logo
Select period
Search from map
Menu

EDŽIO PABAIGA. Rež. Naubertas Jasinskas

Th 16/05/2024 18:30
Valstybinis jaunimo teatras, Vilnius
9.09 - 12.99
Pagal Édouard Louis romaną.
 
Režisierius: Naubertas Jasinskas
Dramaturgas: Maksym Teteruk
Kostiumų dailininkė: Sandra Straukaitė
Scenografė: Sigita Šimkūnaitė
Video menininkas: Ričardas Žigis
Kompozitorius: Gintaras Sodeika
Režisieriaus asistentas: Lukas Petrauskas
Vaidina: Jovita Jankelaitytė, Viktorija Kuodytė, Matas Dirginčius, Matas Sigliukas
 

Šiuolaikinės prancūzų literatūros vunderkindu vadinamo rašytojo Édouardo Louis (gimė 1992 m.) debiutiniame romane „Edžio Belgelio pabaiga“ dokumentinės fikcijos stiliumi vaizduojamas paauglio gyvenimas žemo socialinio sluoksnio darbininkų šeimoje Prancūzijos provincijoje. Edis nuolat patiria smurtą mokykloje, dažnas patyčias iš jo psichofizikos (dėl to jį pravardžiuoja „pyderu“). Edžio tėvas naudoja prieš sūnų smurtą, nes pats jį patyrė vaikystėje iš savo tėvų. Bandydamas ištrūkti iš šeimos bei mokyklos gniaužtų, Edis siekia tapti „stiprus“ ir „normalus“, tačiau jo pastangos eina perniek, kai pradeda suvokti savo tikrąją prigimtį ir nusprendžia pabėgti…

Šis kūrinys É. Louis atnešė didžiulį pasisekimą: būdamas vos 22 metų, literatūros debiutantas pelnė savo pirmąją prestižinės Gonkūrų premijos nominaciją, knyga išleista daugiau nei 300 tūkstančių egzempliorių tiražu ir išversta į 25 užsienio kalbas (lietuvių kalba knygą 2023 m. išleido leidykla „Kitos knygos“).

Režisierius N. Jasinskas naujame savo darbe siekia perteikti sau asmeniškai opias temas. Gimęs beveik tuo pat metu, kaip ir romano autorius, kilęs iš provincijos šiaurės Lietuvoje, N.Jasinskas teigia: Romane kuriamus vaizdinius bei išgyventas emocijas  lengva suvokti kaip savo asmenines gyvenimo patirtis. Nors É. Louis ir mane, kaip spektaklio režisierių, skiria nemenkas geografinis atstumas, tačiau galima suvokti, kad Europos provincijos gyvenimas ir mentalitetas yra tapatūs, nepaisant geografinės platumos bei tautybės: skurdas, nepriteklius, kasdien patiriamas psichologinis smurtas, nesprendžiamos priklausomybės nuo alkoholio bėdos šeimoje – neatsiejama didžiosios dalies mūsų šalies kasdienybės dalis. [...] Pavadinimas „Edžio pabaiga“ dvilypis: jis suponuoja jauno žmogaus augimo netinkamoje kultūrinėje, socialinėje, politinėje erdvėje pabaigą, ir reiškia naują pradžią – autorius siekia kuo sąmoningiau atsiskirti nuo „buvusio aš“. Šį norą galima suvokti kaip itin stiprų troškimą atsikratyti praeities, sąmoningai keliaujant savotiško „pabudimo“ link.
 
 

Premjera: 2022 m. spalio 21 d.

Daugiau apie spektaklį

Show moreShow less
Event Date / Time Venue Price  
EDŽIO PABAIGA. Rež. Naubertas Jasinskas Th 16/05/2024 18:30 Valstybinis jaunimo teatras, Vilnius 9.09 - 12.99
Event EDŽIO PABAIGA. Rež. Naubertas Jasinskas
Date / Time Th 16/05/2024 18:30
Venue Valstybinis jaunimo teatras, Vilnius
Price 9.09 - 12.99
Good to know

DĖMESIO. Vėluojantys žiūrovai į spektaklį neįleidžiami.


Durys atidaromos: 30 min. iki spektaklio pradžios
(Vėluojantys žiūrovai į spektaklį neįleidžiami)
Renginio trukmė: 1 val.
Pertraukos: nėra
Vaikai nemokamai neįleidžiami
Amžiaus cenzas: Žiūrovai į spektaklį įleidžiami nuo 16 metų.
Nuolaidos:
- 10 proc. nuolaida studentams, moksleiviams, senjorams, neįgaliesiems
- 30 proc. nuolaida grupėms nuo 10 asm. (nuolaida netaikoma premjeroms ir gastrolių spektakliams)

Nuolaidos netaikomos bilietams į premjeras, edukacijas ir į Jaunimo teatre vykstančius kitų organizatorių spektaklius bei renginius. Studentai, moksleiviai ir senjorai prie įėjimo į Jaunimo teatrą kartu su bilietu turi pateikti atitinkamą dokumentą – studento, moksleivio ar pensininko pažymėjimą. Nepateikusieji pažymėjimų, patvirtinančių teisę į nuolaidą, į teatrą neįleidžiami, o pinigai už bilietus negrąžinami.


The event organiser takes responsibility for the event and its quality. In the event of cancellation or postponement of the event, the organiser is responsible for deciding on the return of tickets and refunds and is liable for refunds and damages. Tickets are non-exchangeable and non-refundable (including non-attendance).
The ticket distributor is acting only as an independent agent and is not liable for refunds or damages. Refunds must be requested from the event organiser. For more information on ticket refunds, please refer to the "Consumer Policy" here.
 
Venue
Valstybinis jaunimo teatras
Arklių g. 5 Vilnius Lithuania
Promoter
Valstybinis jaunimo teatras
Arklių g. 5, Vilnius
gerda@jaunimoteatras.lt / +370 678 05864
Reg. no: 190754079
VAT ND
Event EDŽIO PABAIGA. Rež. Naubertas Jasinskas
Date / Time Th 16/05/2024 18:30
Venue Valstybinis jaunimo teatras, Vilnius
Price 9.09 - 12.99
Same promoter Same venue
Buy ticket ARKLIO DOMINYKO MEILĖ. Rež. Albertas Vidžiūnas ARKLIO DOMINYKO MEILĖ. Rež. Albertas Vidžiūnas Valstybinis jaunimo teatras, Vilnius
Buy ticket GUAŠAS. Rež. Adomas Juška GUAŠAS. Rež. Adomas Juška Valstybinis jaunimo teatras, Vilnius
Buy ticket DULKĖS. Rež. Justinas Vinciūnas DULKĖS. Rež. Justinas Vinciūnas Valstybinis jaunimo teatras, Vilnius
Buy ticket BARBARAI. Rež. Árpád Schilling BARBARAI. Rež. Árpád Schilling Valstybinis jaunimo teatras, Vilnius
No results have been found for your request.
Loading...
Reload