logo
Select period
Search from map
Menu

RY X w/ LNOBT Symphony Orchestra

Fr 08/11/2024 20:00
COMPENSA koncertų salė, Vilnius
60.20 - 65.20

Australų muzikos grynuolis RY X skelbia išskirtinį pasirodymą su LNOBT orkestru!

Mums tikrai sekasi. Taip atrodo dar viena išpildyta muzikos agentūros „8 Days A Wee” svajonė. Australų muzikos grynuolis RY X ir Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatro simfoninis orkestras. Išskirtinis pasirodymas sostinėje, vienintelis toks visame RY X koncertų ture. Oho?! Oho!

Vilnių RY X savo koncertų planuose pažymėjo jau ketvirtą kartą. Sostinę ir koncertų salę „Compensa“ RY X aplankys 2024 m. lapkričio 8 d. Įdomi detalė – šį koncertų turą RY X pradės būtent nuo mūsų Vilniaus.

Atskiro pristatymo RY X tikrai nereikia, tačiau šis kartas bus tikrai išskirtinis – australų muzikos kūrėjas pasirodys su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoniniu orkestru. Erdvi „Grammy“ nominanto RY X kūryba itin dėkinga didelės apimties ansambliui. Vilniuje klausytojų laukia išties gurmaniška patirtis, kurioje atsiskleis aukščiausio lygio muzikantų sinergija. Tai bus didelis koncertas visomis prasmėmis.

Susižavėjusi gerbėja po RY X koncerto su orkestru Londone rašė: „Jūsų rami muzika yra tarsi ramybės oazė sielai, kurianti darnią šventovę, kurioje maloniai susipina švelnios melodijos, sukeldamos ramybės ir ramybės pojūtį. Tai raminantis balzamas dvasiai, leidžiantis akimirkai pabėgti nuo pasaulio chaoso ir rasti paguodą nuostabiame muzikinės kūrybos glėbyje.“

Pastaraisiais metais gausių komplimentų sulaukiančiam Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoniniam orkestrui nuo 2019 m. vadovauja teatro vyriausiasis dirigentas Ričardas Šumila, svariai prisidėjęs prie pozityvių pokyčių šiame muzikiniame kolektyve.

„Labai džiaugiuosi, kad RY X grįžta į Vilnių ir pasirinko LNOBT simfoninį orkestrą tokiam pasirodymui. Tai rodo mūsų orkestro paklausumą ir universalumą, ką įtakojo pastarųjų metų orkestro tobulėjimas, įvairios patirtys ir augimas. RY X muzikos klausau nuolatos, labai vertinu šio atlikėjo jautrumą, profesionalumą bei išskirtinį balso tembrą. Pamenu, kaip mane sujaudino scena iš vieno serialo, kurio fone skamba RY X kūryba. Nuo tada šio atlikėjo kūryba visada yra mano klausomų dainų grojaraštyje. Žinau, kad jo kūryba skamba prestižinėse koncertų salėse, o pasirodymai su orkestru puošia jo biografiją. Bus labai įdomi patirtis mums visiems”, - sakė LNOBT orkestro vadovas ir vyriausiasis dirigentas Ričardas Šumila.

Pirmasis RY X pasirodymas su orkestru įvyko 2017-aisiais, kada Lietuvoje gerai žinomas artistas pasirodė su Vokietijos kameriniu orkestru. Vėliau sekė pasirodymai su Miuncheno radijo orkestru, Briuselio filharmonijos solistais, Londono šiuolaikiniu orkestru, o pernai viską vainikavo pasirodymai Los Andželo ir Londono simfoniniais orkestrais. Koncertas Šv. Pauliaus Katedroje Londone susilaukė didžiulio susidomėjimo: 2000 bilietų buvo parduoti per kelias valandas, o už durų liko daugybė žmonių. „CNN“ antraštė skelbė: „350 metų senumo Londono paminkle ką tik įvyko pirmasis techno vakaras“.

Šių metų pradžioje RY X į pasaulį paleido savo naujausią singlą „All I Have“, kuris vertas dar daugiau perklausų. Šis kūrinys įrašytas Ispanijoje praėjusią vasarą. Pasak kūrėjo, šioje dainoje juntamas emocijų, iš kurių ji buvo sukurta, svoris – meilė ir paleidimas vienu metu. Pavasarį RY X kartu su šokių muzikos duetu „Punctual“ įrašė dainą „You’re Not Alone“, o netrukus turėtų pasirodyti ir naujas RY X darbas įrašytas su kitu duetu „Hermanos Gutiérrez“, kuris garsėja instrumentinėmis Lotynų Amerikos muzikos interpretacijomis.

Išankstiniai koncerto reikalai

Išankstiniai bilietai visada pigiau. Bilietų į RY X pasirodymą sostinėje prekyba prasidės penktadienį, tačiau atlikėjo fanai Lietuvoje jau dabar gali įsigyti išankstinius bilietus. Tiesa, tam reikia kodo iš „8 Days A Week”. Parašyk žinutę feisbuke arba adresu www.8dw.lt, tau bus suteiktas specialus kodas ir taip sutaupysi. Presale‘as startuoja gegužės 1 d. 11 val. Kodai galios labai ribotą laiką. Presale’as baigiasi gegužės 3 d. 11 val.

Žanro klasika - pigiausių bilietų užteks greičiausiems.
Raginam jais pasirūpinti iš anksto.
Bilietų kiekis ribotas.
Sutaupyk!  

Apie RY X

„Grammy“ apdovanojimams nominuotas menininkas ir prodiuseris RY X (tikrasis vardas Ry Cuming) nuolat ieško ryšio. Ryšys su gamta, dvasia, žmogaus patirtimi – ekspresija ir pažeidžiamumas yra jo kūrybos pagrindas.

Dainininkas gastroliavo ir koncertavo visame pasaulyje. RY X pasirodė daugelyje ikoniškų erdvių, tarp jų – Lensois Maranjenseso nacionaliniame parke Brazilijoje, Angkor Wat komplekse Kambodžoje ar Paryžiaus Dievo Motinos katedroje. RY X bendradarbiavo su Los Andželo ir Londono filharmonijų orkestrais. Savo kūryba jis dalinosi Nobelio taikos premijos laureatų ceremonijoje, dirbo su Geteborgo opera ir Nyderlandų šokio teatru. Jis ir toliau bendradarbiauja su šokio ir kitų meno sričių atstovais, taip pat kuria muziką filmams.

RY X kūryba perklausyta peržiūrėta internete jau daugiau nei milijardą kartų. Menininkas prodiusavo ir rašė dainas tokiems atlikėjams kaip Drake'ui, Diplo, Black Coffee ar Johnui Legendui, buvo pakviestas remiksuoti Rihanna'os dainą „Love On The Brain“.

Jo kūryba yra daugialypė, labai emocionali, tikras žmogaus būties atspindys, pateikiantis platų somatinės ir emocinės patirties spektrą. RY X domisi visomis meninės raiškos formomis.

Vieno įrašų apžvalgoje „New York Times“ rašo: „Jo balsas yra perlamutrinis, androginiškas tenoras, hipnotizuojantis skystos melancholijos indas, kuriame susilieja žodžiai.“

RY X sąskaitoje – net 3 vienas už kitą geresni studijiniai albumai: „Dawn“ (2016), „Unfurl“ (2019) ir „Blood Moon“ (2022). Pernai pasirodė ir naujausio albumo kūrinių remiksai.  

Nepraleisk šio koncerto! Vėl vyks magija. RY X tai bus jau ketvirtoji viešnagė Vilniuje, pirma su orkestru ir tai yra nuostabu. Šis artistas visada čia laukiamas, mylimas ir niekada nesikartoja. RY X kiekvieną dieną atranda save iš naujo per kūrybą, kurią dovanoja pasauliui.

Mūsų laukia dar vienas tikras ir labai gražus koncertas.
Atrask. Daugiau. Muzikos.

Nuorodos

ry-x.com
ryx.lnk.to/BloodMoonYC
facebook.com/RYXmusic
instagram.com/ryx
open.spotify.com/artist/2KjAo6wVc9d2WcxdxSArpV
music.apple.com/us/artist/ry-x/674065737
twitter.com/ryx

Show moreShow less
Event Date / Time Venue Price  
RY X w/ LNOBT Symphony Orchestra Fr 08/11/2024 20:00 COMPENSA koncertų salė, Vilnius 60.20 - 65.20
Event RY X w/ LNOBT Symphony Orchestra
Date / Time Fr 08/11/2024 20:00
Venue COMPENSA koncertų salė, Vilnius
Price 60.20 - 65.20
Good to know
Durys atidaromos: ~19:00
Pradžia: ~20:00
Renginio trukmė: ~3 val. 
Renginio kalba: anglų
Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 6 metų metų amžiaus
Amžiaus cenzas: N-18, jaunesni nei 18 m. asmenys turi būti lydimi suaugusio

The event organiser takes responsibility for the event and its quality. In the event of cancellation or postponement of the event, the organiser is responsible for deciding on the return of tickets and refunds and is liable for refunds and damages. Tickets are non-exchangeable and non-refundable (including non-attendance).
The ticket distributor is acting only as an independent agent and is not liable for refunds or damages. Refunds must be requested from the event organiser. For more information on ticket refunds, please refer to the "Consumer Policy" here.
 
Venue
Promoter
8 Days A Week Agency, UAB
8 Days A Week Agency, UAB
Islandijos g. 6, Vilnius
www.8dw.lt / tickets@8dw.lt
Reg. no: 305527276
VAT LT100013541518
Event RY X w/ LNOBT Symphony Orchestra
Date / Time Fr 08/11/2024 20:00
Venue COMPENSA koncertų salė, Vilnius
Price 60.20 - 65.20
Same promoter Same venue
Buy ticket La Femme - Paris-Hawaï Tour 2024 La Femme - Paris-Hawaï Tour 2024 Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Buy ticket Warhaus - Vilnius Warhaus - Vilnius Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Buy ticket YUNGBLUD - Vilnius YUNGBLUD - Vilnius Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Buy ticket Jungle - Vilnius 2024 PopularPopularJungle - Vilnius 2024 Kalnų parkas, Vilnius
No results have been found for your request.
Loading...
Reload