarai
Mihail Novikov, perkusija

Renginio nuoroda: http://www.orkestras.org

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
''Shalom Culture & Music Festival'' atidarymo koncertas A 2024-05-14 19:00 Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius 16.20 - 28.20
Renginys ''Shalom Culture & Music Festival'' atidarymo koncertas
Data / Laikas A 2024-05-14 19:00
Renginio vieta Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Kaina 16.20 - 28.20
Svarbi informacija

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: ~18:30
Renginio trukmė: ~1:30
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos: netaikomos


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų gražinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų gražinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Šv. Kotrynos bažnyčia
Vilniaus g. 30 Vilnius Lietuva
Organizatorius
Prabudimo orkestras, VšĮ
V. Vaitkaus g. 13-75, Vilnius
prabudimo@orkestras.org / +37063685502
Įmonės kodas: 304559381
PVM kodas LT100016815918
Renginys ''Shalom Culture & Music Festival'' atidarymo koncertas
Data / Laikas A 2024-05-14 19:00
Renginio vieta Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Kaina 16.20 - 28.20
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą Rafailas Karpis ir valstybinis choras ''Vilnius'' / Shalom Culture Rafailas Karpis ir valstybinis choras ''Vilnius'' / Shalom Culture Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Pirkti bilietą Lukas Geniušas, Dalia Dėdinskaitė, Gleb Pyšniak / Shalom Culture Lukas Geniušas, Dalia Dėdinskaitė, Gleb Pyšniak / Shalom Culture Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti