logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Opera Po Žvaigždėmis

K 2024-07-25 21:00
Valdovų rūmai, Vilnius

Šiais metais į „Midsummer Vilnius” sugrįžta festivalio puoselėjimas bei klausytojų pamiltas formatas – „Opera po žvaigždėmis”.

Liepos 25-tosios vakarą – neblėstanti šimtmečių meilės istorija – Georges Bizet opera „Carmen”, kurios ištraukas atliks vienas talentingiausių Lietuvos operos solistų, Edgaras Montvidas, drauge su kviestiniais vakaro svečiais bei Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru.

„Opera po žvaigždėmis” – ypatingas reginys, kurį verta patirti bent kartą gyvenime. Aistringi operos mylėtojai kasmet keliauja šimtus kilometrų, kad galėtų išgirsti unikalius pastatymus įspūdingose erdvėse. Būtent tokią galimybę kuria „Midsummer Vilnius”, įsikūręs Vilniaus širdyje, po romantišku vasarvydžio dangaus skliautu.

Vienoje populiariausių pasaulio operų „Carmen” vaizduojama moteris, beprotiškai trokštanti meilės, tačiau jos širdį yra užvaldžiusi manija ir pavydas. Ispaniškų motyvų įkvėpta Bizet partitūra kunkuliuoja aistra gundančiomis melodijomis, iš kurių pačios žymiausios suskamba „Habaneros“ ir „Toreadoro“ arijose.

Apie solistą Edgarą Montvidą.

Vienas garsiausių Lietuvos operos tenorų studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Virgilijaus Noreikos klasėje. Tarptautinė dainininko karjera įsibėgėjo, stažuojant Londono karališkoje operoje, Covent Garden 2001 – 2003 metais; čia jis atliko Alfredą Verdi operoje „Traviata“, Arminio „Plėšikuose“, Marčelą bei Laertą Thomas operoje „Hamletas“, Fentoną Verdi operoje „Falstafas“. 2003-2006 buvo Frankfurto operos solistu.

Solistas yra sukūręs daugiau nei 40 vaidmenų ir juos atlikęs Anglijos nacionalinėje operoje; Karališkoje operoje, Covent Garden; Cincinnati Opera; Santa Fe Opera; Olandijos nacionalinėje operoje, „Provanco Ekso“ festivalyje, Ženevos, Frankfurto, Lyono, Paryžiaus Opera Comique, Briuselio La Monnaie, Strasbūro ir kt. teatruose.

Edgaras Montvidas nėra retas svečias ir gimtojoje Lietuvoje, čia jis nuolat bendradarbiauja su LNOBT, VCO, koncertuoja su pagrindiniais šalies orkestrais, yra surengęs savo rečitalius pagrindiniuose šalies festivaliuose.

Už nuopelnus Lietuvai yra apdovanotas Ordino „Už nuopelnus Lietuvai” medaliu, Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk”, Kauno miesto savivaldybės apdovanojimu-Kauno burmistro Vileišio medaliu, o 2009-tais metais jam įteiktas Auksinis scenos kryžius už Verterio vaidmenį operoje „Verteris“, VCO bei 2020-siais už Alfredo vaidmenį operoje „Traviata“, LNOBT. 2023 m. solistui suteikta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija.

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Opera Po Žvaigždėmis K 2024-07-25 21:00 Valdovų rūmai, Vilnius 29.00 - 45.00
Renginys Opera Po Žvaigždėmis
Data / Laikas K 2024-07-25 21:00
Renginio vieta Valdovų rūmai, Vilnius
Kaina 29.00 - 45.00
Svarbi informacija
Vieša prekyba gruodžio 14 d. 10:00

Durys atidaromos: likus valandai iki renginio
Renginio trukmė: ~1:30 - 2:00
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių/anglų
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos: netaikomos


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų gražinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų gražinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informaciją apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Valdovų rūmai
Katedros a. 4 Vilnius Lietuva
Organizatorius
Fors event UAB
Pylimo g. 9-1 Vilnius
info@forsevent.com; +37060592848
Įmonės kodas: 302710977
PVM kodas LT100006777816
Renginys Opera Po Žvaigždėmis
Data / Laikas K 2024-07-25 21:00
Renginio vieta Valdovų rūmai, Vilnius
Kaina 29.00 - 45.00
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą Gregory Porter su Lietuvos kameriniu orkestru PopuliarusPopuliarusGregory Porter su Lietuvos kameriniu orkestru Valdovų rūmai, Vilnius
Pirkti bilietą Gabrielė Vilkickytė PopuliarusPopuliarusGabrielė Vilkickytė Valdovų rūmai, Vilnius
Pirkti bilietą Roe Deers Orchestra PopuliarusPopuliarusRoe Deers Orchestra Valdovų rūmai, Vilnius
Pirkti bilietą FC Baseball PopuliarusPopuliarusFC Baseball Valdovų rūmai, Vilnius
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti