logo
Select period
Search from map
Menu

Efterklang - Vilnius

Th 05/12/2024 20:00
Kablys + Kultūra, Vilnius

Danų muzikos reiškinys grupė „Efterklang“ žiemą surengs pasirodymą sostinėje

Muzikos agentūra „8 Days A Week” skelbia dar vieną koncertą sostinėje. Pirmasis kalendorinės žiemos koncertas. Patvirtinta, kad gruodžio 5 d. į Lietuvą atvyksta danų muzikos reiškinys grupė „Efterklang“. Svajingos kamerinės popmuzikos ribas nuolat plečiantys „Efterklang“ grįžta į Vilnių pasidalinti priminimais. Vieni indie classical judėjimo lyderių, „Pitchfork“ vadinami apšarmojusiais „Arcade Fire“ ir „Grizzly Bear“ pusbroliais iš Danijos, verčia naują lapą savo skambesio kelionėse.

Šiemet 20-metį švenčianti grupė pagaliau išleido naują singlą „Getting Reminders“. Kartu pristatytas labai gražus dokumentinis filmas „Efterklang: The Makedonium Band“ ir paskelbtas didelis turas Europoje. Šiame koncertų ture paskelbti net 32 gyvi pasirodymai. Pirmieji koncertai gimtojoje Danijoje jau išparduoti, o Vilniuje „Efterklang“ laukiame žiemos pradžioje.

Bilietų į „Efterklang“ koncertą Vilniuje prekyba prasidės pirmadienį, kovo 25 d., tačiau jau šiandien „Efterklang“ gerbėjams siūloma sutaupyti ir įsigyti išankstinius bilietus pigiau. Presale‘as bus atidarytas kovo 21 d. 10 val. Sutaupyk! Tiesa, tam reikia specialaus kodo iš muzikos agentūros „8 Days A Week”.

Linkim kiekvienam gyvai patirti ir aplankyti šį koncertą.

Išankstiniai koncerto reikalai

Išankstiniai bilietai visada pigiau. Bilietų į „Efterklang“ pasirodymą sostinėje prekyba prasidės kovo 21 d., tačiau grupės fanai Lietuvoje jau gali įsigyti išankstinius bilietus ir sutaupyti. Tiesa, tam reikia kodo iš „8 Days A Week”. Parašyk jiems žinutę feisbuke arba adresu www.8dw.lt ir tau bus suteiktas specialus kodas. Kodai galios labai ribotą laiką. Nepramiegok. Presale’as atsidaro kovo 21 d. 10 val. ir bus atviras iki kovo 25 d. 10 val. Vieša prekyba „Bilietai LT" kasose ir internete www.bilietai.lt startuoja kovo 25 d. nuo 10 val.

Žanro klasika - pigiausių bilietų užteks greičiausiems.
Raginam jais pasirūpinti iš anksto ir sutaupyti.
O ko čia delsti?

Bendradarbiavimas ir bendruomenė visada buvo pagrindinės „Efterklang“ moralinio kompaso kryptys. Grupė nuolat ieško naujų būdų, kaip užmegzti prasmingą kontaktą su savo auditorija, būti išradinga ir įtraukiančia. „Nenorime groti žmonėms, norime koncertuoti ir kurti muziką su žmonėmis“, – pasakoja grupės narys Rasmusas Stolbergas, kuris Lietuvoje turi daug bičiulių.

„Naujausias singlas „Getting Reminders“ yra tarsi šviesos blyksnis. Jausmų domino efektas, kai paprastas priminimas, pavyzdžiui, nuotrauka, žodis ar sutikta meilė, staiga išlaisvina mūsų mintis“, - aiškina kitas grupės narys Casperas Clausenas: „Iš tikrųjų jaučiu tamsią ir labai politizuotą mus plėšančią jėgą. Noriu priminti sau, kad yra erdvė, egzistuojanti anapus ir tarp mūsų, kur galima laisvai patekti ir sutikti ten vieniems kitus.“

Šiltą intymaus singlo garsinį gobeleną gražiai papildo projekto „Beirut“ lyderio Zacho Condono trimitas. Grupės bendradarbių spektras itin platus: nuo smuikininko Peterio Brodericko, Vilniuje matyto Nilso Frahmo iki „Andromeda Mega Express Orchestra“ pučiamųjų sekcijos ar 70-ies mergaičių choro.

Nuo amžiaus pradžios „Efterklang“ įrašė daug kritikų gerai įvertintų albumų (pvz., „Magic Chairs“ IMPALA apdovanojimuose buvo išrinktas Europos nepriklausomos muzikos metų albumu) ir koncertavo visame pasaulyje, pristatydami savo garso pasaulį, kuriame novatoriškai susilieja pop, indie-rock, post-rock ir elektroninės muzikos elementai.

Grupė nuolat stengėsi laužyti įprastas tradicijas ir įtraukti auditoriją į kūrybinį procesą. Pradedant muzikinio ugdymo rėmimo iniciatyva „Efterkids“ ir baigiant publikos chorų formavimu – jie nuolatos ieško bendrystės akimirkų.

Apie Efterklang

Jau du dešimtmečius „Efterklang“ yra vieni ryškiausių Danijos kamerinės popmuzikos atlikėjų. Grupės pavadinimas iš danų kalbos verčiamas kaip „atminimas“ arba „atgarsis“. Kolektyvo branduolys, kurį sudaro trys vaikystės draugai: Madsas Braueris, Casperas Clausenas ir Rasmusas Stolbergas, nepasikeitęs nuo pat įsikūrimo. Gyvuose pasirodymuose šiam trio nuolat akompanuoja ir kviestiniai muzikantai. Pavyzdžiui, „Piramida“ turo koncertuose „Efterklang“ grojo su orkestru, o už būgnų sėdėjo Budgie iš legendinės grupės „Siouxsie & the Banshees“.

Jie patikrinti didžiųjų festivalių, įspūdingų kamerinių salių ir rimtų leidybinių kompanijų. Grupės albumus „Tripper“, „Parades“, „Magic Chairs“ ir „Piramida“ išleido leidyklos „The Leaf Label“ ir „4AD“. Paskutinius savo įrašus „Efterklang“ patikėjo kitai įrašų kompanijai „City Slang“, kurios klientų sąraše – ir mums gerai pažįstami vardai iš „8 Days A Week” garbės lentos.

„Efterklang“ savo gerbėjus žavi erdviomis kompozicijomis. Jų kūryba labai tinka dideliam kino ekranui ir yra itin kinematografiška. „Efterklang“ nuolat pasirodo kino ekranuose – juos galima pamatyti filmuose „An Island“ (rež. Vincentas Moonas), „The Ghost of Piramida“ (rež. Andreasas Koefoedas) bei šiemet prestižiniame CPH:DOX kino festivalyje Kopenhagoje pristatytame „Efterklang: The Makedonium Band“. Naujausias darbas - žavinga kelionė po Šiaurės Makedonijos muzikos pasaulį ir kūrybos proceso užkulisius.

Muzikantai neapsiriboja „Efterklang“ pasauliu. 2012-aisiais jie apjungė kūrybines pajėgas su būgnininku Tatu Ronkko iš Suomijos projekte „Liima“, keliskart koncertavusiame Baltijos šalyse. Kartu su kitais kompozitoriais kūrė operą „LEAVES: The Colour of Falling“, bendradarbiavo su belgų baroko ansambliu „Belgian B.O.X.“ „Efterklang“ frontmenas Casperas Clausenas taip pat yra išleidęs savo solinį albumą „Better Way“.

2021-aisiais Vilniuje jie pristatė tuo metu pasirodžiusį savo albumą „Windflowers“. Šio albumo įrašuose bei koncertuose dalyvavo žinoma muzikantė iš Lietuvos - Indrė Jurgelevičiūtė, be daugelio kitų projektų, grojanti grupėje „Merope". Prie „Windflowers“ skambesio prisidėjo ir žinomas elektroninės muzikos kūrėjas The Field.

Mūsų laukia dar vienas klasiškas ir kokybiškas koncertas sostinėje.
Nepraleisk šio danų koncerto!

Nuorodos:

https://efterklang.net
https://www.instagram.com/efterklang
https://twitter.com/efterklang
https://www.facebook.com/efterklang

Šis koncertų sezonas nusimato itin spalvingas!
Nepraleisk ir kitų „8 Days A Week“ koncertų:

05 31 – „La Femme“
06 01 – „Warhaus“
06 05 - Yungblud
06 10 – „Jungle“
06 15 – „Dry Cleaning“
06 16 – „Fontaines D.C.“
06 26 – „Sleaford Mods“
07 04 – Asafas Avidanas
07 05 – Two Feet
07 10 – Baxteris Dury
07 14 – Oliveris Tree
07 20 – Jacobas Collier
08 01 – Devendra Banhartas
08 15 – Jessie Ware
12 05 – „Efterklang“

Atrask. Daugiau. Muzikos.

8 Days A Week hq
tickets@8dw.lt
www.8dw.lt

Show moreShow less
Event Date / Time Venue Price  
Efterklang - Vilnius Th 05/12/2024 20:00 Kablys + Kultūra, Vilnius 31.00
Event Efterklang - Vilnius
Date / Time Th 05/12/2024 20:00
Venue Kablys + Kultūra, Vilnius
Price 31.00
Good to know

Durys atidaromos:  ~19:00
Pradžia: ~20:00
Renginio trukmė: ~3 val. 
Pertraukos: yra
Renginio kalba: anglų
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: N-18, jaunesni nei 18 m. asmenys turi būti lydimi suaugusio


The event organiser takes responsibility for the event and its quality. In the event of cancellation or postponement of the event, the organiser is responsible for deciding on the return of tickets and refunds and is liable for refunds and damages. Tickets are non-exchangeable and non-refundable (including non-attendance).
The ticket distributor is acting only as an independent agent and is not liable for refunds or damages. Refunds must be requested from the event organiser. For more information on ticket refunds, please refer to the "Consumer Policy" here.
 
Venue
Kablys + Kultūra
Kauno g. 5 Vilnius Lithuania
Promoter
8 Days A Week Agency, UAB
8 Days A Week Agency, UAB
Islandijos g. 6, Vilnius
www.8dw.lt / tickets@8dw.lt
Reg. no: 305527276
VAT LT100013541518
Event Efterklang - Vilnius
Date / Time Th 05/12/2024 20:00
Venue Kablys + Kultūra, Vilnius
Price 31.00
Same promoter Same venue
Buy ticket La Femme - Paris-Hawaï Tour 2024 La Femme - Paris-Hawaï Tour 2024 Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Buy ticket Warhaus - Vilnius Warhaus - Vilnius Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Buy ticket YUNGBLUD - Vilnius YUNGBLUD - Vilnius Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Buy ticket Jungle - Vilnius 2024 Jungle - Vilnius 2024 Kalnų parkas, Vilnius
No results have been found for your request.
Loading...
Reload