logo
Select period
Search from map
Menu

(Panevėžys) Muzikinė drama EMILIJA

Fr 15/11/2024 19:00
Kalnapilio arena, Panevėžys
27.20 - 62.20

EMILIJA

Muzikinė drama

Narsi, emancipuota išsišokėlė ar trapi, daug netekčių išgyvenusi mergina, į mūšį ėjusi iš desperacijos? Mažų mažiausiai tų laikų nuomonės formuotoja, oratorė, sugebėjusi įtikinti skeptikus, kad gali vadovauti pasipriešinimui. Kas ši mergina, įkvėpusi drąsos ne tik moterims, bet ir vyrams?

Grafaitė Emilija Pliaterytė, pirmoji 1830-1831 m. Lenkijos ir Lietuvos sukilimo dalyvė ir kapitonė, pasipriešinusi rusijos imperijai. Ar kas galėjo įsivaizduoti, kad ją įkūnys visiems gerai žinoma atlikėja, Eurovizijos finalo dalyvė Monika Liu? Pasak dainininkės, ją išvysime jai pačiai netikėtame amplua. Šis projektas žada intriguojančią patirtį bei nustebins net didžiausius Monikos Liu gerbėjus.

Muzikinė drama ‚Emilija“ – ambicingas valstybinio ansamblio ‚Lietuva“ projektas, kurio sukūrimui pakviestas iki šiol nematytas tandemas – režisierius-dramaturgas Kęstutis Jakštas ir didžiųjų Lietuvos renginių režisierius Dalius Abaris. Premjera numatoma 2024 m. rudenį didžiausiose šalies scenose: spalio 25 d. Vilniaus „Twinsbet“ arenoje, lapkričio 8 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, lapkričio 15 d. Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje, lapkričio 22 d. Šiaulių arenoje ir lapkričio 26 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Projekte kartu su Monika Liu dalyvaus ir kiti garsūs kviestiniai aktoriai bei atlikėjai, kurių pavardes kūrėjai atskleis vėliau.

„Emilija Pliaterytė yra XIX a. laikmečio herojus, o mes apie savo herojus kalbame per mažai. Dažnai galvodavau, kodėl taip sparčiai vystėsi mūsų valstybė, ir manau, kad tai lėmė ryškios asmenybės, pradedant Vytautu Didžiuoju ir baigiant Emilija. Remiantis istorija, jie ėmėsi drąsių žingsnių ir viską įveikė tikėjimu. O kas mūsų šių dienų herojus? Ar mes apskritai turėsime XXI amžiaus herojus, kas jie bus?“, – svarsto vienas iš režisierių K. Jakštas, kuris su ansambliu „Lietuva“ režisavo koliažinę operą „Mažvydas“.

„Emilija“ – muzikinė-istorinė drama, paminklas mūsų krašto Žanai d’Ark, įrodantis, kad, regis, net trapi asmenybė prireikus gali turėti didžiulę įtaką kovai už laisvę, už idėjas ir už savo šalį. Tai simbolinis abiejų tautų karžygės įamžinimas, nes, anot istorikų, Emilija Pliaterytė (lenk. Emilia Plater) yra didvyrė tiek lietuvių, tiek ir lenkų.

„Kaip suprantate, galime tikėtis naujo miuziklo Lietuvoje, tik klausimas, ar jis bus klasikinis, ar kūrybinė komanda pasuks kiek netradiciniu keliu, ieškodama naujų muzikos ir scenos menų sintezės – laikas parodys. Man asmeniškai visada įdomiau ieškoti naujų išraiškos formų, nors labai įdomu būtų kurti ir istorinę, kostiuminę dramą. Apie Lietuvos moteris sukurta nemažai gražių istorijų ir legendų, tačiau tokios moters portretas, manau, bus daugeliui atradimas. Emilijos istorija tikrai verta ne tik scenos, bet ir didžiojo ekrano“, – pasakoja kitas režisierius D. Abaris, statęs kitą ansamblio muzikinę dramą „Sakmė apie dovanotą širdį“.

Muzikinės dramos siužetas kuriamas remiantis tikrais įvykiais, kartu gilinantis į jaunos moters vidinius išgyvenimus dėl meilės savo žmonėms, vyrui, mamai, tėvui. Uždaro būdo, gyvenanti nuolatinio tėvų konflikto šešėlyje Emilija Pliaterytė nuo pat mažumės troško laisvės. Emilijos netenkino tuometė moters padėtis šeimoje ir visuomenėje, ji nenorėjo būti tik vyro išlaikoma „namų židinio saugotoja“, mokėsi šaudyti ir kovoti su kardais, išmoko puikiai joti. Sužinojusi, kad Lenkijoje prasidėjo sukilimas, Emilija persirengė vyriškais drabužiais, nusikirpo plaukus ir su kitais sukilėliais išėjo versti caro valdžią. Taip užgimė Emilios Plater legenda.

Istoriniai įvykiai bus perteikiami šiuolaikiniais scenos meno sprendimais – scenografija, kostiumais, šokiu ir muzika. Kompozitorius Jievaras Jasinskis pasirinko itin neįprastą elektroninės muzikos versiją, kuriai sukurti pasitelkiami lietuvių nacionaliniai instrumentai.

Valstybinis ansamblis „Lietuva“ tęsia kampaniją „Auginkime vienybės raumenį“ ir kviečia vienytis per bendrą mūsų visų istoriją. Istoriją, kuri naujai atgyja per iškilias asmenybes muzikinio teatro scenoje.

 

KŪRĖJAI:
Režisieriai: Kęstutis Stasys Jakštas ir Dalius Abaris

Kompozitorius: Jievaras Jasinskis
Scenarijaus ir libreto autorė: Sandra Bernotaitė
Scenografijos dailininkas: Gintaras Makarevičius
Kostiumų dailininkė: Olga Filatova-Kontrimienė
Choreografė: Aušra Krasauskaitė
Dirigentas: Egidijus Kaveckas
Režisierių asistentė: Giedrė Kriaučionytė-Vosylienė


SOLISTAI:
Emilija Pliaterytė: Monika Liu

 

ATLIKĖJAI:
Valstybinis ansamblis „Lietuva“
Vilniaus kultūros centro lenkų dainų ir šokių ansamblis „Vilija“

 
Show moreShow less
Event Date / Time Venue Price  
(Panevėžys) Muzikinė drama EMILIJA Fr 15/11/2024 19:00 Kalnapilio arena, Panevėžys 27.20 - 62.20
Event (Panevėžys) Muzikinė drama EMILIJA
Date / Time Fr 15/11/2024 19:00
Venue Kalnapilio arena, Panevėžys
Price 27.20 - 62.20
Good to know
Durys atidaromos: ~17:30
Renginio trukmė: ~2:30
Pertraukos: 1
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 5 metų amžiaus imtinai (renginio vietoje pateikti amžių įrodantį dokumentą)
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos: netaikomos


Norėdami įsigyti 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis vipklientai@bilietai.lt

The event organiser takes responsibility for the event and its quality. In the event of cancellation or postponement of the event, the organiser is responsible for deciding on the return of tickets and refunds and is liable for refunds and damages. Tickets are non-exchangeable and non-refundable (including non-attendance).
The ticket distributor is acting only as an independent agent and is not liable for refunds or damages. Refunds must be requested from the event organiser. For more information on ticket refunds, please refer to the "Consumer Policy" here.
 
Venue
Kalnapilio arena
Parko g. 12 Panevėžys Lithuania
Promoter
Valstybinis dainų ir šokių ansamblis Lietuva
Valstybinis dainų ir šokių ansamblis Lietuva
Panerių g. 39 03209 Vilnius
+370 69989895/ info@ansamblis-lietuva.lt
Reg. no: 190755366
VAT ND
Event (Panevėžys) Muzikinė drama EMILIJA
Date / Time Fr 15/11/2024 19:00
Venue Kalnapilio arena, Panevėžys
Price 27.20 - 62.20
Other dates Same promoter
Buy ticket (Vilnius) Muzikinė drama EMILIJA PopularPopular(Vilnius) Muzikinė drama EMILIJA Twinsbet Arena, Vilnius
Buy ticket (Klaipėda) Muzikinė drama EMILIJA PopularPopular(Klaipėda) Muzikinė drama EMILIJA Klaipėdos Švyturio arena, Klaipėda
Buy ticket (Šiauliai) Muzikinė drama EMILIJA PopularPopular(Šiauliai) Muzikinė drama EMILIJA Šiaulių arena, Šiauliai
Buy ticket (Kaunas) Muzikinė drama EMILIJA PopularPopular(Kaunas) Muzikinė drama EMILIJA Kauno Žalgirio arena, Kaunas
No results have been found for your request.
Loading...
Reload