logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

LVSO | ROLANDAS ROMOSLAUSKAS IR ALEXANDER PALEY

Pn 2024-05-10 19:00
LVSO koncertų salė, Vilnius
2024 m. gegužės 10 d. 19 val.
LVSO koncertų salė
 
LVSO | ROLANDAS ROMOSLAUSKAS IR ALEXANDER PALEY
 
M. Bruch. Romansas altui ir orkestrui, op. 85
R. Schumann. Koncertas fortepijonui ir orkestrui a-moll, op. 54
H. Berlioz. Simfonija „Haroldas Italijoje“, op. 16
 
Rolandas Romoslauskas, altas
Alexander Paley, fortepijonas
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras
Dirigentas Gintaras Rinkevičius
 
Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro altų grupės koncertmeisteris, vienas iš kamerinio ansamblio „Vilniaus arsenalas“ įkūrėjų altininkas Rolandas Romoslauskas šį pavasarį mini 40-ies metų kūrybinės veiklos jubiliejų. Ta proga kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu meno vadovo ir vyr. dirigento maestro Gintaro Rinkevičiaus, altininkas kviečia į ypatingą koncertą, kuriame pasirodys ir R. Romoslausko studijų laikų draugas, fortepijono virtuozas Alexanderis Paley.
 
Rolandas Romoslauskas alto paslapčių pradėjo mokytis Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje. Su M. K. Čiurlionio menų mokyklos styginių orkestru, diriguojamu Sauliaus Sondeckio, dalyvavo prestižiniame Herberto von Karajano konkurse, kuriame orkestras buvo įvertintas aukso medaliu. Vėliau studijas tęsė prestižinėje Maskvos valstybinėje P. Čaikovskio konservatorijoje. Ją baigęs, 1984 m. įsiliejo į aktyvų koncertinį gyvenimą. Nuo tada altininkas koncertavo kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu ir Šv. Kristoforo kameriniu orkestrais, dalyvavo tarptautiniuose kamerinės muzikos festivaliuose Liuksemburge, Prancūzijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, surengė solinių koncertų Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose. 2006 m. su Pasaulio filharmonijos orkestru R. Romoslauskas koncertavo Paryžiuje ir Reimse, 2007 m. su pianistu A. Paley muzikavo kamerinės muzikos festivalyje Ričmonde (JAV). Šiemet sukanka 30 metų, kai R. Romoslauskas yra Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro altų grupės koncertmeisteris.
 
Neapsiribodamas vien soliniu amplua, 1986 m. altininkas ėmėsi iniciatyvos suburti kamerinį ansamblį „Vilniaus arsenalas“, kurio originalūs teminiai koncertai jau tapo tradiciniais Taikomosios dailės muziejaus Vilniuje renginiais. Nuo 2000 m. su ansambliu inicijuota ir atlikta daugiau nei 100 lietuvių kompozitorių kūrinių, įrašyti penki kompaktiniai diskai, keturi iš jų – lietuvių kompozitorių kūrybos. Inicijuoti ir atlikti aštuoni lietuvių autorių kūriniai altui ir fortepijonui, du koncertai altui ir simfoniniam orkestrui – Zitos Bružaitės ir Giedriaus Kuprevičiaus. 1997 m. R. Romoslauskas įkūrė VšĮ studiją „Vilniaus arsenalas“, jai vadovo 25-erius metus. Per šį laikotarpį įgyvendinta nemažai kultūrinių projektų, skirtų muzikos ir kitų menų sąveikoms. Repertuare – kamerinė muzika nuo ankstyvojo baroko iki šiuolaikinių kompozicijų.
 
Pirmojoje koncerto dalyje R. Romoslauskas grieš vokiečių kompozitoriaus Maxo Brucho (1838–1920) Romansą altui ir orkestrui, op. 85. Taip pat skambės A. Paley atliekamas Roberto Schumanno (1810–1856) Koncertas fortepijonui ir orkestrui a-moll.
 
Antrojoje koncerto dalyje klausytojai galės išgirsti prancūzų romantiko Hectoro Berliozo (1803–1869) opusą „Haroldas Italijoje“. Tai – keturių dalių simfonija su solo partija altui, kurią žymusis prancūzų romantikas parašė Niccolò Paganini užsakymu, įpindamas savo poetinių klajonių Italijoje prisiminimus. Tiesa, pamatęs simfonijos eskizus N. Paganini nusivylė – jo netenkino pauzės alto partijoje, ir judviejų su kompozitoriumi keliai išsiskyrė. Vis dėlto buvo lemta, kad po keleto metų viešėdamas Paryžiuje N. Paganini išgirdo H. Berliozo „Haroldą Italijoje“. Jis buvo taip pakerėtas, kad po koncerto atsiklaupė priešais kompozitorių ir pabučiavo jam ranką.
 
Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
LVSO | ROLANDAS ROMOSLAUSKAS IR ALEXANDER PALEY Pn 2024-05-10 19:00 LVSO koncertų salė, Vilnius 17.00 - 61.00
Renginys LVSO | ROLANDAS ROMOSLAUSKAS IR ALEXANDER PALEY
Data / Laikas Pn 2024-05-10 19:00
Renginio vieta LVSO koncertų salė, Vilnius
Kaina 17.00 - 61.00
Svarbi informacija
Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt
 
Durys atidaromos: 18:00
Renginio trukmė: 2:00
Pertraukos: 1
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: N7
Nuolaidos:
Asmenims iki 26 metų – 50 proc. nuolaida. Nuolaida taikoma vienam bilietui, perkant jį LVSO koncertų salės kasoje ir pateikus asmens dokumentą, išskyrus koncertus visai šeimai.
Senjorams – 20 proc. nuolaida. Nuolaida taikoma dviem bilietams, perkant juos LVSO koncertų salės kasoje ir pateikus asmens dokumentą.
Žmonėms, susiduriantiems su negalia – 20 proc. nuolaida. Nuolaida taikoma dviem bilietams. Kontrolės metu būtina pateikti nuolaidą suteikiantį pažymėjimą.
Grupėms – 20 proc. nuolaida. Nuolaida taikoma 20 ir daugiau asmenų grupei. Grupės organizatoriui suteikiami du nemokami bilietai į tos grupės lankomą koncertą.
Nuolaidos netaikomos bilietams į šventinius, orkestro gimtadienio koncertus ir operų pastatymus, taip pat stovimoms ir pristatomoms vietoms.
UAB „BILIETAI.LT“ taikomas 1 Eur mokestis neįskaičiuotas, jam nuolaida netaikoma.
 
 
BILIETŲ PIRKIMAS ŽIŪROVAMS SU JUDĖJIMO NEGALIA VEŽIMĖLYJE, JŲ ASISTENTAMS BEI LYDINTIEMS ŽMONĖMS (ŠEIMOS NARIAMS):
Pirkėjai su negalia vežimėliuose ir juos lydintys asmenys bilietus gali įsigyti tik specialiai tam skirtose vietose įvedus specialų kodą*
Bilietų  kiekis salėje yra ribotas*
 
Įvedus kodą VIETA VEŽIMĖLIUI galite pasirinkti vietą asmeniui su negalia vežimėlyje.
 
Įvedus nuolaidos kodą LYDINTIS galite įsigyti 1 bilietą žiūrovui su judėjimo negalia vežimėlyje ir 1 bilietą lydinčiam asmeniui.
 
Įvedus nuolaidos kodą ASISTENTAS galite įsigyti 1 bilietą žiūrovui su judėjimo negalia vežimėlyje ir 1 bilietą asmeniam asistentui, oficialiai lydinčiam žmogų su negalia, remiantis LR neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymu. Asistentui suteikiamas nemokamas bilietas.

Atėjus į renginį būtina turėti nuolaidą patvirtinantį dokumentą. Nepateikusieji dokumento, patvirtinančio teisę į nuolaidą, bus neįleidžiami, o pinigai už bilietus negrąžinami.
 
 


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų gražinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų gražinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informaciją apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
LVSO koncertų salė
Vilniaus g. 6 Vilnius Lietuva
Organizatorius
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, KĮ
Vilniaus g. 6-1 Vilnius
kanceliarija@lvso.lt/8 5 262 8127
Įmonės kodas: 190755747
PVM kodas LT907557410
Renginys LVSO | ROLANDAS ROMOSLAUSKAS IR ALEXANDER PALEY
Data / Laikas Pn 2024-05-10 19:00
Renginio vieta LVSO koncertų salė, Vilnius
Kaina 17.00 - 61.00
Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą LVSO ALYTUJE | FORTEPIJONO VIRTUOZAS ALEXANDER PALEY PopuliarusPopuliarusLVSO ALYTUJE | FORTEPIJONO VIRTUOZAS ALEXANDER PALEY Alytaus kultūros centras, Alytus
Pirkti bilietą LVSO sezono pabaigos koncertas PREMJERA! L. VILKONČIUS. ''PASAULIO SUTVĖRIMAS'' LVSO sezono pabaigos koncertas PREMJERA! L. VILKONČIUS. ''PASAULIO SUTVĖRIMAS'' LVSO koncertų salė, Vilnius
Pirkti bilietą 15-asis LVSO vasaros festivalis EDGARAS MONTVIDAS 15-asis LVSO vasaros festivalis EDGARAS MONTVIDAS LVSO koncertų salė, Vilnius
Pirkti bilietą LVSO | ''VIVA LA DIVA'' LVSO | ''VIVA LA DIVA'' A. Mickevičiaus bibliotekos kiemas, Vilnius
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti