logo
Select period
Search from map
Menu

TEATRODROMAS | DIDIEJI ŠIAULIAI | VŠDT

Sa 15/06/2024 16:00
Skulptūra Aušra, Šiauliai
Režisieriai – Inga Jarkova-Bučienė, Aidas Matutis
Tekstas – Rimantas Kmita
Gidas – Donatas Jokūbaitis (Rūstus gids)
Vaidina: Aidas Matutis, Inga Jarkova-Bučienė, Dalius Jančiauskas, Tautvydas Galkauskas, Vladas Baranauskas, Lina Bocytė Garbačiauskienė, Rolandas Dovydaitis, Vilija Paleckaitė, Danguolė Petraitytė Burbienė, Juozas Žibūda, Juozas Bindokas, Monika Geštautaitė, Mindagas Jurevičius, Rusnė Navickaitė.
 
Trokštame būti DIDELI, norime gyventi DIDELIAME mieste, ilgimės DIDELIŲ idėjų. DIDŽIŲJŲ ŠIAULIŲ mitas persekioja miestą jau daugelį šimtmečių. Dėl to visais laikais būta bandymų „didinti“ Šiaulius. Apie tai ir daugelį kitų mažai girdėtų faktų, istorijų, asmenybių suksis DIDŽIŲJŲ ŠIAULIŲ pasakojimas. Galbūt saviironiškas žvilgsnis padės išblaškyti iš praeities mus vis dar persekiojančius DIDYBĖS fantomus?
 
Specialiai šiam festivaliui sukurti DIDIEJI ŠIAULIAI yra sunkiai nusakomo žanro kūrinys. Tai nėra „tikras“ spektaklis ar tradicinė gido vedama ekskursija. Paprastai ekskursijose sužinome apie praeitį, o teatre susitinkame su pačiais savimi. Šio kūrinio autoriai sujungė abu elementus, tad klausimų, iš kur mes ir kas mes, išvengti nepavyks. DIDIEJI ŠIAULIAI kviečia į kelionę per laikmečius ir miesto istoriją tam, kad geriau suprastumėm patys save.
 
Pagrindiniai šio spektaklio su gidu sumanytojai ir autoriai – rašytojas Rimantas Kmita ir profesionalus gidas Donatas Jokūbaitis – širdyje tebėra šiauliečiai, kuriems rūpi miesto istorija ir dabartis. Jie kviečia drauge patyrinėti DIDŽIŲJŲ ŠIAULIŲ fenomeną, ieškoti miesto klestėjimo požymių ir potencialo šiandien. Pasivaikščiojimo-spektaklio metu atgis Šiaulių istorinės asmenybės, kurias įkūnys Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai. Tad DIDIEJI ŠIAULIAI – tai ir spektaklis, ir pasivaikščiojimas su gidu. Tai tikri faktai ir fantazijos, tikrovė ir fikcijos, kuriose susijungia praeitis ir dabartis į vientisą pasaulio, miesto ir savęs suvokimo patirtį.
 
Premjera - 2023 m. birželio 15 d.
Show moreShow less
Event Date / Time Venue Price  
TEATRODROMAS | DIDIEJI ŠIAULIAI | VŠDT Sa 15/06/2024 16:00 Skulptūra Aušra, Šiauliai 20.00
Event TEATRODROMAS | DIDIEJI ŠIAULIAI | VŠDT
Date / Time Sa 15/06/2024 16:00
Venue Skulptūra Aušra, Šiauliai
Price 20.00
Good to know
Spektaklis su gidu
Susitikimo vieta: prie skulptūros „Aušra“ (Aušros al.)
Trukmė: 2 val. 15 min.
 

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: apie 16:00
Renginio trukmė: 2:15
Renginio kalba: lietuvių
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos: netaikomos

The event organiser takes responsibility for the event and its quality. In the event of cancellation or postponement of the event, the organiser is responsible for deciding on the return of tickets and refunds and is liable for refunds and damages. Tickets are non-exchangeable and non-refundable (including non-attendance).
The ticket distributor is acting only as an independent agent and is not liable for refunds or damages. Refunds must be requested from the event organiser. For more information on ticket refunds, please refer to the "Consumer Policy" here.
 
Venue
Skulptūra ''Aušra''
Aušros alėja 52 Šiauliai Lithuania
Promoter
Valstybinis Šiaulių dramos teatras
Tilžės g. 155, Šiauliai
8 41 524968/teatras@vsdt.lt
Reg. no: 190755170
VAT ND
Event TEATRODROMAS | DIDIEJI ŠIAULIAI | VŠDT
Date / Time Sa 15/06/2024 16:00
Venue Skulptūra Aušra, Šiauliai
Price 20.00
Other dates Same promoter Same venue
Buy ticket ABONEMENTAS: TEATROFANAS (3 renginių abonementas) PopularPopularABONEMENTAS: TEATROFANAS (3 renginių abonementas) - Abonementas, Šiauliai
Buy ticket ABONEMENTAS: TEATROMANAS (5 renginių abonementas) PopularPopularABONEMENTAS: TEATROMANAS (5 renginių abonementas) - Abonementas, Šiauliai
Buy ticket TEATRODROMAS | KONSTRUKT | CIRCUS KOLEKTIV (KROATIJA) PopularPopularTEATRODROMAS | KONSTRUKT | CIRCUS KOLEKTIV (KROATIJA) Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai
Buy ticket TEATRODROMAS | UŽPUSTYTI | ŠEIKO ŠOKIO TEATRAS PopularPopularTEATRODROMAS | UŽPUSTYTI | ŠEIKO ŠOKIO TEATRAS Salduvės piliakalnis, Šiauliai
No results have been found for your request.
Loading...
Reload